Pääsevätkö nykyajan orjakaupan ystävät taivaaseen?

Istuinpas tässä yhtenä päivänä takkutukkana parturin tuolissa.

Nautin suunnattomasti.

Myönnän – luin 7 päivää lehtiä ja rupattelin parturin kanssa maailman asioista. Älkää kertoko eteenpäin!

Yleinen alvikeskustelu

Kun maksoin laskuani alkoikin opettava keskustelu, jonka tiivistän seuraavaan.

Viisas parturi alkoi puhua siitä, että miksi ihmeessä heillä on 24 prosentin alvi.

Eihän siinä ole mitään järkeä. Samaan aikaan meillä on partureita, jotka leikkaavat 15 euron hintaan, nukkuvat perähuoneissa eivätkä maksa mitään alvia, hoida tämä homma…”

Toinen parturi puuttui asiaan. Puhuttiin innokkaasti.

Lopulta eräs asiakas sanoi: ”Meillä on Suomessa euron kokkeja, jotka ovat orjia. Ne on täällä epäinhimillisissä olosuhteissa maanmiestensä riistettävinä eikä kukaan puutu siihen kun joku saa siitä fyrkkaa. Eikä siitä saa puhua”.

Nämä huomiot ovat totta.

Meille tuotetaan EU:n ulkopuolelta ihmisiä, jotka ovat kuin orjia.

Olen kirjoittanut tästä jo aikaisemmin (https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/195851-lamut-nykyajan-orjat/).

Epämääräiset ainekset ovat onnellisia kun saavat ravintolaansa ilmaisen maanmies/orjan, jota riistää mutta loppujen lopuksi suomalaiset veronmaksajat joutuvat maksamaan tämän ihmisen elatuksen; asunnot, telkkarit, kodinkoneet, autot ym.Hänen ylläpitonsa ulkoistetaan – meille.

Kela-gold maksaa.

Eivät nämä orjapoloiset pelasta Suomen taloutta – päinvastoin.  He työllistyvät ”orjina” – eivät kunnolla maksettuina työntekijöinä. He laskevat suomalaisen duunarin palkkaa kun tekevät ilmaista työtä herroilleen.

**

Maksoin laskuni, jossa oli 24% alvia.

Syntyi hyvä keskustelu, johon kaikki tuppisuut suomalaiset tässä parturisalissa osallistuivat. Ikään kuin shampanjakorkki olisi aukaistu ja taakka olisi laskettu hartioilta. Yleisessä pulinassa ihmeteltiin – miksi meille halutaan näitä ”orjia”? Eihän Suomen ongelmia ratkaista tällä tavalla?

Rautalangasta: joku yksityinen hyötyy orjista mutta veronmaksajina me kaikki menetämme. Kyseessä on ihmisoikeusrikkomus – josta ei saa puhua.

Ihmisten helpottuneista ilmeistä näki, että oli hyvä kun puhuttiin.

Ajatelkaa: jotkut poliittiset puolueet ajavat tätä nykyajan orjuutta Suomeen kuin käärmettä pyssyyn. Orjuuspuolueita?

**

Lähdin parturista iloisena.

Ihmiset alkoivat porista toisensa kanssa helpottuneina siitä, että nyt sai puhua.

  1. Näin teologina ja pastorina pohdin: orjuus hävisi kristinuskon seurauksena. Kirkko ajatteli, että kukaan meistä kristityistä ei saa olla toisen omaisuutta. Moraalinen dilemma: ”kankeloiko” ihminen oman taivasosansa mikäli hän kannattaa ja tukee tätä nykyajan orjuutta?
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu