Prigožin ammuttu alas – Putin pakeni Valdain ”tuomiopäivän bunkkeriin”

Täsmälleen kaksi kuukautta Wagnerin johtajan Jevgeni Prigožinin sotilaskapinasta saapui uutinen, joka kertoi, että 23.8.2023 kyseisen sotilasjohtajan lentokone ammuttiin alas lähellä Tveriä.

Mukana oli myös Wagnerin perustaja Dmitri Utkin.

Putinin kosto saavutti maalinsa. Suuren johtajan auktoriteerin uhkaaja ja kapinan aloittaja on nyt tuhottu. Samana päivänä presidentti Putin esiintyi ilmeisen hyväntuulisena, hymyillen ja voitonvarmana Kurskissa, jossa hän oli juhlistamassa Kurskin taistelun (1943) vuosipäivää.

Hän myös tapojensa vastaisesti kiersi väkijoukossa ja sai itselleen terveyden toivotuksia. Putinin puheen ydin oli: ”omistautuminen kotimaalle ja lojaalisuus sotilasvalalle yhdistää kaikkia sotilaallisen erikoisoperaatioon osallistuvia”.

Välittömästi tämän juhlan jälkeen Putin suunnisti Valdaille, jossa on hänen sodanjohtobunkkerinsa.

Näyttää siltä, että Putin aikoo piileskellä siellä sopivan ajan ja odotella sitä mitä tästä järjestetystä attentaatista seuraa.

Tätä tukee myös Kremlin vihapuhujien ”satakielen” Vladimir Solovjovin viesti, että ”nyt vaikeneminen on kultaa”.

On selvää, että Tverin lähellä olevat S-300 ilmatorjuntapatterit olivat tämän takana. Lentokoneen hylyssä näkyy selvästi ilmatorjuntaohjuksen sirpaleiden osumia.

Kyseessä oli teloitus, jota oli suunniteltu. Mieleen tulee kenraali Aleksandr Lebedin kohtalo.

Illalla 23.8.2023 on vielä auki oliko koneessa Prigožin vai hänen kaksoisolentonsa (jota hänkin käytti) mutta on selvää, että jos kyseessä on Prigožin merkitsee se wagneristien johtajien tuhoutumista. Onhan myös mahdollista, että näiden ”kaksoisolentojen” avulla hän on kyennyt lavastamaan oman kuolemansa. Kuka tietää vielä?

Kosto tullaan tarjoilemaan kylmänä

Mikäli Prigožinin kuolema varmistetaan tämä ei jää tähän. Palkkasotilasjoukon sisäinen koheesio ja kunnian laki vaatii kostoa.

Ne, jotka tämän tekivät eivät ymmärrä minkälainen isku tämä oli ja minkälaisen kierteen se aloittaa. Isku tuoksuu kovasti ”seraljin kostolta”; persoonattomalta ja wagneristien mielestä alhaiselta. Wagnerin johdon on sanottu pian kokoontuvan ja pohtivan jatkoa.

Tässä kannatta muistaa, että kyseessä on väkivaltaisten ammattilaisten joukko, joka oli rekrytoinut riveihinsä paatuneita rikollisia. He ovat palkkasotilaita, joiden lojaalisuus oli kohdistunut ennen kaikkea sen johtajaan ja tietenkin siihen rahaan, jota hän on voinut maksaa. Tämän jälkeen jokainen wagneristi on ”ronin” ja potentiaalinen kostaja. Tämän joukon noudattamassa rikollisessa kunniakoodissa – jos näin voi edes sanoa – on tärkeää noudattaa ”silmä silmästä ja hammas hampaasta” lakia.

Vielä kerran: wagneristit eivät ole mitään Olof Palme-tyyppisiä kaunosieluja, ahdistuneita werthereitä tai puunhalaajia. Kyseessä on kovaksikeitetty joukko väkivallan ammattilaisia. Heille nimetön ja persoonaton ilmatorjunnan isku oli loukkaus, joka vaatii reaktiota. Tverin aluella oli S-300 ohjuspattereita eikä tässä iskussa ollut mitään tämän joukon mielestä ”kunniakasta”. Heidän käsityksensä mukaan omat ampuivat kunniattomasti omansa ja näin Prigožinista tulee marttyyri.

Katsotaan mitä seuraa.

ps. Muutama juttu kun julkisuudessa on kaikenlaista sälää ja juttua. Ensiksi, jos oli ohjus niin FSB ei ole voinut hoitaa tätä operaatiota sillä kone ammuttiin alas Tverin alueella olevalla järeällä ilmatorjuntakalustolla (S-300). Kyseessä ei ole siis Ukrainan ilmatorjunta vaan Venäjän. Ainoa taho, joka on voinut komentaa ampumaan omia koneita on armeija ja puolustusministeri Shoigu, eikä hänelläkään ole tarpeeksi natsoja tämän asian hoitamiseen. Käsky tuli siten presidentiltä. Toiseksi, se, että armahduksen jälkeen tehdään näin suoraviivainen teloitus ts. presidentti syö sanansa merkitsee tietysti alaisten halua kostaa mutta ennen kaikkea, ennen kaikkea sitä, että ne verkostot ja piirit ylöspäin jotka olivat yhteydessä Prigozhiniin ovat tietenkin a) järkyttyneitä ja b) eivät voi enää uskoa mitään mitä presidentti lupaa. Kuka uskoo enää häntä tämän jälkeen? Varoitus on annettu nyt koko Venäjälle – jos vastustat – kuolet. Kolmanneksi; koskapa tarkoitus oli iskeä koko Wagnerin johtoon – on tietysti kolme vaihtoehtoa: a) koneeseen on laitettu pommi b) koneeseen on tehty sabotaasia c) kone ammuttiin ohjuksella. Kolmas vaihtoehto sopisi kostoksi niistä helikoptereista, jota Wagner ampui matkalla Moskovaan. Oletan, että huomenna Venäjän virallinen kanava kertoo jostain Ukrainan SBU:n asettamasta pommista – se sopisi viralliseksi selitykseksi. Takana tietysti USA ja länsi. Neljänneksi, nyt on ”henki hupaa” kaikilla Putinin vihollisilla niin Venäjällä kuin ulkomailla. Pidäkkeet on nyt irrotettu.

 

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu