Rajat kiinni Keski-Eurooppaan! NYT!

Kyllä Herra hoitaa omansa…..”

Näin virkahti aikoinaan yksipappisen seurakunnan lomalle lähtevä rovasti kun kanttori huolestuneena kyseli, että kukapa hoitaa toimitukset loman aikana.

Suomessa esiintyy nykyään samanlaista huolettomuutta koronan suhteen. Ajatellaan, että kylläpä tässä vielä ehtii & kerkeää ja että vietetään nämä lomat enstex. Emme ole kuitenkaan mikään ”Smultronstället” tai ”Strömsö”. Nyt riidellään suojamaskeista. Joiden olemassaolo on tietysti hyvä olla, jos tartuntaepidemia riehuu jo maassa (on aivan selvää, että niitä tarvitaan, THL:n johto pitäisi vaihtaa).

Mutta kun ei vielä riehu. Joten meillä olisi vielä pieni mahdollisuuksien ikkuna hoitaa asiat niin, että emme joutuisi sulkemaan uudelleen Suomea ts. etätöitä, kokoontumisrajoituksia ja koulujen sulkemisia.

Suomea ei tarvitsisi laittaa kiinni, jos osaisimme valmistautua päättävästi tulevaan koronan toiseen aaltoon yhtä päättävästi kuin maaliskuussa. Muistattehan! Kun pääministeri sanoi, että ”emme halua spektaakkeleja” mutta sitten presidentti Sauli Niinistö pyysi puolueet luokseen puhumaan valmiuslaista.

Vielä kerran: rajat Keski-Eurooppaan kiinni! Nyt!

Keski-Euroopan luvut ovat tosi vaaralliset!

Miksi?

Siksi kun Keski-Euroopan luvut koronan tartuntaluvut ovat räjähtäneet käsiin. Näyttää myös siltä, että tämä uusi versio/muunnelma viruksesta tarttuu ärhäkämmin ja erityisesti nuoriin ihmisiin. Espanja on jo menetetty tapaus ja samoin Luxemburg ja Belgia, jotka ovat nyt todella pahassa asemassa. Belgiaan rajamme on auki. Ainoastaan Italia, Kreikka ja Slovakia ovat siedettävissä lukemissa maista, johon olemme 13.7 avanneet rajat. Matkustus Keski-Eurooppaan ja sieltä tänne pitäisi siksi pysäyttää. Tavaraliikenne pitäisi tietenkin hoitaa normaalisti mutta turismi Saksaan, Sveitsiin jne. on nyt hazardia. On hyvä, että rajoilla voidaan testata ihmisiä mutta se ei riitä, ellei sitten kaikkia riskimaista tulevia testata ja panna tulosta odottaessa luotettavaan karanteeniin.

Pitäisi toimia pro-aktiivisesti. Ei niin, että häselletään sitten kun kriisi on jo meillä. Ensi aallossa hämmästyttävän hyvin selvinnyt Kreikka totesi, että he onnistuivat kun toimivat nopeasti ja että muutamien päivien viivyttely olisi pilannut kaiken.

Selko-Suomeksi: rajasulkujen ohella pitäisi toimenpiteet valmiuslain käyttöönottoon aloittaa jo nyt, sillä kun kriisi on päällä siihen menee aikaa. Valmiuslain pohjalta voidaan sitten toimia tilanteen mukaan nopeasti ja tehokkaasti.

Aika on nyt ratkaiseva. Kuten ”Панфиловцы” eli panfilovilaiset totesivat. (nyt sitten kirjallisuuden tuntijoille: mistä romaanista? – tietäjälle 10 pistettä ja papukaijamerkki).

jaaha: ei tietoa. Nyt suomalaiset lukemaan ja sivistymään!

Tekijä: Aleksandr Alfredovitš Bek

Kirja: Volokolamskin valtatie.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu