Mikä on Ellun Kanojen rooli Uniper-Fortumgatessa? Avoin kysymys valtioneuvostolle

Arvoisa maamme valtioneuvosto

Kunnioitettu Suomen hallitus

Rohkenen lähestyä Teitä parilla kysymyksellä.

Tämän kirjoituksen motiivi on saada selitys siihen miksi demarit juhlivat niin raivokkaasti Tytti Tuppuraisen ja hallituksen Uniper-Fortum sopimusta Saksan kanssa.

Kyse on ihan älyllisestä uteliaisuudesta. Miten on mahdollista, että mustasta tuli valkea?

Esimerkkinä tästä riemukkaasta reaktiosta miljardien häviämiseen oli Matias Mäkysen twiitti. ”Suomen tavoitteet ja veronmaksajien etu toteutuu.Kiitos @TyttiTup”.

Demarien linja oli kauttaaltaan tämän linjan mukainen. Se oli: ”hei – me onnistuttiin!”. Matematiikka hävisi ja tärkeintä oli antaa julkisuuteen kuva siitä, että kyseessä oli suuri onnistuminen. Tärkeintä oli että hallitus näytti hyvältä.

Kyseessä näytti olevan julkisuudenhallinta-temppu, jota avusti se, että Yle on ollut hyvin haluton keskustelemaan tästä asiasta enempää. Aihe ei kiinnosta. Ylelle on muita tärkeitä aiheita. Ympäristöasiat ja öttimönniäisten havaintojen harveneminen luonnossa.

Epäilys

Syntyi epäilys.

Epäilys siitä, että nämä reaktiot Suomen taloushistorian suurimpaan verilöylyyn ovat tulleet samasta tuutista. Paikasta, jossa tehdään mustasta valkeata ja harjoitetaan ns. ”damage control” toimintaa.

Toisin sanoen; syntyi epäilys, että joku taho on nopeasti tehnyt parhaansa, että hallitus näyttää hyvältä.

Kuka voisi tehdä tällaisia asioita? Kenellä olisi motiivi toimia hallituksen massiivisen epäonnistumisen ja tupeloimisen siloittelijana?

Esitän seuraavassa kysymyksiä, johon olisi hyvä saada vastauksia. Onko kysymys siitä, että Te arvoisat valtioneuvoston jäsenet olette tehneet hallituksena jonkinlaisia rahakkaita diilejä mainostoimisto Ellun Kanojen kanssa? Ja että Ellun Kanat olisivat tämän reaktion pääleipureita? Eihän se ole mahdollista – eihän?

Ellun kanat – hallituksen miljoonavahti?

Ellun Kanat on entisen kokoomuspoliitikon Kirsi Pihan perustama viestintätoimisto, jonka toimitusjohtaja ja toinen omistaja on kokoomuksen entinen puoluesihteeri Taru Tujunen.

Laitan tässä lainauksen heidän nettisivuiltaan.

Kun kriisi yllättää, luottamuksen rakentaminen ratkaisee jatkuvuuden. Maineriskeistä on tullut aiempaa kriittisempiä luottamusriskejä. Autamme asiakkaitamme sekä kriisin keskellä 24/7 että tunnistamaan ennalta muuttuneen toimintaympäristön luottamusriskejä ja tekemään oikeita toimenpiteitä niiden minimoimiseksi. Kriisin ensimmäisinä hetkinä oikein tehdyt tilanne- ja sidosryhmäanalyysit ovat strategisen ennakoinnin kannalta ratkaisevia. Tilanneanalyysissa tunnistetaan kriisin moraalinen ydin ja päätetään kriisijohtamisen ja -viestinnän taktiikka – sekä toteutetaan ensimmäiset toimenpiteet usein minuuteissa. Ydin voi myös muuttua kesken kriisin. Yllättävissä tilanteissa olemmekin pirun nopea ja terävä kumppani, ja autamme asiakkaitamme tarvittaessa 24/7.”

Teksti on ihan tujusta! Silokaunis & tehoisa kirosana sekä tehokkuuden ylistystä. Viestinä on se, että se, joka maksaa meille voittaa jos tulee ongelmia. He tietävät kriisin ”moraalisen ytimen” ja päättävät nopeasti sen mikä linja valitaan.

Jotenkin tuntui, että tässä oli yksinkertaisuudessaan Uniper-Fortum kriisin perusselitys. Siinähän olivat klassiset damage-control ainekset. Siinä oli 1) Denial – kieltäminen. 2) Disinformation – persutkin oli mukana Uniper-diilissä 3) Silence – hiljaisuus, jolla asia haudataan.

Olisinkin siksi äärimmäisen kohteliaasti ja kunnioittavasti kysynyt seuraavaa valtioneuvostolta. Onko teillä Ellun Kanojen kanssa jonkinlainen erikoisdiili? Eivätkö hallituksen komppanian vahvuiset avustajakaartit riitä teille? Eikö hallituksen tärkein tehtävä ole tehdä hyvää politiikka (aikuisten oikeasti) eikä vain näyttää hyvältä?

Lisäksi: ovatko nämä diilit demokratian hengen vastaisia? Tuleeko näistä mainostoimistoista itseasiassa vaikuttajia ts. piioista tulee emäntiä näiden diilien avulla? Osallistuuko Ellun Kanat tulevan hallitusohjelman tekemiseen? Ministeri Kulmuni sai lähteä kun oli saanut tietämättään kilpailijan ”Tekirin” koulutusta mutta että nyt…?? Kyse oli silloin 50 000 eurosta. Nyt ovat rahadiilit suurempia? Miksi?

Mitä ovat seuraavat diilit?

Arvoisat ja kunnioitetut valtioneuvoston jäsenet. Pyydän etukäteen anteeksi asiantuntemattomuuttani. Selasin nettiä ja löysin seuraavat maininnat. Niitä ei saanut kuitenkaan auki. Ovatko nämä valtioneuvoston ja Ellun Kanojen välisiä sopimuksia? Miksi niitä ei saa auki? Ovatko ne salaisia? Vai onko niin, etten ole tarpeeksi hyvä tietotekniikassa?

Valtioneuvoston kanslia – Luokka 2 – Viestintä- ja markkinointipalvelut 2020-2026 (DPS) – Sosiaalisen median kanavien hallintapalvelut
Jälki-ilmoitus (TED F03)

Julkaistu Hilmassa 30.6.2022 10:35

Valtioneuvoston kanslia – Luokka 2 – Viestintä- ja markkinointipalvelut 2020-2026 (DPS) – Mediasuunnittelupalvelut (palvelualue 5)
Jälki-ilmoitus (TED F03)

Julkaistu Hilmassa 30.6.2022 09:15

Valtioneuvoston kanslia – Luokka 2 – Viestintä- ja markkinointipalvelut 2020-2026 (DPS) – Viestinnän koulutuspalvelut (palvelualue 6)
Jälki-ilmoitus (TED F03)

Sekä:

Viestintä- ja markkinointipalvelut 2020-2026 (DPS) – Viestinnän ja markkinoinnin konsultointipalvelut ja viestinnän ja markkinoinnin kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset tutkimukset

Jälki-ilmoitus (TED F03)

Miksi pitää näyttää hyvältä – eikö olisi tärkeintä että on hyvä?

Arvoisa valtioneuvosto. Ihan näin veronmaksajana kysyn. Sellaisena, joka haluaisi, että hallitus tekisi hyviä päätöksiä eikä ainoastaan näyttäisi hyvältä.

Eihän hyvä ja tehokas hallitus tarvitse kosmetologia – se pitää tehdä oikeasti hyvää politiikkaa ja hyviä päätöksiä?

  1. (https://www.talouselama.fi/uutiset/aki-linden-moitti-terveystalon-mainosta-tallaisilla-summilla-ministerio-on-itse-markkinoinut/d6c4b1e2-e7cb-48f0-95d2-b4770d953b8b)

Lopuksi: minkälaisen poliittisen vastuun kannatte tällaisista sopimuksista mainostoimistojen kanssa? Oletteko tällä tavalla luovuttaneet valtaanne näille toimistoille?

ihan tavallinen ja arkinen veronmaksaja Arto Luukkanen

+9
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu