Miksi ei Haavisto? Kaksi argumenttia: Pekan ihmisviha-lausunto ja Hitler-lausunto

Eilen minulla oli kunnia keskustella varsinais-suomalaisten perussuomalaisten kanssa vaaleista ja nykyisestä poliittisesta tilanteesta niin maailmalla kuin täällä.

Oli hienot sessiot. Kiitos Teille siitä.

Keskustelut osoittavat, että presidentinvaalien valinta näyttää olevan looginen. Kyllä kansa tietää. Kenttä ymmärtää. PS väki on kriittistä ja viisasta.

Jäin kuitenkin matkalla kotiin miettimään sitä miten olin MTV3:n aamulähetyksessä sanonut äänestäväni Stubbia (https://www.mtv.fi/lyhyet/3a59fe4df037a9b0c8ef/kenelle-rehnin-ja-halla-ahon-kannattajien-aanet-menevat).

Olinko ollut liian hätäinen tai tuominnut Pekka Haaviston vain sillä perusteella, että hän halusi riisua Suomen armeijan aseista tai myi Caruna-yhtiön pois suomalaisten haitaksi?

Joskus on hyvä tehdä uudelleenharkintaa. Se kannattaa.

Pohdin asiaa uudelleen.

Tutkittuani hartaasti ja ajatuksella päädyin uudelleen tulokseen, että Haavisto ei missään nimessä ole minun ehdokkaani. Mainitsen tässä nyt kaksi argumenttia (joista voi julkisuudessa puhua – joistain asioista ei voi).

Argumentti 1 – Haaviston ”ihmisviha” kommentointi

Pekka Haavisto totesi 14.7. 2017, noin klo 8.35 radiossa Yle 1 (Porista) seuraavan raskauttavan asian.

Hänen mukaansa Sininen Tulevaisuus nimisellä puolueella olisi vähemmän ”ihmisvihaa” kuin perussuomalaisilla. (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/240088-epailen-pekka-haavistoa-vihapuheesta/).

En ole samaa mieltä Pekka Haaviston kanssa.

PS:n ”tehdasasetuksissa” ei ole ihmisvihaa vaan ainoastaan myötätuntoa, positiivisuutta ja kohtuutta. Olemme rakastuneet suomalaisuuteen, Suomeen ja suomalaisiin.

Argumentti 2 – kirjallinen lainaus Pekka Haavistolta ” Hitler olisi loppujen lopuksi voinut olla Saksalle ihan kelpo johtaja..”

Pekka Haaviston presidenttikirjassa vuodelta 2012 mainittiin Pekan kertoneen, että ”Hitler olisi ollut ihan hyvä johtaja Saksalle”. Lause on kirjoitetussa tekstissä. Kirjaa ei voi makuloida.

Lähde on kirja nimeltä  ”Sydänten presidentti” (toim. Riikka Kämppi & Jussi Lähde) vuodelta 2012. Muistuman esitti Anssi Kela omassa jaksossaan ”Tarinankertojan matkassa”. Lausuma löytyy sivulta 245. (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/pekka-haavisto-hitler-olisi-loppujen-lopuksi-voinut-olla-saksalle-ihan-kelpo-johtaja/).

Ensimmäinen raskauttava asia on se, että Haavisto kielsi asian. Sen, että se on kirjassa. Ja jos se on, niin se ei pidä paikkaansa. (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da709d77-439a-461c-9d6f-7a686238867b).

Toinen raskauttava asia liittyy väkivaltaan.

Kukaanhan ei oikeasti ole sitä mieltä, että Pekka olisi natsi.  En edes minä. Vaikka hän ei ole sanoutunut irti tästä lausunnosta. Pitäisi kyllä.

Epäilen, että Pekan koulutus on ollut vain sen kaltainen että natsismin kauheudet, sen raakalaismaiset rikokset ja Hitlerin konnantyöt ihmiskuntaa eivät oikein kuuluneet ylioppilaan lektyyriin.

Se mistä Hitler-diggaus on hyvinkin saattanut pompata Pekan diskurssiin liittyy Pentti Linkolaan ( https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/dokumentti-viher-linkolasta-vuodelta-1985/).

Linkola oli omana aikanaan nuorille vihreille esikuva ja malli. Hänelle Hitlerin Saksa oli mallimaa (luonnonsuojelu). Linkola oli myös sitä mieltä, että terrori piti sisällyttää vihreän liikkeen toimintamalleihin.

Ja mikä pahinta…vihreiden piti sydämessään hyväksyä väkivalta ja murhaaminen, vaikka asia tuomittaisiin julkisesti.

Ilmeisesti nuoret vihreät puhuivat Linkolan ajatuksista, ehkä viehättyivät niistä ja keskustelivat vakavasti siitä pitäisikö väkivalta sisällyttää vihreiden toimintaan. Ehkäpä se suora ja lainvastainen toiminta houkutti?

Epäilen, että Pekan lausunto on tullut tätä kautta hänen omaan presidenttikirjaansa. Kustannustoimittaja ei ole vain halunnut siivota Pekan omaa lausumaa ja siksi se on jäänyt sinne.

Siksi kasi!

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu