RKP:n hysterisoi ja haluaa suomalaisista ”kuolleita sieluja”

Ruotsalaisen kansanpuolueen aktiivit ja viralliset kanavat ovat tässä pari päivää aktiivisesti märehtineet PS:n suomalaisuusohjelman pahuutta.

On tullut viestejä ja kummallisia hysteerisiä palautteita. On pitänyt tunnustella otsaa onko siellä pirunsarvia.

Syy on yksinkertainen. Kielipuolue RKP on perusteissaan ymmärtänyt väärin meidän ohjelmamme ja tietoisesti kieltäytynyt lukemasta sitä.

Kansankielellä: RKP on reputtanut ”luetun ymmärtämisen” testin.

Improbatur tuli.

Siellä on ”selvästi präntättynä”: ruotsi on toinen kansalliskielemme”.

Olemme kuitenkin ruotsin kielen pakollisuutta vastaan. Siitäkin huolimatta, että se on kaunis kieli ja että kielten opiskelu on tärkeää.

Ohjelmassa on monia perusteluja, enkä rupea tässä niitä luettelemaan.

Eräs tärkeimmistä on kuitenkin se asiallinen ajatus siitä, että nykyinen pakkoruotsi ei tee oikeasti ruotsin osaajia.

Pakko luo kielipuolia ja vajavaisesti ruotsia osaavia ihmisiä. Minäkin voin sanoa, että vaikka seuraankin ruotsalaista lehdistöä ja kirjallisuutta, niin en kykene heti kanssakäymiseen ruotsiksi. Kestää noin pari viikkoa, että sen passiivisen kielitaidon saa heräteltyä niin, että voi keskustella oikeasti. Enemmistö suomalaisista ei pysty siihenkään vaan taidot jäävät ”heippodei” osastolle.

Kysymys kuuluu: tarvitseeko Ann-MajaHenriksson näitä ”kuolleita sieluja”? Olisiko parempi, että meillä olisi oikeasti ruotsinkieltä osaavia suomalaisia? Sillai aikuisten oikeesti…

Gogolin romaanissa kollegineuvos Tshitshikow (saksalainen tranlitterointi) kiersi 1800-luvulla ostamassa maanomistajilta ”kuolleita sieluja”, eli henkikirjoihin jääneitä kuolleita maaorjia. Kekseliäs Tshitshikow oli hokannut, miten sieluja ostamalla voi hankkia rahaa.

Ehkä tämä on myös se syy miksi RPK hysterisoi itkeskellen ja Ann-Maja parkuu sitä miten paha PS on.

Uhriutuminen tietysti herättää aina kentän, jolle voi myydä tarinan siitä miten PS lipoo huuliaan ja odottaa, että saa keitellä ruotsinkielisiä padassa. Mutta ennen kaikkea turha uhriutuminen pitää huolta siitä, että RKP:n hallitustie jatkuu, ministeri-audinpenkki lämpiää ja rahaa tulee.

Kysyn vakavasti: onko näin, että RKP tarvitsee pakkoruotsia osoittaakseen omaa poliittista hegemoniaansa Suomessa? Että pakkoruotsi on meillä suomenkielisillä kuin jonkinlainen orjan polttomerkki otsassa ja että sitä ei sinun pidä ottaman pois?

Reiluutta ja kohtuutta hyvä Anna-Maja Henriksson!

+7
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu