Pelaako Mykkänen Putinin pelikirjan mukaan?

Arvoisa Kai Mykkänen – tai kuten miltei tuntematon runoilija toteaa – мои друг небежный!

Twittertilisi mukaan olet sitä mieltä, että muiden puolueiden pitää nöyrtyä ennen kuin he pääsevät hallitukseen.

Demarien pitää nöyrtyä ja perussuomalaisten pitää nöyrtyä.

(Kokoomus) ”…ei mene hallitukseen, joka ei sitoudu velkakierteen katkaisuun kahdessa vaalikaudessa (9mrd). Siinä SDP:n täytyy nöyrtyä. Sopeutus ei onnistu ilman töihin Suomeen tuloa. Siinä PS:n täytyy nöyrtyä.Tätä tarkoitin&tarkoitan”.

On arveltu, että ajatuksesi kuvastaa kokoomuksen ylimielisyyttä mutta minusta kyse ei ole siitä.

Ajatuksesi muistuttaa kovasti sitä mitä Venäjällä maaorjakulttuurin aikana tapahtui. Silloin tilanherra (barin) piti maaorjat kurissa solmuruoskan avulla. Piti nöyrtyä. Kirjailja Turgenev kuvannut tilanomistajien oikkuja omassa ”Metsämiehen muistelmia” teoksessaan elävästi. Ruoskiminen, nöyryyttäminen ja kurittaminen liittyi elämäntapaan, jossa alemmalla ei ollut arvoa. Väärin dekantoitu punaviinipullo saattoi aiheuttaa ruoskinnan tai ihan vaan pelkästään joku tilanherran oikku. Se Venäjä, jolla oli omatunto ja kunnia arvosteli tätä ja esimerkiksi runoilija Pushkin halveksi niitä, jotka ylistivät ”ruoskan iloja”(прелести кнута).

Ajatuksesi nöyryyttämisestä sopii myös NL:n kommunistisen puolueen sisäiseen puhuntaan. Siinähän ”kansojen isä” Josif Stalin oli sitä mieltä, että ”me emme ole mitään ilman itsekritiikkiä”. Väärin ajattelevan piti ”riisua aseensa puolueen edessä” ja harjoittaa itsekritiikkiä. Piti nöyrtyä. Samoin Stalinin näytösoikeudenkäyntien aikana syytetyt joutuivat nöyrtymään kansan edessä ja syyttämään itseään. Nöyrtyminen ja nöyryyttäminen oli osa stalinismin sisäistä olemusta.

Nyt joku voi saada sellaisen kuvan, että sinä Kai hyvä olet smuglaamassa tänne Suomeen jotakin sellaista, joka ei liity suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Tuotko sinä Venäjältä meille jotakin sellaista, joka ei tänne kuulu?

En usko, että se kuuluu kokoomuksen poliittiseen pelikirjaan. Putinin pelikirjaan se kyllä kuuluu.

Kai hyvä! Nyt olisi hyvä hetki, että sanoutuisit irti venäläisen maaorjakulttuurin ja stalinistisen mentaliteetin mukaisesta nöyrtymisen vaatimisesta.

Olisi hienoa kun toteaisit, että ”enhän mitä tätä tarkoittanut”.  Koskapa nimittäin uskon, että et todella tarkoittanut sitä.

Ystäväsi Arto

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu