Sähkönylkyröinnistä energiayhtiöille – älä nylje veljeäsi!

Katselin MOT-ohjelmaa murheellisena. ”Tutkijat laskivat MOT:lle: Maksoimme syksyllä sähköstä 5 miljardia ylimääräistä – ”Tulonsiirto sähköntuottajille”.

Laitan tässä pastorin liperit kaulaani ja yritän puhua arvoista.

Hyvät veljet ja siskot!

MOT-ohjelma paljasti, että jotkut suomalaiset haluavat nylkeä toista suomalaista.

Ohjelma paljasti, että sähkön todellinen tuotantohinta on vakaa mutta on olemassa se pörssihinta.

Kuten ohjelmassa todettiin: ”sähkön tuotantokustannukset ovat suurin piirtein samat kuin ennen energiakriisiä.”

On markkinat mutta ne eivät toimi niin, että halvin voittaa vaan kallein voittaa. Koska ilmasto.

Mutta ei hätää! On ropelit. On iloa ja valoa! Energian hinnan keinotekoinen nousu on tehnyt joistain yhtiöistä tosi rikkaita. Nyt saadaan osinkoja.

Hallitus ei ole kyennyt puolustamaan ihmisiä. Päinvastoin – on irvistelty tietoisesti taviksille. Laskuviidakon edessä kiemurtelevia köyhiä on pilkattu säästämään ja laskemaan kodin lämpötilaa – että maapallo pelastuisi. On kurjisteltava, että eläinlajit ja biodiversiteetti säilyvät.

Siksi – maksa, maksa… että maapallo saisi elää!

Mutta sinä et saa.

Hyvät veljet ja siskot!

En voi sille mitään mutta minusta se, joka yrittää hyötyä toisesta liikaa tai käyttäen hyväkseen toisen hädänalaista tilaa ei tee oikein. Energiayhtiöfariseusten tekopyhyys inhottaa ja puistattaa.

Totean tässä nyt ihan tavallisena pastorina, että nämä henkilöt, jotka ovat vastuussa kanssasisariensa tai veljiensä nylkyröinnistä, eivät taida uskoa siihen, että vielä kaikki maksut maksetaan. He eivät ole ilmeisesti käyneet pyhäkoulua. Heille ei ole opetettu, että Suuren Tuomarin edessä jokainen nyljetty killinki, joka ajaa perheitä ja tavallisia ihmisiä kurjuuteen painaa enemmän kuin mikään tesla.

Omasta kokemuksesta voin sanoa: sairaalan katon paneeleita katsellessa ei ole olemassa rahaa. Silloin on vain aika. Ja ajatus siitä, että kohta sitä aikaa ei ehkä ole.

Kirkolliset isät opettavat, että ahneus on kuolemansynti.

Φιλαργυρία on synti.

Aamen.

**

Nyt siirryn kirjoittamaan ihan tavallisena kansalaisena ja totean, että onneksi tähän voi vaikuttaa. Kohta on vaalit.

Nylkeminen loppuu kun se lopetetaan.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu