”Mormonit Las Vegasissa” – demarien Kaipolan vierailusta
Demariministerien vierailu Jämsään Kaipolan paperitehtaan lopettamisen johdosta oli hämmästyttävä näytelmä, joka salpasi hengen.
Se oli kuin – anteeksi kielikuvaani – kuin ”mormoonien vierailu Las Vegasissa”. Irtokarkkien keinotekoisen aromin ja aidon kolumbialaisen kahvin vienon tuoksun ylentämät pukunaiset ja pukumiehet kohtasivat oikean elämän.
Ministerit kohtasivat kansan.
Lapsen silmäänkin tarkemmin varjellun Sanna Marinin esiintymistä jännitettiin ja valmisteltiin hartaasti, ettei kukaan hermostunut irtisanottava olisi päässyt möläyttämään mitään ikävää. Avustajien komppaniat olivat varpaillaan ja potemkinin kulisseja viritettiin.
Kyse oli nimittäin ”hyve-signaloinnista”. Kun viikko sitten oli keksitty että ”laitetaan Sanna siivoamaan” niin nyt sitten keksittiin, että ”nyt pitää olla symppis”.
Paikallinen – vielä jäljellä oleva demarien ay-liike oli juuri päästänyt tuskanhuudon ja sinne oli pakko mennä. Ovela avustajien lauma halusi myös tehdä oharit keskustalle. Ei oteta Lintilää sinne!
Näytelmän käsikirjoituksessa luki ilmeisesti, että myötätunnosta vavahtelevan pääministerin piti osoittaa myötätuntoa ihmisille, joiden elämä järkkyy. Kuvauksissa yleisölle oli annettu oma roolinsa: ehdottomasti turpa kiinni pysyvän joukon piti olla statisteina – kärsivien ja lohdutettujen ihmisten ilmeiden kuvastajina. Pääministerin taas piti lohduttaa ja olla kuin Florence Nightingale haavoitettujen parissa.
Tuloksena oli ikävän suomalainen pannukakku. Avustajakaarti ei osannut tehtäväänsä.
Vaikka väärinajattelijoita oli yritetty hiljentää ja tuuppia pois tapaamisesta niin joukkoon mukaan mahtui voimatonta raivoa, joka ei kohdistunut tehtaan omistajiin tai UPM:n johtoon. Minulle kerrottiin, että yleisin kysymys ihmisten kesken oli – ”miksei Sanna tehnyt mitään – hän on pääministeri?”.
Ministerijoukkio tajusi tämän kiukkuisen ilmapiirin ja antoi sitten pettyneenä myöhemmin lausuntoja, jotka hakevat typeryydessään vertaa. UPM:ltä puuttuu kuulema ”yhteiskuntavastuuta”. Eli kun vähän raaputettiin niin sieltä se paljastui se vanha stallari-sosialisti.
Erkki ”the Red” ilmoitti omana mielipiteenään, että ”ostetaan se tehdas valtiolle”.
Kapitalisti on demarille aina ikupaha. Eikä niitä pidä kuunnella. Saastuttavat ja ovat sikarikkaita.
Tapaamisen reaktioiden perusteella epäilen, että Kaipolassa ei demareita enää äänestetä. Ikinä. Puolue on siellä finito.
Toisaalta, saattaahan olla niin, että paperiteollisuus on tehnyt johtopäätöksensä nykyisen hallituksen ”lasten ristiretkestä” ja aikoo viedä tehtaat pois? Tai kaataa hallituksen? Ei 6-tuntisen työpäivän maassa ole tulevaisuutta.
Vai onko?
Hehee.. aika hyvin kuvattu 😂.
Näytelmä oli tosiaan huonosti kirjoitettu ja näyttelijät amatöörejä.
Ilmoita asiaton viesti
Herää kysymys kuinka kauan tällaisen amatööriporukan annetaan johtaa Suomea. Yritysjohtajat ovat vetäneet jo johtopäätöksiä nykyisestä hallituksesta ja lisää vastaavia tapauksia on odotettavissa..!!!
Ilmoita asiaton viesti
Jahas, Arto ”Bongo” Luukkanenkin on sitten ruvennut käyttämään tyhjäpäitten suoksikkikäsitettä hyvesignalointi. En hämmästyisi vaikka se löytyisi Hankamäenkin opuksesta Rasisti konhottaa. Vai oliko se Totuus kiihottaa? Haluaisin ymmärtää, miksi entinen filosofi vaihtoi Simone Weilin hommafoorumin höpinöihin. Sillä ne käsitteet, joita Hankamäki Uuteen Suomeen kirjoittamissan blogeissaankin viljelee, tulevat hommafoorumilta ja vain hommafoorumilta, tuolta poliittisen kirjoittelun Wuhanin villieläintorilta, jolta ovat peräisin sellaiset virukset kuin ”vihervasemmisto”, ”ilmastohumppa”, ”eurosirkus”ja monet muut tyhjät käsitteet, jotka muuttavat jokaisen poliittisen keskustelun räikeäksi ja joutavaksi jankuttamiseksi, joka ei etene mihinkään vaan kaivaa vain poteroita syvemmiksi.
Like ei enää julkaise Hankamäen teoksia, mutta pelastavan enkelin roolin otti perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta, joka julkaisi filosofian ja valtiotieteiden tohtorin Jukka Hankamäen teoksen Totuus kiihottaa – filosofinen tutkimus vasemmistopopulistisen valtamedian tieto- ja totuuskriisistä maanantaina 8. kesäkuuta. Tekstiä markkinoitiin mediatutkimuksena, mutta siinä oli naisvihamielisiä kannanottoja, jotka olivat liikaa myös perussuomalaisille.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/timanttia-vai-ruostetta/
Ilmoita asiaton viesti
Copy paste -mestari Mika Lamminpää.
Kopioisitko taannoisen tekstisi myös siitä mitä voisit tehdä Lauralle jos Laura vain pitäisi suunsa kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpäällä on laajempaakin kirjallista tuotantoa. Romaanin Mies joka putosi jaloilleen esittelyteksti: ”Pauli on naimisissa oleva, keski-ikäinen opettaja. Hän käy töissä ja viettää hyvin tavallista, arkista perhe-elämää – ainakin silloin, kun ei ole ottamassa suihin tai jakamassa persettä ravintolan vessassa. Mika Lamminpään esikoisromaani kertoo suomalaisen miehen tarinan, joka vie yliopistolta työelämään, sukujuhlista homobaarin housuttomaan alakertaan.”
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpäähän kulkee selvästi kirjallisuuden Parnassolle! Mikä loistava romaani – ja miten vähän siitä on kirjoitettu)))) Onko Pauli Lamminpään ”alter ego”?
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos kehuista! 🙂 Huomasin muuten että sinultakin on tullut jokin romaani kun kävin kirjastossa katsomassa onko kirjani hyllyssä, meidän sukunimethän alkaa samalla kirjaimella. Enpä ole huomannut että siitäkään olisi mitään kirjoitettu mutta sellaistahan se on, melkein kaikki uudet romaanit jäivät koronan jalkoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Copy paste ja Laura – ahaa, Jocke ”Jankuttaja” Rantanen tarkoitti varmaan tätä:
”Pahin sota alkoi, kun nuivat alkoivat kiristää hallitusta Jussi Halla-ahon johdolla kuntavaalien alla 2017.
– Tää yhdeksän hyväkkään ryhmä päätti, että sote ei etene, jos maahanmuuttopoliittiset toimet eivät etene. Se aiheutti hirvittävän riidan. Soini ja Huhtasaari ottivat tulisesti yhteen. Soini repi perseensä täysin. Se haukku ne ihan pystyyn.
Timo Soini vaati, että nuivat pyytävät julkisesti anteeksi ulostuloaan. On vaikea kuvailla, miten kylmällä sävyllä Lindström lausuu Laura Huhtasaaren nimen.
– Kaikki muut pyysi paitsi Laura Huhtasaari. Silloin repesi se ryhmä. Loppu oli yhtä helvetin kyräilyä. Sillä asetelmalla mentiin Jyväskylään.
Jyväskylän puoluekokous pidettiin kesällä 2017. Jussi Halla-ahosta tuli puolueen puheenjohtaja, mutta Lindströmin kannalta suurempi yllätys liittyi varapuheenjohtajiin.
– Suurin järkytys oli, että Laura Huhtasaari voitti Jussi Niinistön. Se oli se juttu. Halla-aho suositteli äänestämään Laura Huhtasaarta. Se oli keskisormen näyttö meille, jotka oli se paska kannettu hallituksessa.
– Sillä hetkellä tajusin, että tämä on tässä.”
https://www.apu.fi/artikkelit/jari-lindstrom-persujen-ryhmassa-on-turha-puhua-kansalaisoikeuksista-niita-ei-ole-on-vain-valkoihoisen-suomalaisen-oikeuksia?fbclid=IwAR2Z2IZcbVgQoTRR7YdkxNtJWkRXGRF2GJv3yYmqbuuBZUVptyHke1A-Hcc
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Mika ansiokkaasta kirjoituksestasi.
Minullekkin tyhjäpäälle kirkastui muutamien käsitteiden sisältö, joita en aiemmin ymmärtänyt. ”vihervasemmisto”, ”ilmastohumppa”, ”eurosirkus”ja monet muut tyhjät käsitteet maistuvat suussani karamellien lailla. Vähän samoin kuin 60-luvulla ”Mobutu sese seko ja Lumumba”, joille nimille koulussa opettajatkin hymyilivät.
Hymyiletkö sinä?
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se Lamminpääkin ole opettaja? Horinoistaan päätellen Steinerkoulusta, kuten eräs toinenkin täällä elämöivä.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpää ei ole opettajana Steinerkoulussa vaan Turun kristillisessä opistossa.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkemmin maahanmuuttajien suomen kielen opettajana.
Ilmoita asiaton viesti
Opettajansa kirjallisen tuotannon avulla edistyneimmät opiskelijat pääsevät tutustumaan suomalaiseen tapakulttuuriin.
Ilmoita asiaton viesti
En näe mitään syytä miksei sitä voisi käyttää edistyneimpien opiskelijoiden oppimateriaalina.
Ilmoita asiaton viesti
Että oikein kristillisessä! En olisi ikinä uskonut.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä Arto Luukkastakaan heti papiksi arvaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota, ei sinulla sitten ollut blogin aiheesta mitään sanottvaa?
Ilmoita asiaton viesti
”Minulle kerrottiin” joopa joo.
Ilmoita asiaton viesti
”Erkki ”the Red” ilmoitti omana mielipiteenään, että ”ostetaan se tehdas valtiolle”.”
Täysin munaton lausunto. Todellinen sosialisti olisi sanonut: Sosialisoidaan se tehdas !
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Sitten valtio investoi valktavat määrät tehtaaseen ja myy pilkkahinnalla takaisin UPM:lle.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti Pesonen päätti lähteä politikoimaan, kun on huomannut varsinkin Kokoomuksen heikon kannatuksen ja hallituksen suosion, mutta olisi Pesonen edes yrittänyt pysyä totuudessa eikä jaella virheellistä tietoa jotka eri tutkijat ampuivat alas ainakin ”hesarissa” ja myös IS:a.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä kaksi aviisia on tullut tunnetuksi siitä että ne ampuvat tavattomanpaljon huteja, enkä edes epäile etteikö nämä tutkijat olisi olleet vasemellepäin kallellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Lue nuo artikkelit niin totuus valkenee sinullekin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin mielenkiintoinen artikkeli Päivän Byrokraatissa.
Kertoo todella yllättävän todellisuuden. USA:ssa, jota olen pitänyt kansalaisten vapauden ja sananvapauden vahvimpana linnakkeena ollaan jo sorruttu näin alas soisialismiin ja jo pitkälle matkalla totalitääriseen vasemmiston valtaan.
https://paivanbyrokraatti.com/2020/08/29/the_new_york_times/
Ilmoita asiaton viesti
Hesari, Yle ja MTV on ovat ne viestimet joihin enemmistö suomalaisista luottaa. Persut luottaa Suomen (vale)uutisiin, joka on Kremliin päin kallellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Marin selitttää että ”ei ole ehkä investoitu ja kehitetty tehdasta niin hyvin kuin olisi voitu”. Nyt täytyy muistaa että vasemmiston äärilaitaan sijoittuva Marin itse on päästänyt ilmoille ajatuksen kuuden tunnin työpäivästä.
Tehdään ajatusleikki että Suomi pysyisi vahvasti vasemmistolaisena ja UPM muun teollisuuden mukana sitten investoisi siihen näkymään. Mikä olisi riski investoinneista ja kannattavuuden kasvusta olisi siinä toimintaympäristössä?
Investoinnit antaisivat paremmat mahdollisuudet kiristää teollisuutta, sillä mitä enemmän investoi sitä suuremmilla summilla on mahdollisuus päätyä maksamaan kuollutta hevosta. Ja jos investoinnit nostaisivat kannattavuutta tapahtuisi sama ilmiö. Mitä parempi kannattavuus, sitä parempi vipukanki kiristää teollisuutta. Lopputulos on se että teollisuudessa voisi tapahtua jyrkkä kannattavuuden lasku nähtynä sijoituksiin.
Eli kun lähtötilanne on tämä, Suomen kilpailukyvystä vastaavien suuryritysten pitkälle katsoessaan ei kannata investoida Suomeen, sillä juuri ne investoinnit antavat valtit vastustajan käteen ja laskevat kilpailukykyä.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäs olisi Luukkasen ratkaisu käsillä olevaan ongelmaan?
Pelkkä dieselveron lasku ei taida riittää. Hallitushan päätti jo keväällä ennen koronaa alentaa teollisuuden sähköveron EU:n minimiin. Joten Pesonen on jo siltä osin saamassa pyytämänsä…
Ilmoita asiaton viesti
Hei, älä nyt persulta mene ratkaisuista kysymään, menee liian vaikeaksi. Perussuomalaiset tarjosi vaihtoehtoa. Henki oli se, että perussuomalaiset menevät politiikan ytimeen, mutta säilyvät jotenkin toisenlaisina kuin poliitikot.
– Ihmiset hakivat hädässään jotain muuta, Lindström sanoo.
– Ne ajatteli, että okei, pystyisivätkö persut siihen, mihin muut eivät.
Vastaus on jo selvinnyt.
Monenlaiseen tilanteeseen Lindströmkin politiikassa päätyi, mutta ei sellaiseen, jossa olisi onnistuttu ratkaisemaan työttömän paperimiehen tulevaisuus.
– Me ollaan aina oltu parhaimmillaan, kun huudetaan että mikä kaikki on väärin. Mutta kun pitäisi sanoa, mikä on oikein… Ei persuilla ole ollut yhtään sen viisaampia vastauksia.
https://www.apu.fi/artikkelit/jari-lindstrom-persujen-ryhmassa-on-turha-puhua-kansalaisoikeuksista-niita-ei-ole-on-vain-valkoihoisen-suomalaisen-oikeuksia?fbclid=IwAR2Z2IZcbVgQoTRR7YdkxNtJWkRXGRF2GJv3yYmqbuuBZUVptyHke1A-Hcc
Ilmoita asiaton viesti
Kommentoija Joensuun kysymys on hyvä.
Jos itse yritän analysoida tilannetta, niin Kaipolan tehtaan lakkauttaminen ei oikeastaan ole ongelma UPM:lle, eikä juuri helsinkiläisillekään. Se on onglema ennenmuuta työtä vaille jääville työntekijöille ja sitten seuraavaksi alueen asukkaille ja kaupungille paikallisten rahavirtojen niukkenemisen myötä.
UPM ei ole investoinnut Kaipolaan kaiketi vuosikausiin. Tämä lienee kohtalainen ennusmerkki tulevasta? Valtiovalta olisi ehkä voinut jollakin erityisjärjestelyllä ”ostaa” lisää toiminta-aikaa lakkautettavalle tehtaalle, mutta se olisi ollut vain laastaria ongelmaan. Alasajoa tuskin voisi toteuttaa vähentäen väkeä 5 vuoden aikana asteittain? Laastarin loppumisen jälkeen tilanne olisi sama kuin nyt?
Mikä siis on perusongelma? Sehän on alueellisesti yksipuolinen elinkeinorakenne. Tämä vitsaus on yleinen maaseutupitäjissä, mutta toki myös yhden tehtaan paikkakunnilla. Kun tehdas lakkaa, aina ei käy niinkään hyvin kuin Lievestuoreella.
Ehdotus: alueen elinkeinorakenteen yksipuolisuuden tukemiseen jaettaisiin vähemmän budjettivaroja (kuten maatalaoustukea maatalousvaltaiselle alueelle) ja suunnattaisiin sitä enemmän alueellisen elinkeinorakenteen monipuolistumiseen. Tällöin yhden tehtaan lakkauttaminen olisi ehkä hieman pienempi vahinko paikallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Ajatellaanpa positiivisesti.
Meidän kaikkien rakastama pääministeri Marin on SDP:n pj:n roolissa toivonut 6 tunnin työaikaa päivää kohti.
Nyt Kaipolan ympäristössä voidaan laskea n. parin tuhannen ihmisen siirtyneen keskimäärin 6 tunnin työpäivään.
Ilmoita asiaton viesti