Pääsiäinen 2021 Suomessa: koronaa, kärsimystä ja kiusaamista

Ensimmäisen pääsiäisen perussanoma kertoo Ihmisen Pojasta, joka joutuu nöyrtymään ja kärsimään häpeällisesti.

Matka alkaa ylistyksestä ja kunniasta mutta päättyy lopulta, kuten kaikkien ihmisten matka päättyy.

Lopussa on riemullinen jälleennäkeminen.

Vuonna 2021 meillä on monta, jotka ovat kulkeneet Herran jalanjäljissä. He ovat nöyrtyneet ja kärsineet.

Korona-aika on pitänyt seniorikansalaisia jo vuoden omaehtoisessa vankeudessa. Heidät on eristetty ja he ovat eristäneet itsensä voidakseen suojella muita. Uimahalleja ja harrastuspaikkoja on pistetty kiinni.

Tässä omaehtoisessa eristyksessä on ollut myös muita: nuoria, ylioppilasjuhlia vaille jääneitä, opiskelukämppiin eristäytyneitä ihmisiä, sosiaaliset kontaktinsa jättäneitä. He kantavat sielussaan tämän ajan taakkaa pitkään.

Korona on kurittanut myös pienten liikkeiden yrittäjiä. Nyt nämä yrittäjät ovat pulassa – heidän liikkeisiinsä ei saa suunnitellun ulkonaliikkumiskiellon jälkeen tulla ollenkaan. Heidän elinkeinonsa aiotaan musertaa. Isojen ostoskeskusten tarjontaa kiellot eivät koske.

Kirkkoon ei pääse mutta Kultaista Vasikkaa saa palvoa

Myös tavalliset kristityt ovat joutuneet kovan paikan eteen. Eräs hallituksen antamista ulkonaliikkumiskiellon seurauksista on se, että kirkkoon ei saa mennä. Myöhemmin asetusehdotusta on muutettu: ”sielunhoidollinen keskustelu, ehtoollinen, kaste tai muu toimitus taikka hartaus tai muu vastaava kohtaaminen, joka voidaan järjestää joko uskonnollisen yhteisön tilassa tai muussa tilassa, jossa lähikontaktin välttäminen on mahdollista”.

Samaan aikaan Ostosparatiisiin/Helvettiin kyllä pääsee ihmisiä kuinka paljon vaan. Mammonaa ja kulutuksen kultaista vasikkaa saa palvoa täysin vapaasti. Ostostemppelien rahanvaihtokassat kilisevät.

Samaan aikaan Suomen rajoilla vallitsee – jos sallitte uskonnollisen kielen – Sodoma ja Gomorra. Keikkatyöläisiä tulee testaamattomana massana Suomeen solkenaan. Joku päättävä taho – en tiedä enää mikä (AVI, THL, STM, hallitus, Vääksyn poliisi, ?) – ei  kertakaikkiaan kykene hallitsemaan tilannetta saatika sitten halua laittaa rajoille testausta ja karanteenia.

Nyt ei siis kirkkohin päästä.

Alkoon päästään. Suomeen päästään ja Maxi-markettiin pääsee.

Kaikella on aikansa – Hauta jäi tyhjäksi

Olen vastannut kaikille kyselijöille, että kristityn hyve on alistua esivallan järjettömienkin määräysten alle. Jumalaa voi palvella omassa kotona ja Hän näkee. Kotona voi veisata ja hiljentyä.

Lohdutukseksi olen vain todennut, että kaikella on määräaikansa. Korona voitetaan! Ja sitten…

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu