Perussuomalaiset rakastuneina…

Tänään 26.9.2022 klo 11.00 perussuomalainen puolue tunnustaa avoimesti ja häpäilemättä rakkautensa Suomeen.

Me lähdemme liikkeelle otsikolla: ”Minun kaunis Suomeni”.

Tänään julkaistava perussuomalaisten suomalaisuusohjelma kertoo siitä mikä on suomalaisuuden todellinen tila.

**

On hyvä muistaa, että nykyinen, vielä jäljellä olevan hyvinvointiyhteiskunta on suomalais-kansallisen projektin lapsi. Kansallismielisyys seisoo kummina suomalaisen Suomen kehdon äärellä.

Sinivalkoiset liput, se kun ”torilla tavataan”, suomen kielen kauneus, se, että suomen kieli ei ole kyökkikieli… kaikki nämä pienet kauniit yksityiskohdat liittyvät yhteiseen ja jaettuun kertomukseen, jonka jokainen tietää.

Kuten ohjelma kertoo: ”Suomi on suomalaisten kotimaa, itsenäinen kansakunta ja kansanvaltainen valtio. Suomi on myös kieli, olemisemme kielellinen perusta”.

Kansallisuusajattelu, suomalainen ensin tai me-henki ei merkitse negatiivisuutta tai vihaa. Suomalainen tarina merkitsee suurta rakkautta kotimaahan ja syvää ymmärrystä niistä historiallisista juurista, joihin se liittyy.

Itsenäinen isänmaa ja suomen kieli eivät ole myöskään syntyneet ilman aherrusta, kovaa työtä ja uhreja. Olemme pieni kansa suurvaltojen välissä. Meitä on haluttu ruotsalaistaa, alistaa, kansanmurhata, valloittaa, venäläistää tai kuten nyt ”eeuulaistaa” mutta olemme selvinneet kaikesta.

Suomalaisilla on olemassaolon oikeus.

Osuvaa kielikuvaa käyttäen…olemme kuin pieni valkoselkätikka esiintymä keskellä suurta globaalista metsää.

Meillä on olemassaolon oikeus ja oikeus olla myös ylpeä siitä mitä me olemme.

Suomalaisen sananlaskun mukaan: ”arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin”!

Paha sana sanotaan niin kuin se on

Nationalismi ja kansallisuusmielisyys liitetään nykyisessä woke-puhunnassa negatiivisiin asioihin.

Sotaan ja vihaan.

Tällainen ajattelu ei ole ainoastaan älyllisesti laiskaa – se ei myöskään pidä paikkaansa.

Suomalaisille ihmisille on tungettu kurkusta alas ns. synkkä viher-vasemmistolainen käsitys nationalismista ja kansallismielisyydestä. Suomalaisen toimittajan perusymmärrykseen on vain iskostettu sanapari: ”kansallisuusmielisyys – paha” ja ”EU – hyvä”. ”Kaksi jalkaa paha – neljä jalkaa hyvä”- tyyliin.

Sivistyksen matka on näillä maisteri-oletetuilla jäänyt kesken.

Lehtien toimitusten yleisjormat ovat mittailleet  nationalismia marxilaisen viitekehyksen kautta. Siinähän nationalismi ja uskonto niputetaan yleensä samaan ”väärän tietoisuuden” luokkaan, joka haipuu ihmisten mielissä modernisaation mukana.

Monien tutkijoiden vasemmistolaisissa jargoneissa nationalismi kuuluu joko teollistuneeseen yhteiskuntaan (Ernest Gellner) tai kansakunta on ollut ”imaginäärinen ja kuviteltu yhteistö (Benedict Anderson – Imagined Communities 1983). Suomalaisissa yliopistoissa opiskelijat varmaan muistavat joutuneensa sisällyttämään lektyyriinsä ultra-vasemmistolaisen Eric Hobsbawmin teoksia, joissa nationalismi tuo maailmaan vaaroja ja sotia. Hobsbawm on Britannian kommunistipuolueen aktiivisena jäsenenä tulkinnut erittäin ahtaasti kansallismielisyyttä ja aina taatusti marxilaisessa viitekehyksessä.

Todellisuus on kuitenkin monivivahteisempi.

Suomalaisen kansallismielisyyden historia on ollut sidoksissa tyypillisesti Itä-Euroopassa esiintyneeseen ”sorretun kansan historiaan” ja sen tietoisuuden kasvuun (Miroslav Hroch).

Nämä kansat saivat mahdollisuuden omaan olemassaoloonsa vuonna 1918 kun vanhat imperiumit (Romanovit, Hohenzollernit, ottomaanit) kaatuivat I maailmansodan jälkeen. Silloin ymmärrettiin, että Euroopan sodat olivat syntyneet imperiumien valtapyrkimysten takia ja todellisen rauhan takeena voi olla vain se, että pienillä kansoilla on ”kansallisen itsemääräämisen oikeus”.

Vuoden 1918 alussa presidentti Woodrow Wilson totesi, että tulevan rauhan takeena pitää olla ihmisten oma tahto – ei imperiumien sanelu: ”National aspirations must be respected; people may now be dominated and governed only by their own consent. ’Self determination’ is not a mere phrase; it is an imperative principle of action.”.

Miksi kansallismielisyys on tärkeää juuri nyt?

Suomalaisuuden kansallisen tarinan merkitys on tärkeää juuri nyt.

Me elämme maailmassa, jossa meidän itäpuolellamme lahoava ”sekurokratia-imperiumi” on luhistumassa omiin sotilaallisiin ambitioihinsa.

Toisaalta meillä on lännessä EU:n ähisevä ja riisitautinen byrokratia-imperiumi, joka pyrkii systemaattisesti tuhoamaan kansallisvaltiot.

Sen eliitti ei ymmärrä kansakuntia tai kansallismielisyyttä vaan pitää niitä vihollisena itselleen. Sen poliittisesti impotentissa byrokratia-taivaassa ei ole tilaa kansalliselle ajattelulle.

Iso-Britannian lähdettyä se vartioi omaa valtapiiriään aggressiivisemmin ja tiukemmin. Toisaalta idässä on kiinalainen globaaliin maailmanvaltaan pyrkivä imperiumi, jonka pyrkii epätoivoisesti säilyttämään siinä perinteessä olevan ”Taivaan mandaatin”.

On suomalaisten onni, että meillä on oma tarinamme. Pidetään siitä huolta.

Ei unohdeta sitä.

Perussuomalaiset ovat rakastuneet suomalaisuuteen! Meidän ei tarvitse himmailla tätä asiaa.

+6
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu