Mediasta demareiden ”sormijuotto”?

Ministeri Timo Harakka – tuo ensin vihreissä pitkän uran tehnyt toimittaja & näytelmäkirjailija ja sitten vihreämmille demarien laitumille loikannut monilahjakkuus – teki tänään hämmästyttävän esityksen.

Harakka ehdottaa journalismille koronatukea – ”tukimallia, joka koostuu sekä nopeista tukimuodoista että pysyvämmästä journalismin tukijärjestelmästä”.

Rahaa tulisi lehdille kivasti mutta ei niin rutkasti kuin Business Finlandin kautta ”…mutta miljoonia euroja nyt kuitenkin.”

Ehdotus perustuu ”toimittaja-kirjailija” Elina Grundströmin tekemään ns. omamietintöön.

Tämän ehdotuksen mukaan ”tuen jakamista varten nimettäisiin journalismin asiantuntijoista koostuva riippumaton tukilautakunta, joka tekisi jakoesityksen itsenäisesti”. (https://ls24.fi/lannen-media/journalismille-esitetaan-pikaista-koronatukea-varsinkin-paikallinen-media-pulassa-jo-yli-puolet-lehdista-lomauttanut-toimittajia).

Rahalla saadaan tottelevainen media

Ehdotus on hämmästyttävä ja täysin demokratian hengen vastainen.

Ensiksi, valtamedioiden ja lehtien ahdinko johtuu alalla olevasta pudotuspelistä, joka on jatkunut jo vuosia. Netti on mullistanut median, rahat ovat lopussa ja ala keskittyy. Kyse ei ole siis koronasta. Mutta korona on hyvä tekosyy ja menee varmasti lävitse, sillä koronan varjolla valtion on mahdollista ottaa velkaa niin paljon kuin sielu sietää – kaikki pidäkkeet kohtuullisuudesta on nyt unohdettu.

Toiseksi, on vakavasti kysyttävä miksi demarit haluavat tehdä mediasta valtiovallasta riippuvaisen ”sormijuoton”? (kyseessä ei ole rasistisen heteronormatiivinen loukkaava ilmaus. Se on rehevä, karjalaiseen maatalouteen perustuva lupsakka kielikuva).

Miksi demarit haluavat saada lopunkin median tottelevaiseksi? Italian Berlusconi ja alun perin australialainen Rupert Murdoch kykenivät hankkimaan itselleen poliittista vaikutusvaltaa mediasta rahalla. Eikö kysymys ole täysin samasta ilmiöstä – kuitenkin niin, että demarit ostavat sen vaikutusvallan itselleen veronmaksajien rahoilla?

Kun saa rahaa niin se vaikuttaa – aina.

Uhkana on mediakentän ”puudeloituminen”

On selvää, että mikäli tällainen järjestelmä luodaan, merkitsee se suomalaisen mediankentän täydellistä ”puudeloitumista”. Kaverit jakavat ja kaverit saavat.

Korona-uutisoinnissa on suomalaisen valtamedian toiminta ollut sen verran hampaatonta, että seuraava askel olisi journalismin kartalla epäilemättä Valko-Venäjä. Hupaisinta on myös se, että Elina Grundström ehdottaa ”riippumatonta tukilautakuntaa”, joka tekisi rahoituspäätöksiä))) Epäilen, että tässä käy vähän kuin Business Finlandin rahanjaossa. Ihmiset epäilevät, että frendi pukumiehet ja toverilliset konsulentti-pentit saivat rahan hyvästä syystä.

Kyse on hyvin periaatteellisesta asiasta. Yle on jo veronmaksajien maksama laitos. Samoin demareilla on jo oma ay-kojamo rahantekobisneksensä. Kysymys kuuluu: miksi he haluavat ja janoavat lisää sitä poliittista valtaa?

Nöyryytyksissä (tapaus Nerg) piehtaroivan ja hallituksen ”koirakoulun” (iltapäivälehtien ilmaus) tottelevaisuusopetuksia pänttäävän kepun on hyvä muistaa, että myös heille jäisi tässä ”etelän metian” omassa jutussa ”mapen osa”. Se ei jäisi pelkästään perussuomalaisille.

Lopuksi: yrittäjät ovat lopussa – finaalissa

Kävin tässä viikonloppuna juttelemassa eri yrittäjien kanssa.

Bisnes on vähissä, tukia ei tule eivätkä ne sovi sellaiselle yrittäjälle, joka työllistää. Tulevaisuus on vielä synkempi kuin 1990-luvulla. Ilmassa on luovuttamisen henkeä. Sanoma oli, että vuoden päästä tätä firmaa ei ole. Tilanne voi johtaa pankkien haltuunottoihin, ulosottoihin, omaisuuksien uusjakoihin ja onnettomien yrittäjien kurjuuteen.

Yhteiskunnan onnellisten jakokone – Business Finland – ei toiminut näiden yrittäjien kohdalla.

Toivon, että olen väärässä mutta aprikoin, että vuoden kuluttua, meillä saattaa olla tässä maassa epätoivoisten joukko, joka ei ehkä osaa arvostaa sitä kulttuurista finesseä, jota tämän miljoonien jakaminen hallituksen haluamille lehdille edustaa.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu