Saksa VEI, Suomi VIKISI, Tuppurainen TUHRASI…ja Sanna käyskentelee Italian vuorilla

Tänään Suomi alistui.

Saksan valtio syöttää nyt meille karvasta EU-soppaa isännän äänellä.

Olaf tekee mitä Olaf tahtoo ja Suomi tekee mitä Olaf tahtoo.

Olaf aikoo pakko-ostaa alihintaan Uniperin osakkeita maksaen niistä 267 miljoonaa euroa. Oikea hinta – 1,8 miljardia. Kyseessä on siten ns. valtioryöstö.

Sitten Saksa antaa Uniperille lainoja – jotka se haluaa heti takaisin jos voittoa jää vielä.

Voiko meitä pahemmin nöyryyttää?

**

Ihan kysyn: voiko röyhkeämmin tehdä? Saksa kansallisti Fortumin omistaman Uniperin eikä antanut meille sanansijaa. Meillä on vähemmän sanansijaa kuin Togolla, joka sentään oli aikoinaan keisarillisen Saksan siirtomaa.

Suomalaiset poliitikot joutuvat nyt havainnoimaan reaalipolitiikan oppituntia, jossa nöyrää piika-ja-renki ajattelua käytetään surutta hyväksi. Me emme saa yhtää euroa anteeksi sillä perusteella, että olemme niin EU:n malli-oppilaita. Tyhmyys ei kannata.

Kuten vanha venäläinen sananlasku sanoo: ”tyhmä saa selkäänsä kirkossakin…”

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI!

Kuten ostosteevee sanoo – eikä tässä vielä kaikki…

Saksa siirtää nousseita kaasuhintoja asiakkailleen vasta lokakuussa. Sepä merkkaa sitä, että nöyrät ja lauheat suomalaiset maksavat saksalaisille 50 miljoonan päivälahjan.

Tämä merkitsee noin 70 vuorokautta, jolloin Uniper jatkaa arvioitua 50 miljoonan euron päivätappioita. Hintatarkistuksen viivästyksistä johtuen Uniper tehnee noin 3,5-4 miljardin euron lisätappiot.

Hei – suomalainen veromaksaja! Me lahjoitetaan joka päivä Olafille jotain! Samaan aikaan poliisit kehtaavat vinkua jostain 50 miljoonasta. Vuodessa. Kun rahaa ei ole niin sitä ei ole! Poliisien summa oli liian pieni! Hey Boomers – get over it!

Suomi on kuin pakkomielteinen uhkapeluri, joka joutuu maksamaan ison ja römäkkä-äänisen naapurin laskuja. Mutta on pakko maksaa, että pääsee pelaamaan uhkapeliä.

Jos nyt ihan tyynesti tätä arvioi niin voi todeta, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd) tuhrasi tähtitietellisesti ja järkyttävästi. Veronmaksajat eivät edes saaneet tietää tiesikö hallitus asiasta etukäteen vai jälkikäteen. Kun sitä kysyttiin niin hän väisteli? Kysyn itseltäni – tarvitaanko tällaista omistajaohjausministeriä – eikö hän ole ihan turhaa painolastia.

JÄRJEN ÄÄNI – PURRA

Perussuomalaisten puheenjohtaja on jyrähtänyt asiasta ja vaatinut, että Fortumin ylimääräinen yhtiökokous kutsuttaisiin kokoon.

”…on syytä miettiä, tuleeko valtion enemmistöomistajayhtiön lähteä seikkailemaan ulkomaiden kriittisille aloille. Sama tietysti toisin päin. Meidän tulee huolehtia siitä, ettei ulkomaalaisilla omistajilla ole merkittävää osaa meidän kriittisillä aloilla…” Purra toteaa.

Perussuomalaiset on myös vaatinut hallituksen oleellisia ministereitä esiin ja eduskuntaa koolle.

Mitään ei kuitenkaan tehdä. On Sannan loma ja rahvaan on hyvä ihan vaan antaa rauha Sannalle.

Blogin onnellinen loppu

Onnelliseksi lopuksi on hyvä huokaista onnesta ja todeta, että on se hyvä, että pääministeri on Italiassa. Hän ei tee työtä vaan tutustuu paikallisiin prosecco-viineihin ja vaeltaa kevyen utuisesti Italian korpimailla.

Siellä on hyvä unohtaa ikävä työ ja veromaksajien raskaat ongelmat.

+13
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu