Kilauta Sale Vovkalle – Niku tais tehä Vovkalle oharit! 

Selkosuomeksi: ”Soita Sauli (Niinistö) puhelu Vladimirille (Putin), Patrušev taitaa puuhastella Vladimirin selän takana jotakin, jota hän ei tiedä”.

Venäjän ylimmän johdon sisäinen valtataistelu kiihtyy yhtä aikaa Suomen vastaisen operaation kanssa. Ulospäin tästä välienselvittelystä ei näy muuta kuin se, että energiayhtiöiden pomoja tippuu kerrostaloista, FSB tekee nyt uskaliaita julkisuustemppuja sekä kummallista disinformaatiota levitetään.

Näistä tiedonpalasista kertyy kuitenkin tarpeeksi tietoa; kulisseissa pelataan nyt kovaa peliä eikä oikea käsi tiedä mitä vasen käsi tekee.

Hallituksen lehti pelaa ”sikaa” 

Luin eilen mielenkiinnolla Venäjän hallituksen virallista sanomalehteä ”Rossiskaja Gazetaa”. Kyseessä on taatusti lehti, joka kertoo virallisen kannan mutta, joka on Venäjän federaation turvallisuusneuvoston kaikkivoivan sihteerin Nikolai Patruševin ”taskussa”.

Se uutisoi eilen klo 14.00, että seuraavana yönä Suomi täydellisesti sulkee koko itärajansa. Kyseistä lehteä seurataan ja se johti siihen, että tämä uutinen välitettiin moniin muihinkin Venäjän tiedotusvälineisiin. Kyse oli puhtaasta disinformaatiosta, jossa ei siis ollut mitään apulaiskansleri Puumalaisen kiellosta. Kt. artikkeli: https://rg.ru/2023/11/21/druzhit-ne-veleno-v-noch-na-22-noiabria-finliandiia-polnostiu-zakroet-granicu-s-rossiej.html.

Paikalliset ihmettelevät 

Mitä disinformaatio kertoo?

Se kertoo siitä, että Patruševin masinoima operaatio Suomea vastaan on nyt liipasinherkkä. Propaganda-ammukset Natomaa Suomea vastaan lentävät nyt sipakasti. Virheellinen tieto kuitenkin jäi lehteen vaikka esimerkiksi paikallinen ja Itä-Karjalan luetuin lehti ”Stolitsa na Onego”  julkaisi kello 16 virheettömästi ja asiallisesti rajanylityspaikkojen aukioloajat ja tilanteen. Kt. artikkeli: https://stolicaonego.ru/news/stalo-izvestno-kak-budut-rabotat-punkty-propuska-vjartsilja-ljuttja-i-suoperja-v-karelii/.

Sama julkaisu oli kiinnittänyt huomionsa jo paikalliseen elämän myllertäneeseen siirtolaismylläkkään ja siihen, että siirtolaiset pakotettiin rynnimään rajojen läpi. Se on myös uutisoinut Karjalan poliisin tekemiä siirtolaispidätyksistä. Se uutisoi siitä, että Petroiskoissa ihmetellään kovasti miksi näitä pakolaisia maleksii kaduilla.

”Rossijskaja Gazetan” artikkeli on vielä paikoillaan.

Tässä yhteydessä kannattaa vielä huomauttaa, että Venäjän ”Telegram” kanavalla liikkuu kummallisia uutisia ja epämääräisiä juttuja  ”General-SVR” ja professori Valerij Solovjov antavat julkisuuteen tietoja, joiden mukaan oikea Putin rötköttää ruumiina pakastimessa ja että palkkasotilasjohtaja Prigozin ei olisikaan kuollut. Nämä Venäjän ”keijot” kuitenkin toimivat kummallisen suojeluksen alaisena ja kuten Mihal Zygar toteaa nämä ”hupiuutiset” valmistavat ihmisiä siihen, että Patrušev on seuraava ainoa oikea johtaja. Onko Nikolai aloittanut jo oman pelinsä?

(Kt. Mikhail Zygar: ”Gerüchte über den Tod des Kremlchefs. Putin im Kühlschrank”.  19.11.2023. Der Spiegel.  Zygarin kolumnin perussanoma on tässä: ”Ein Politikprofessor verbreitet Legenden über Doppelgänger und den angeblichen Tod des russischen Präsidenten. Und niemand stoppt ihn. Wird Walerij Solowej gar von Russlands Geheimdiensten gesteuert?. Zygar toi esille professori Valerij Solovjevin toiminta jonkinlaisena ”tiedotuspellenä” tai FSB:n disinformanttina. Kt. näistä ”pelleinformanteista”(Valerij Solovjov), joiden mukaan Prigožin ei suinkaan kuollut vaan elelee nyt Venezuelassa. Tšekinkielinen uutisointi tästä:  https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/751721/prigozin-zije-tvrdi-rusky-analytik-sef-wagnerovcu-pry-chysta-pomstu.html. Kt. myös https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/752516/prezil-prigozin-pad-letadla-je-v-karibiku-rika-rusky-analytik-a-zminil-dvojnika.html).

Venäjän blogisfäärissä ja sosiaalisen median onkaloissa ”General_SVR”:n ja professori Solovjevin luomista hupimeemeistä keskustellaan villistä mutta mieleen jää vain se, että Patrušev on seuraava Venäjän johtaja. Maaperää nähtävästi valmistellaan uudelle johtajalle.

Johtajan hallitsemiskaaos ja rengeille tarkoitettu ”jumalhämärä” 

Usein kuvitellaan, että diktatuureissa Johtaja aina tietää kaiken ja tosiasiassa määrää jokaisesta vähänkin suuremmasta asiasta. Että ”toveri Stalin työskentelee meidän kaikkien puolesta”.

Näin ei kuitenkaan ole.

Erityisesti silloin kun johtaja eristäytyy, pelkää ja pysyy piilossa. Silloin rengit alkavat toteuttamaan omaa politiikkaansa. Toisaalta, renkien on oltava hyvin tarkkana. Johtaja hallitsee ns. hallitsemiskaaoksen (Führungschaos) avulla, jolla pomo estää kilpailijan nousunomista riveistään pitämällä tukijoukkonsa erilaisiin kiisteleviin ryhmäkuntiin jakautuneena. Voimakkaat ja vaaralliset pannaan kilpailemaan toistensa kanssa.

Näin on myös Putinin Venäjällä. Viime kesän kapina omien Wagner-joukkojen toimesta on johtanut tämän ”johtajakaaoksen” hillittömään kasvuun. Kysymys kuuluu: kuka valmistaa ja tuo uutiset Johtajalle. Mitä Putin tietää tai luulee tietävänsä Suomen rajan tapahtumista? Parin sadan pakolaisen liikkeet ovat juuri niin pieni asia jättivaltakunnan johtajalle, että niiden käsittely riippuu kokonaan esittelijästä. Joka lienee useimmiten Patrušev ja myös tietyssä määrin FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov.

Wagner-agenteille kuumia nuudeleita suomalaisen veronmaksajien piikkiin?  

Hallituksen virallinen lehti siis kirjoittaa aivan puuta heinää saaden kansan uskomaan auki olevat rajapisteet suljetuiksi.

Nyt on hyvä kysyä: mitä Putin tietää?

On hyvinkin mahdollista, että tämä operaatio on – kuten olen viitannut – jonkinlainen FSB:n operaatio, jossa on monia etuja. Kokeillaan Suomen kestävyyttä ja saadaan rahaa FSB:n paikallisille suojateille.

Näin saadaan Suomeen ”laillisesti” GRU:n salaisen toiminnan operatiiveja; mahdollisesti entisiä wagner-sotilaita, joita varmaan tällä hetkellä paapotaan lämpimissä teltoissa.

Ajatus tuntuu sykähdyttävältä.

Saammepa nähdä televisiossa kun Ylen toimittajat itkeä tihrustavat pohjoisessa ja ahdistuvat siitä, että nämä salaisen palvelun miehet palelevat pakkasessa. Demlakin ahdistuu. Suomalaisetkin ahdistuvat kun katsovat näitä raportteja tästä inhimillisestä hädästä.

Ei kuitenkaan hätää sillä näitä agentteja (tulevia mahdollisia tihutyöntekijöitä) syötetään veromaksajien rahoilla kuumilla nuudeleilla.

Kilautahan Sauli Vovkalle! 

Mitä pitäisi tehdä?

Autonomian aikana uskottiin, että hyvä tsaari ei tiedä mitä pahat ministerit (Bobrikov) tekevät. Näin ei kuitenkaan ollut; kenraalikuvernööri esitteli ideoitansa tsaari Nikolai II:lle ahkerasti ja heikko tsaari hyväksyi kaiken.  Tsaari tiesi.

Jos elettäisiin normaalioloissa niin Suomen presidentti saattaisi soittaa Putinille. Kysellä vähän. Kokemusta on. Ukrainan hyökkäyssodan alkamisen jälkeen, tottunut käymään puhelinkeskusteluja hänen kanssaan eri asioista.

Nyt saattaisi olla tarvetta keskusteluun. ”Hyvä Vovka – tiedätkö mitä se sinun mainio renkisi oikein tekee sinun selkäsi takana?” Muistetaanpa samalla, miten Puolan ja Liettuan samantyylinen mutta pitemmälle mennyt siirtolaiskriisi vuonna 2021 Valko-Venäjän kanssa ratkesi: pitkään epäröityään soitti liittokansleri Merkel Lukashenkalle ja sen jälkeen pakolaisvyörytys loppui siihen.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu