Petteri ratsastaa kenraalin selässä – sopivaa?
Eduskunnassa puhutaan juuri nyt Nato-päätöksestä. Suomi on aivan uudessa poliittisessa murroskohdassa sitten vuoden 1944 ja vuoden 1991.
Muutos on valtava. Sen takana oli kansan kääntyminen Naton puolelle. Se päätti – päättäjät seurasivat.
Samalla kun kansanedustajien puheralli jatkuu te voitte – jos kuuntelette oikein tarkasti – kuulla takkienkäännön lystikästä suhinaa Helsingin poliittisen eliitin kabineteissa.
Ja hiljaista voivottelua…
Huvittavinta tässä on se, että ihan kuin ihan jokainen puolue – erästä poikkeusta lukuunottamatta – haluaisi ottaa kunnian siitä, että se on ollut Naton kannattaja jo ”sydämessään” aina vuodesta yksi ja kaksi.
Nyt harjoitetaan ns. kaveri-journalistien valkopesua ja omalaatuista lähihistorian tutkimusta. Nämä ”sisäsiistit” median vaikuttajat haluavat tietysti muokata ihmisten lähimenneisyyden muistia haluamaansa suuntaan.
Historiantutkimuksen perusperiaatteet unohtuvat.
Näin historioitsijan näkökulmasta fundeeraan seuraavaa
Natopäätös tulee olemaan katkera paikka monelle vasemmistolaiselle ja kepulaiselle. Historian muusa Kleio on armoton.
Kaikki se mihin uskottiin on mennyt. Enää ei voi vedota Kremlin ”kihlakunnanoikeuteen”, kalastella tukea Moskovasta tai pelata Venäjän pelolla. Katkerinta Natopäätös lienee Halonen-Tuomiojan klikin vasemmistodemareille. Tämä cabal hallitsi 2000-luvun alussa vielä Suomen ulkosuhteita. Nyt se rakas ja kallis Moskova kortti on pelattu pois. Ehkä se Tiitisen listakin vielä julkistetaan?
Murros ei tule välittömästi. Se vie aikaa. Vuosien 2000-2022 tutkimuksesta tulee nyt poliittisesti avointa. Rahoituspäätökset projekteille tullenevat vasta pitkän ajan kuluttua. Heti kun akateeminen maailma uskoo, että sen ei tarvitse pelätä. Mutta kriittinen tutkimus tulee esittämään kiperiä kysymyksiä.
Totean, että se historian tuomio tulee olemaan armoton myös oikeistolle.
Laitan tähän erään mielenkiintoisen aiheen tulevaisuuden historiantutkijoita varten.
Kokoomuksen Natokannan mystinen hiljaisuus vuosina 2000-2022
Ihmettelin kun kokoomuksen Petteri Orpo elämöi ja päseeräsi kenraali Adolf Erik Ehrnrooth’n testamentin täyttämisellä. Miten kelpo Petterimme oikein kehtaa? (https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bc695bc1-99f7-49b7-a0e6-d3542196ae36).
Petterin ei kannattaisi ratsastaa vanhalla sotasankarilla.
Se on sopimatonta. Historiasta voi ottaa tietysti jonkun henkilön ja kertoa, että minä nyt tässä toteutan hänen testamenttinsa.Sillä pitäisi olla kuitenkin jotain katetta.
Haluaisin muistuttaa, että Petteri ja kokoomus oli varsin kivasti hiljaa demarien valtakaudella 2000-2012 Nato-asiassa. Petteri on itseasiassa ollut tässä asiassa jonkinlainen jarruttelija (https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008567307.html).
Kokoomuksen oma kenttä oli kyllä tässä aktiivinen ja asia nostettiin vuonna 2006 puolueen agendalle mutta…siitä huolimatta kyseisestä asiasta pysyttiin kainosti hiljaa eikä hallitusneuvotteluissa siitä tehty ikinä mitään kynnyskysymystä.
Asiaa ei viety eteenpäin vaikka puolue on ollut pääministeripuolue. Nato ei ollut kynnyskysymys ikinä. Kokoomus totteli kun se sai raippaa ministeri Häkämiehen ”Venäjä, Venäjä, Venäjä” puheista.
Noh…toisaalta. Jäähän tämä Petterin puhe historiaan notoorisena esimerkkinä.
PS. Eduskunnan puheralli alkaa laantua – nuija pamahtaa kohta pöytään.
Kansa on puhunut – pulinat pois!
CNN:
”Erdogan says Turkey doesn’t support Sweden, Finland joining NATO”
Diktaattorit Putin ja Erdogan on tainneet käydä puhelinkeskustelun.
Ilmoita asiaton viesti
Odotetaan nyt vielä miten tuon hakemuksen kanssa käy ja otetaan vasta sitten kantaa. Maailmaan mahtuu paljon puhetta (politiikassa), mutta ratkaisut merkitsevät. Olisihan tuo Natonkin kannalta katastrofi, jos Suomi ja Ruotsi eivät tässä vaiheessa pääse jäseniksi.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvallat tulee kyllä panemaan Erdoganin ruotuun.
Suomen ja Ruotsin kannattaa toki tässä vaiheessa olla hiukan myötäsukaisia Turkille ja kostaa sitten kun ollaan jäseniä.
Ilmoita asiaton viesti
”Haluaisin muistuttaa, että Petteri ja kokoomus oli varsin kivasti hiljaa demarien valtakaudella 2000-2012 Nato-asiassa.”
Vuonna 2014 (Krimin valtaus) tilanne alkoi käydä päälle, ja tämän vuoden helmikuun jälkeen se on valjennut suunnilleen kaikille. Eli mitäpä ihmeellistä tuossa hiljaisuuden kaudessa 2000 – 2012 oikeastaan on.
X
Ilmoita asiaton viesti
Tiedoksi, että nimenomaan Kokoomus ja kokoomuslaiset ovat halunneet Suomen NATOn jäseneksi jo kymmeniä vuosia. Melkoinen osa persuista sen sijaan on ollut NATO-jäsenyyttä vastaan ja osa on edelleen.
Ilmoita asiaton viesti
PS puolueesta puolesta 61 ja vastaan 3.
Ei tuo 3 vastaan ole melkoinen osa ….?
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisten puoluevaltuusto on päättänyt kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Vastustajien määrää enemmän ihmetyttää jäsenkato. Onko heitä enää 64?
Ilmoita asiaton viesti
Siitä:
https://yle.fi/uutiset/3-12422774
Ilmoita asiaton viesti
Ei muuten pidä paikkaansa. Kokoomus oli jakautunut eli kannatus puolueessa ei niin selvä ole ollut. Pikemminkin sitä pahinta lajia. Selkäranka on puuttunut ja menty tuulen mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä minäkin näkisin,että kokoomus on perinteisesti ollut natokantainen.
Persut taas ovat vaikka itseäänkin vastaan,jos näkevät sen nostavan kannatusta.
Niin tässäkin asiassa. Purra on liimannut jo kannan,ja puoluesihteeri on aloittanut kapinan.
Ilmoita asiaton viesti
Känsälä joo, ehkä natomyönteisin. Vaan on siellä soraääniäkin kuulunut eli aina ja kokonaisuudessaan on väitteenä ontuva. Saman lailla siellä on oltu rähmällään NL:oon kuin muissakin puolueissa, myös venäjän aikana. Reaalipolitiikkaa vai tuulen mukana on tietysti jokaisen itse pääteltävä.
Persuissa on havaittavissa jonkinlaista irtiottoa ja kannattaa seurata.
Ilmoita asiaton viesti
Mielipidetiedustelujen mukaan NATO-jäsenyyden kannatus on ”aina” ollut kaikkein korkeinta nimenomaan Kokoomuksen kannattajien joukossa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kun ehdit korjaamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö varakansanedustaja ole huomannut,että Purra on jo lukinnut puolueenne kannan.
Kyllähän tämä persujen touhu aiheuttaa myötähäpeää vähintäänkin nokko
Ilmoita asiaton viesti
Ihmettelen tämän bogin tarkoitusperää, paistaako tässä bogissa Luukkasen turhautuminen, riitaa pitäisi haastaa vähän joka suuntaan, mutta edellytykset siihen ovat vähissä, kun puolueiden yksituumaisuus Nato-kysymyksessä on historiallisen suurta.
Ilmoita asiaton viesti
Luukkanen on puoluesihteerinä tekemästä Perussuomalaista pääministeripuoluetta. Lupaavalta näyttää.
Siis Suomen kansan puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Olenkin antanut Luukkaselle lisänimen Sisyfos.
Ilmoita asiaton viesti
Bongo Sisyfos
Ei nimi miestä pahenna 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Vuoden 2006 puoluekokouksesta asti: https://yle.fi/uutiset/3-5226186
Ilmoita asiaton viesti
Lainaus: ”Suurinta Nato-jäsenyyden kannatus puolueiden eri kannattajaryhmistä on edelleen kokoomusta äänestävissä (60 % kannattaa jäsenyyttä), ja se on vuodessa vahvistunut entisestään. Keskimääräistä suurempaa jäsenyyden kannatus on myös RKP:n (35 % kannattaa)[7] ja perussuomalaisten (31 % kannattaa) äänestäjien keskuudessa.”
Lähde: https://www.eva.fi/blog/2021/10/26/nato-jasenyyden-kannatuksessa-on-tapahtunut-hyppays/
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimus on vanha josta linkki. Ei pidä paikkaansa tämä. Disinformaatiota.
26.10.2021
Artikkelit
Arvo- ja asennetutkimukset
Evan tutkimuksen päivämäärä ja vuosi.
Ilmoita asiaton viesti
Lisäys. Vuonna 2021 n 30% kannatti Natoa.
Vuonna 2022 sitä kannattaa lähes 80%.
Eli voinemme todeta monen puolueen linjan muuttuneen täysin…ei siis kannata melkein vuoden vanhoja tilastoja pistää, se on disinformaatiota.
”Venäjän hyökättyä Ukrainaan suomalaiset ovat kääntyneet selvin luvuin kannattamaan maamme nopeaa liittymistä puolustusliitto Naton jäseneksi. Tällä hetkellä Suomen liittymistä Natoon kannattaa jo kolme neljästä suomalaisesta (74 %).”
https://www.eva.fi/blog/2022/05/12/suomalaiset-eivat-halua-jaada-yksin-torjumaan-venajan-mahdollista-hyokkaysta/
Ilmoita asiaton viesti
Vastauksena otsikon kysymykseen: Orpon puhe oli, jos ei sopimatonta, niin ainakin mautonta. Orpossa maa saa pääministerin, jonka tämä maa ansaitsee ja joka jatkaa jo pitkään jatkunutta kyvyiltään korkeintaan keskinkertaisten pääministereiden sarjaa.
Ilmoita asiaton viesti
Poliitikoista, kuka ratsastaa kenraalilla, kuka Mannerheimilla ja ketkä jeesuksella, ja raamatun ”totuuksilla ja jumalalla, vaikka suomalaisista vain joka neljäs uskoo OIKEASTI jumalaan…?!?
( Minkä takia riparileirit ovat kalliimpia kuin ratsastusleirit?
– riparileirillä ratsastetaan Jeesuksella.)
– Putinin suuntaan ”naamionaamarit riisuttiin”, mutta tekohurskaan tapakristityn naamarit halutaan säilyttää ja kirkollisverot maksaa. – Miksiköhän?
– eroakirkosta.fi
Ilmoita asiaton viesti
Housupetteri ratsastaa kernaalilla vaihtolaukkaa na to ti, ti na to, na to ti …jii haa ja nahkaruoskat soi.
Ilmoita asiaton viesti
Gallupit ei ole virallisia äänestystuloksia, varsinkaan kapean vastausmäärän omaavat. Arto-hyvä, kansa ei ole puhunut, eikä äänestäneet asiasta. Vaan poliitikot. Mielenkiintoista tämä asian kääntäminen ”kansan päätökseksi?”
Ilmoita asiaton viesti
NATO-jäsenyyden kannatus oli matala ja sitä mataluutta tuki puolueiden kielteinen kanta.
Siksi asiasta ei meidän kannattanut tehdä hallituskysymystä.
Itse ehdotin kannan käännöstä pienellä porvaripuolueelle eli KD:lle.
Ilmoita asiaton viesti