Operaatio: ”Nosta Kepu perunakuopasta”

Kantar ja HS tekivät sen taas.

PS:n kannatus ”romahti”. Se romahti aluevaaleissa kun tuli 11,1% ja sitten se romahti taas kun tuli 15% ja kun nyt tuli 15,4% niin se taas ”romahti”.

Todellisuus on kuitenkin hieman toisenlainen. HS joutuu myöntämään asian: ”Perussuomalaisten kannatus on ollut HS:n mittauksessa edellisen kerran yhtä matalalla huhtikuussa 2019. Keskustalle HS:n mittauksen tulos on puolestaan korkein sitten huhtikuun 2019”. https://www.is.fi/politiikka/art-2000008620380.html.

Ihan näin vain tiedoksi: huhtikuussa 2019 pidettiin vaalit ja siinä PS sai 17,5%. Keskusta taas silloin romahti (siis sai yhtä paljon kannatusta kuin tässä gallupissa) 13,8%. Oikeasti.

Näyttää siltä, että ”romahdus” on katsojan silmissä.

Miksi tämä gallup kiehunta?

Olen tässä kevättalven politiikkaa seuratessa tehnyt havaintoja näistä gallupeista ja lobbareiden aktiviteeteista.

Vaaleihin on vielä noin 400 päivää mutta poliittiset eturyhmät tekevät täysillä töitä. Näin melko läheltä tätä seuranneena totean: se on armottoman kovaa peliä. Siinä halutaan päästä kertomaan se mistä asioista puhutaan hallituspöydissä, kenen agenda laitetaan pöydälle, kuka saa leijonanosan verovaroista ja kenelle leivänmurut armollisesti annetaan.

Kyse on hallitukseen pääsemisestä ja ennen kaikkea kolmen suurimman joukkoon pääsemisestä. Voittopalkintona on pääministeripuolueen asema.

Tässä muutamia havaintoja tästä pääkaupunkiseudun – Kekkosen sanoin – ”loiskiehunnasta” ja poliittisesta pelistä, jota juuri nyt harjoitetaan ravintoloiden kabineteissa ja kahviloissa. Veronmaksajien rahoilla.

  1. Vihreät on täysin jäänyt tässä pelissä ilman kannatusta ja tukea. Se ei tule seuraavaan hallitukseen ja se näkyy. Lobbarit ovat haistaneet tämän. Vihreät – no go.
  2. Kepun operaatio ”Nosta Kepu perunakuopasta” etenee täysillä. Se sai aluevaaleissa miltei täsmälleen saman määrän ääniä kuin kuntavaaleissa, jossa se hävisi mutta mikä tärkeintä – se osasi tarjoilla tämän gaala-illan glamourilla ja ”torjuntavoittona”. Se pinnistelee nyt kaikilla mahdollisilla keinoilla päästäkseen edes kolmanneksi. Ajatus siitä, että sitä ei otettaisi hallitukseen on piinaava. Siksi sen pitää samalla kun se repii kynsillään itseään ylöspäin, nonchaleerata perussuomalaisia. ”Eivät sovi hallitukseen”. Nyt on kaikki temput käytössä.
  3. PS:lle tarjotaan koko ajan sopivaa ”apupuolueen” paikkaa – kautta rantain ja ihan suoraan.

Perussuomalaisten uhka kaverikorporaatioille

Mikäli perussuomalaiset myöntyisivät tähän ”apupojan” rooliin muuttuisi julkisuuden kohtelu meitä kohtaa salamannopeasti.

Galluppien kertoimet muuttuisivat, mediassa meistä tulisi se ”ruma ankanpoikanen, josta tuli joutsen”. Aamutv:n puhuvat päät paapoisivat ja ihastelisivat tätä ”järkevää muutosta”. Jos lötjähtäisimme sovinnollisesti veronmaksajien rahojen  ”kormushkan” (venäjäksi: siansyöttökaukalon) savivelliin niin meidät pussattaisiin galluppien suosikiksi samalla sekunnilla.

Perussuomalaiset eivät kuitenkaan halua olla mukana tässä. Meillä ei ole yhteyksiä kaverikorporaatioihin tai veronmaksajilta saatavien herkkujen jakeluun.

Me lähdemme hakemaan pääministeripaikkaa siksi, että voisimme pelastaa tavallisen suomalaisen. Me emme halua pelastaa kaverikorporaatioita tai ”bensansekoittajia”.

Syy: koska me emme edusta heitä. Me edustamme kansaa. Niitä puolta miljoonaa, jotka äänestivät meitä 2019 (silloin kun saimme samanlaisen ”romahdusgallupin” kuin nyt).

Keskiluokan niska on murtumassa, maakunnissa kytee kapina  – raha loppuu

Peruskysymys niin vuoden 2022 keväällä ja 2023 vaalikamppailun aikana tulee olemaan raha.

Lyhyesti: kun rahat eivät riitä. Meitä uhkaa ostovoiman dramaattinen romahdus. Normaaliperheille tämä merkitsee sitä, että käteen jäävät tulot tippuvat. Ihmiset etsivät pelastusta tähän menemällä toiseen työhön tai tinkimällä menoistaan.

Lomat jätetään väliin, lapsia ei laiteta harrastuksiin, kuluista karsitaan, että voidaan maksaa sähkölasku ja että päästään autolla töihin. Häpeä rahan vähyydestä on suuri. Sitä ei haluta näyttää ulospäin. Kukaan ei halua näyttää sillä tutulla kadulla sitä, että rahat on todella loppu.

Syy uusköyhyyteen liittyy energian hinnan kasvuun, inflaatioon ja siihen, että ihmisten ostovoimaa lasketaan nyt kerralla. Hinnat nousevat ja palkat eivät. Laskupinot kasvavat samalla kun se palkka, jonka pitäisi elättää perhe ei riitä. Kulissit romahtavat kerralla. Maakunnissa elämä muuttuu sietämättömäksi ja mahdottomaksi. Satoja vuosina vanhoja sukutiloja myydään kun ei ole varaa ottaa enää velkaa.

Perussuomalaiset edustavat tässä toivoa. Me haluamme laskea elinkustannusten määrää. Me olemme suomalaisen maaseudun ja autonkäyttäjän puolella.

Perusasia on: mitä sinulle jää käteen. Nyt ei jää. Kohta ei jää sitäkään.

Meidän sanomamme bensanhinnasta on vakuuttanut puna-vihreän hallituksen. Se pelkää. Se tekee nyt erinäisiä temppuja, että se voi sanoa tekevänsä kaikkensa sen puolesta, että polttoaineen hinta ei olisi niin korkea. Me emme anna kuitenkaan periksi tai jätä tätä tähän. Suomalaisen ihmisen ostovoimaa on lisättävä.

Siinä pelissä Kantarit tai Hesarit eivät pelitä eikä meitä hellitä kivoilla ”alkorytmeillä”.

Me jatkamme ihmisen asian nostamista ylös.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu