Lauri Nurmi ja Alexander Stubb – Nato ei ole limpsa-automaatti!

Toimittajien kanssa on vaikea olla toista mieltä.

Se on vähän kuin opettajan juttelu 8. luokan poikien kanssa – siis niiden jotka istuvat lakki päässä luokkahuoneen takana reteesti, viisaina ja tietävät kaiken.

Toimittajien tieto on pyhää ja erityisen muuttumatonta.

Jos joku toimittaja ei ymmärrä, puhuu virheellisesti tai esittää väärän väitteen, niin sen arvosteleminen on ”maalittamista” tai ”ihan Unkarin mallia”.

Toimittajien mututieto yhdistettynä presidenttiehdokkaan mututietoon on kuitenkin voittamaton yhdistelmä.

Se on ihmiskunnan sat sapienti.

Se on totuuden arkki ja vuosisataistiedon kaikkein pyhin näinä syvätyperyyden ja lukemattomuuden aikoina.

Vähän tiedon voimakaksikko – Stubb ja Nurmi

Viittaan tässä Alexander Stubbiin, jolta muuten ei ole julkisesti kriittisesti kysytty yhtään mitään CMI-skandaalista ja lahjuksista siellä. Ihmettelen sitä. Jos on niin en ole nähnyt…

Toimittaja Lauri Nurmi, joka siis diggaa Stubista, kertoi voitonriemuisesti miten ”Stubb käytti iskunpaikan ja kumautti nopeimpana Halla-ahoa vastapalloon tämän Nato-hapuilusta. Vastaukset osoittavat perehtyneisyyttä Lähi-idän ongelmiin ja Naton rakenteisiin”.

”Stubb kumautti Halla-ahoa vastapalloon Nato-mokasta – IL jakoi leijonat ja lampaat HS:n tentistä” (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/287813db-e1a2-446e-a10a-9acfbec8fcbf).

Mitä Jussi Halla-aho totesi asiasta?

Hän totesi: ”Suomen tulee tietysti täyttää omat velvoitteensa,… kussakin tilanteessa jäsenmailta odotetaan sitä, mikä on niille tarkoituksenmukainen kontribuutio. Eihän itseisarvo ole se, että kaikki lähettävät sotilaita joka paikkaan, vaan että vastaus hyökkäykseen yhtä jäsenmaata kohtaan tapahtuu koordinoidusti ja mahdollisimman tehokkaasti.”

Mitkä ovat faktat?

Lauri Nurmi ja Alexander Stubb  –  lukekaa ihmeessä nyt se Naton perussopimus. https://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_17120.htm?selectedLocale=fi.

Sopimuksessa ei käytetä sanaa ”raivo-automaattinen” eikä todeta, että kaikki ”välittömästi hätiköiden ja hötkyillen lähettävät” joukkoja heti johonkin vaan ensin konsultoidaan ts. mietitään mikä on paras vastaus uhkaan tai aggressioon.

Se on pojjjaat se harkinta jotakin…

Artiklassa 4 todetaan, että ” Osapuolet neuvottelevat keskenään aina, kun jokin osapuolista katsoo jonkin osapuolen alueellisen koskemattomuuden, poliittisen riippumattomuuden tai turvallisuuden olevan uhattuna”. Ja artiklassa 5 kerrotaan, että ” kukin osapuoli käyttää Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan 51 artiklassa tunnustettua oikeutta erilliseen tai yhteiseen puolustautumiseen ja auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta yhtä tai useampaa osapuolta”.

Eli A) aluksi konsultoidaan ja sitten B) kyllä autetaan. Ja jokaisen maan perustehtävä on ensisijassa puolustaa itseään ts. sitä velvollisuutta puolustaa itseään ei voi ulkoistaa.

Lauri ja Alexi. Nato ei ole limpsa-automaatti tai karkkikone. Jokainen maa katsoo miten pystyy auttamaan ja auttaa sitten tietenkin viivyttelemättä.

Hötkyilemättä tai hätiköimättä.

Se on myös Suomen kansallinen etu.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu