Luetun ja tosiasioiden ymmärtäminen Ylen suurena haasteena

Kuuntelinpa tässä aamulla ”asiantuntijaa” telkussa.

Enpä viitsi edes mainita nimeä. ”Vaalitulos osoittaa, että kansa kokonaisuudessaan haluaa että Riikka Purra eroaa” (https://x.com/i/status/1800959013690962358).

Ei se kyllä niin mene. Tämä on kummallista analyysiä.

Kuten tässä edellisessä blogissani totesin, sen perusteella, jota 3 kuukauden aikana kävin ihmisten kanssa läpi, tätä ei tullut eteen.

Väännän sen nyt tähän rautalangasta.

  1. Ihmiset ymmärtävät, että talous on kuralla ja nyt tehdään vaikeita päätöksiä. Jotkut päätökset tuntuvat tosi vaikeilta (sairaalat ym.) Siitä huolimatta Riikalle löytyy tukea.
  2. Ihmiset tajuavat, että tehtävä on Suomen vaikein. Muuten tulee saksalainen ”Otto” ja runnoo valtiontalouden takaisin 1950-luvulle.
  3. Valtamedia on rummuttanut jo yli vuoden narratiivia: ”ps petti”, ”fasisti-rasistit”. Puolivuotta sitten keksittiin ilmaisu ”laitaoikeisto”. On riekuttu saksikuvista. Ilmeisesti rummutus jatkuu kun kesätoimittajat pääsevät rasavillistä taivuttamaan tosiasioita. Noitavaino jatkuu ja pesukarhut tanssivat toimittajien unissa.

Totean vielä Ylelle, että tällaisen vaalituloksen jälkeen keskustellaan ja pitääkin keskustella.

Kuten edellisessä blogissani totesin: PS:n sisäisen keskustelun forma ei ole tärkeä – kunhan vain keskustellaan. Sitä käydään nyt ja se on ihan normaalia ja sitä pitää jatkaa. Haastaa voi. Tiukastikin voi keskustella politiikan sisällöstä ja tyylistä. Sen jälkeen rivit sulkeutuvat.

Eli ei kannata vielä tanssia PS:n haudalla.

Demokratia on vaikea laji ja luetun ymmärtäminen on ehkä vielä vaikeampi rasti.

PS. Näin eilisillan A-studion kokonaisuudessaan ja olen aivan äimänkäkenä. Toimittaja satuilee, että olisin perustamassa uutta puoluetta tai repimässä perussuomalaisia. Todella törkeää. Kyseessä on hänen oma tarinansa. Ja sitten vielä se ns. ”asiantuntija”.

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Pyhiinvaeltaja kesällä 2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu