PS:n ”tiikerinloikka” Järvenpäässä mutta maassa surkea äänestysvilkkaus

Järvenpääläiset nostivat perussuomalaiset kuudella lisäpaikalla miltei kaupungin suurimmaksi puolueeksi. Rynnistimme tiikerinloikalla eteenpäin. Meillä on todella hyvä joukkue. Meillä oli hieno ryhmähenki. Jaksava porukka. Huippuryhmä, jossa ei ollut solisteja. Kiitos Petrille, Sepolle, Lauralle, Pekalle, Kristianille, Jormalle, Eskolle, ynnäs kaikille Teille! Hyvä Jäke!

Lämmin kiitos siitä kaikille äänestäjille. Luottamus lisää vastuuta ja sitä kannetaan. Samaan aikaan nöyränä mutta ei nöyristellen.  Yhteistyötä toivoen.

Oma tulokseni yllätti. En käytännöllisesti katsoen mainostanut yhtään. Tietoisesti. Ei plakaatia tai lehtimainosta; ei edes nettisivuja. Siitä huolimatta ääniä tuli. Kiitos kaikille luottamusta osoittaneille. Lämpimästi. Se osoittaa, että on ihmisiä, jotka seuraavat pitkäjänteisesti politiikkaa.

Kiitos teille – nähdään syksyllä kun kelit paranevat ja kiitän teitä kaikkia torilla henkilökohtaisesti.

Miksi ihmiset eivät äänestä?

Järvenpään loistava tulos peitti kuitenkin erään ikävän tuloksen, jossa meidän kaikkien pitää tehdä työtä.

On sanottava suoraan, että valtakunnallinen äänestysvilkkaus ei ollut hyvä. Se oli kurja. Tässä perusteella voidaan hieman kyseenalaistaa sitä onko kyseessä todella kansan tahto.

Ehkä korona pelotti? Ehkä kesävaalit ja viikonlopun loistavat kelit veivät ihmiset mökeille? Ehkä syy on politiikan sanomassa?

Nyt on hyvä itsetutkiskelun paikka.

Meille perussuomalaisille ei ole poliittisia vihollisia – paitsi ehkä ns. poliittinen apatia. Se, että ei uskota poliittiseen järjestelmään. Siinä mielessä epäonnistuimme – poliittinen apatia voitti meidät. Näin toreilla monia sellaisia ihmisiä, jotka totesivat – ”en aio äänestää, ihan turhaa kaikki”.

Sellaiset kommentit harmittivat.

Jäin pohtimaan asiaa.

Meillä on vastuu. On toimittava kuten Tauno Palo, joka suomalaisessa elokuvassa nousee yllätettynä heinäladosta neidon kanssa. Kohtauksessa Tauno toteaa miehekkäästi: ”minä otan vastuun”.

Nyt on tehtävä ”taunot”.

On otettava vastuu. On kysyttävä avoimesti – mitä teimme väärin, että ihmiset eivät äänestäneet?

Tässä tarvitaan yhteistyötä kaikkien puolueiden kesken. Hyviä neuvoja kuunnellaan nyt tarkalla korvalla.

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu