Marinin runsas ”brunssi” vai Linkomiehen niukkapala? Poliisi vetoaa ”maan tapaan”?

Suomen poliisi kunnostautui Sanna Marinin aamupalojen tutkinnassa juhlapyhien aikaan. Kuten Iltalehden pääkirjoitusartikkeli toteaa, nyt pyrittiin mahdollisimman pieneen julkisuusvahinkoon (https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a3432436-cedb-436f-a90f-61fab074ab45).

Kuten toimittaja Juha Ristamäki on oikeaan osuneesti huomauttanut, poliisin päätöksen kummallisuus nojaa – ei lakiin – vaan maan tapaan.

Siteeraan tässä in extenso tätä artikkelia:

”Rikostarkastaja Teemu Jokinen myöntääkin päätöksessään olla suorittamatta esitutkintaa, että ”tulkinta asuntoetukäsitteen laajuudesta ei välttämättä ole perustelluin, eikä se saa käsitykseni mukaan tukea oikeuslähteistäkään”.

Poliisi hakikin päätökselleen tukea Kesärannan historiasta. Suomen pääministeri on voinut käyttää Kesärantaa virka-asuntona jo paljon ennen ministeripalkkiolain säätämistä.

– Pääministerille kuuluvaa asuntoetua Kesärannassa palveluineen voidaan käsitykseni mukaan luonnehtia siten alun perin maan tapaan perustuvaksi. Oikeuskirjallisuudessa on perinteisesti katsottu, että lain ohella myös maan tapaa voidaan pitää vahvasti velvoittavana oikeuslähteenä, rikostarkastaja Jokinen kirjoittaa päätöksessään…”

Mitä se maan tapa on?

Sehän voi olla mitä vain.Lipponen maksoi omat sapuskansa. Samoin muut.

Mutta Sanna ei.

Laitan tähän sodanaikaisen pääministerin Edwin Linkomiehen muistelmista siitä miten valtioneuvosto aikoinaan vuosina 1943-1944 söi ja miten pääministerin perheessä kahmittiin ”verottomia etuja”.

Linkomies kertoo, että söi aamiaisen valtioneuvostossa. ”Mutta sekin oli erittäin heikko”. Hän toteaa, että valtioneuvoston jäsenet olisivat voineet järjestää asian, että kansanhuoltoministeriö olisi myöntänyt erikoisia ostolupia ruuan hankkimiseksi aamiaispöytään mutta ”sitä ei vastuuntuntomme sallinut”.

Aamiaispöydässä oli kuoritun maidon lisäksi ”velliä ja perunoita jauhokastikkeen kera”. Tuore silakka oli herkkua mutta….”tästäkin ruuasta ministerit saivat itse maksaa”.

Niukan aamiaisen jälkeen oli korviketta ilman sokeria ja leipää. Ainoa ylellisyys oli ”laiha tee”.

Linkomies toteaa, että maan tapa muuttui sodan jälkeen kun vasemmistolainen hallitus tuli valtaan. Se hankki ensimmäiseksi itselleen oikeata kahvia.

Hallituksen iltakoulussa oli silakkalaatikkoa tahi lihapalleroita perunasoseen kanssa. Viiniä ei tarjottu. Ainoastaan pilsneriä ja sen lisäksi oli mahdollista saada viinaryyppy.

Pääministeri Linkomies toteaa, että nämä iltakoulut olivat tervetulleita lisiä hänen perheelleen sillä se sai lopuksi ”raapia vadit tyhjiksi”.

Ei brunssi ole maan tapa!

Hyvä rikostarkastaja Teemu Jokinen! Kannattaa lukea historiaa.

Shampanjabrunssi ei ole maan tapa.

ps. Jos Sanna luet tämän niin muistutan sinua, että SDP oli silloin hallituksessa. Ei se Tanner syönyt parempia sapuskoja kuin muut. Silloin demarit elivät kuten opettivat.

 

+14
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu