PS kiertää Suomea! Pyrimme Lapissa suurimmaksi puolueeksi!  

 Etelän ”vetelien” ei aina kannata Lapissa olla suuna ja päänä

(Esitän seuraavassa artikkelissa suurimmaksi osaksi omia henkilökohtaisia kantojani).

Perussuomalaisten puoluejohto on elokuusta lähtien kiertänyt ahkerasti tätä kaunista Isänmaatamme. On käyty mm. Varsinais-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Hämeessä, Etelä-Savossa, Kymissä ja Kuusamossa.

Nyt ollaan kauniissa Lapissa ja tänään matka jatkuu Kittilästä, Pelloon, Tornioon, Kemiin, Sallaan ja Ranuaan. Huomenna suuntaamme Tervolaan ja Rovaniemelle. Seuraavilla viikoilla taas eteenpäin! Matka jatkuu, haluamme tavata suomalaisia ihmisiä ja kuunnella heidän murheitaan ja ilonaiheitaan. Kiertueen aihe: Suomalainen ensin!

Lappi koskettaa henkilökohtaisesti ja isosti.

Sitkeä paikallinen väki uskaltaa kaiken: se kulkee töihinsä kaamoksessa ja kylmässä. Siitäkin huolimatta, että bensapumpun hinta kipuaa kohta jo yli 2 euron litrahinnan. Puna-vihreän hallituksen toiminta näkyy täällä farisealaisena moraaliposeerauksena ja ihmisten ilmastokurjistamisena. Täällä pakkasessa eivät sähköautot ole mitään ja vihreiden vouhotus naurattaa.

Lapissa ”etelän vetelä” viisastuu

Totean myös: Lapissa viisastuu.

Samalla kun tätä kaunista maata on saanut kulkea ympäri – aina Ivalosta Rovaniemelle – on voinut tutustua myös hämmästyttäviin asioihin. Esimerkiksi Lapin matkailun helmi – Kittilä – on saanut kokea valtiovallan kovan kouran (Lex Kittilä). Nyt kun oikeusprosessi on miltei takanapäin voi vain todeta, että osaa se valtiovaltakin tehdä isoja virheitä. Mitä tästä jäi käteen? Paikalliset päättäjät sivuutettiin päätöksenteosta moneksi vuodeksi, oikeuskäsittely on pääosin päättynyt ja syytteet hylätty. Lopputulos: laittomuuksia ei tapahtunutkaan.

Miten korjata tehdyt virheet? Näin henkilökohtaisesti olisin sitä mieltä, että keskustan Anu Vehviläisen pitäisi käydä täällä Kittilässä pyytämässä anteeksi jokaiselta, joka joutui tähän pitkään prosessiin. Samoin olisi hyvä muodostaa ns. totuuskomissio Kittilän tapahtumista ja vaikka tarjota sen tutkinnan perusteella rahallista kompensaatiota niille, jotka ovat tästä eniten kärsineet.

Perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi Lapissa

Toinen henkilökohtainen kantani on myös täysin selvä.

Mitä enemmän täällä viihtyy ja puhuu paikallisten kanssa, tulee selväksi, että perussuomalaisten on realistista pyrkiä Lapin suurimmaksi poliittiseksi voimaksi. Keskusta on menettänyt pelin – se nöyryyttää itseään anteeksipyytämällä (Saarikko Marinilta) ja osallistumalla Lapin elämän vaikeuttamiseen ihan tietoisesti ja täysillä. Sen toiminta puna-vihreässä hallituksessa on ollut surkuteltavaa. ”Häppeellistä” kuten joku minulle täällä torilla totesi.

Uskon vahvasti, että Lapissa alkaa nyt perussuomalainen aika. Yritämme korjata virheet, auttaa elämisessä ja olla oikeasti mukana paikallisten elämässä. Emme saarnaa emmekä patsastele. Paikalliset tietävät parhaiten.

Ja nyt tulee sitten se ihan virallinen kanta. Pyrimme Lapissa suurimmaksi puolueeksi!

Arto Luukkanen – puoluesihteeri, PS

+3
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu