Saksan sisäpolitiikka on sekaisin kuin seinäkello

Saksaa on viime vuosiin saakka pidetty Euroopassa ja EU:ssa vakauden ja rauhan tyyssijana.

Sen ahkera talouskone on pystynyt kehräämään valtavia ylijäämiä vientituloilla ja sen politiikka on ollut rauhan ja tasapainon korostamista.

Nyt kaikki on toisin.

Saksan talous on joutunut hienoiseen syöksykierteeseen ja mikä pahinta sen, sisäpolitiikka on menettänyt ”järkensä”.

Suomessa Saksan sisäinen sekasorto ja Ranskan maanviljelijöiden protesti eivät ole näkyneet. Meillä kun on presidentinvaalit. Ulkomaisissa medioissa se on kuitenkin ykkösuutinen.

Valotetaan sitä nyt suomalaisille.

Dysfunktionaalinen tilanne – selkosuomeksi: homma ei toimi

Esimerkiksi Politico-lehti kuvaa sisäpoliittista tilannetta ”dysfunktionaaliseksi”. Angela Merkelin jälkeen kansleriksi tulleen Olaf Scholzin lupauksena oli pitää Saksan politiikka “tylsänä” ja venettä ei pitänyt keikuttaa.

Lupausta ei ole pidetty.

Selkosuomeksi voisi todeta, että Saksan sisäpolitiikka ei pelaa. Kansainvälinen politiikkaa käsittelevä lehti on sitä mieltä, että homma ei toimi (https://www.politico.eu/article/germany-scholz-afd-politics-economy-merkel/).

Kansalaisrauha on järkkynyt ja Saksa marssii taas kaduilla. Aivan kuten 1930-luvulla.

Maan maatalousministeri Cem Özdemir (vihreät) pelkää, että maa on luisumassa samanlaiseen vastakkainasetteluun kuin USA:ssa. Hänen mukaansa “ihmiset eivät puhu toisilleen…vaan syyttävät toisiaan kaikista maailman pahuuksista”. Lakkoliikkeet ja taloudellinen ahdinko näkyy nyt arjessa, esimerkiksi junankuljettajien lakko sekoitti maan talouden tuotantoketjuja ja paljasti, miten haavoittuvainen maan huoltovarmuus on.

Scholtzin ratkaisu – menkää kaduille! Epäsuosittu hallitus usuttaa väkeä oikeistoa vastaan

Talouskurjuus on johtanut siihen, että AfD-puolue on saanut massiivista kannatusta – erityisesti itäisessä Saksassa.

Hallituksen ja poliittisen kentän vastauksena ei suinkaan ole se, että vastattaisiin AfD:n poliittiseen haasteeseen asiapohjalla.

Sholtz haluaa tuomita AfD:n kaduilla ja mielenosoituksissa.

Hallitus on tätä varten maalannut yhdessä median kanssa jonkinlaisen ”Mörkö-AfD”:n. On luotu massahysteria, jossa painotetaan, että vihollinen on porteillamme ja siksi tätä puoluetta pitää vakoilla virallisesti.

Hurjinta tässä on se, että tiedusteluorganisaatiot ovat infltroineet omia agenttejaan sen sisälle saadakseen tietää sen mitähän kamalaa se aikoo tehdä.

Esimerkkinä tästä on se, että Saksan demarit ovat komentaneet kotimaantiedustelun vakoilemaan entisiä huippuvirkamiehiä. ”Tichys Einblick -lehden mukaan urkinnan kohteeksi on otettu entinen tiedustelupalvelun johtaja Hans-Georg Maassen. Maassen, joka on kuulemma äärioikeistolainen.

Onko hän sitä? Epäilen.

Oikea syy tähän on se, että Maassen halusi virassaan pysyä tosiasioissa. Hän suurin virheensä oli korjata kansleri Merkeliä ja medioita ns. ”Chemnitzin jutusta” vuonna 2018 (https://www.bbc.com/news/world-europe-45546012). Alun perin skandaaliksi noussutta ”ulkomaalaisten ajojahtia“ ei ikinä tapahtunut kuten oli mediassa annettu ymmärtää.

Kyse oli – yllätys yllätys – twitter-kohusta (ns. Antifa Zeckenbiss case). Chemnitzin tapahtumat olivat aikoinaan laajasti esillä myös suomalaisessa mediassa. Väärää uutisointia ei niissä kuitenkaan oikaistu. (https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/verfassungsschutz-beobachtet-hans-georg-maassen).

Tylsät tosiasiat eivät sopineet poliittiseen pirtaan Saksassa tai Suomessa.

Nyt on Saksassa on kuitenkin hallitukselta tullut lupa ja toivomus osoittaa mieltä.

Tuekseen hallitus on hankkinut vasemmistosta, vihreistä sekä wokeistosta jonkinlaisen massaliikkeen, joka osoittaa säännöllisesti kaduilla mieltänsä väärää puoluetta vastaan. Se onkin johtanut poliittisen ilmaston radikaalistumiseen. Toreilla eivät nimittäin sivistyneet iskulauseet vedä. Erilaiset hämärät tahot, provokaattorit ja täysin rikolliset ainekset ovat tulleet mukaan naamioituina mielenosoituksiin ja vaativat AfD:n kannattajien ja jäsenten tappamista.

Poliittinen kenttä radikaalistuu kun hallitus haluaa hurlumheitä

Kun AfD:stä oli toreilla tehty valtion vihollinen, joutui Saksan sisäpolitiikka uudenlaiseen kurimukseen.

Vasemmistossa on petytty entisten poliitikkojen varovaisuuteen, vanhoihin iskulauseisiin ja ”laillisuuden palvontaan”. Nyt halutaan toimintaa ja reipasta toimintaa joka puolella.

Tämän seurauksena ovat erilaiset poliittiset toimijat perustaneet uusia puolueita. Esimerkkinä tästä on se, että vasemmisto lohkesi kahtia ja Saksa sai uuden puolueen. Sen johtajaksi tuli Sahra Wagenknecht ja uudeksi puolueeksi luotiin vasemmistolainen “Allianssi”.

Rouva Wagenknecht on näyttävä ja komea nainen, joka kuten aikoinaan Sanna Marin Suomessa on median lemmikki. Hänen poliittinen sanomansa on myös merkillinen – hän kiistää entisen Linken wokeismin ja ”sokean ja uhkarohkean ekoaktivismin, joka pakottaa ihmiset elämään kalliimmin ja joka ei auta ilmastoa yhtään”. Suosio oli taattu.

Ulos lempattu tiedustelujohtaja Maassen ei jäänyt pekkaa pahemmaksi vaan hänkin perusti puolueen. Se nimeksi tuli Werteunion –  arvounioni. Sen varapuheenjohtajana toimii amiraali Schönbach. (https://www.spiegel.de/politik/deutschland/hans-georg-maassen-das-sind-die-wichtigsten-akteure-der-neuen-werteunion-partei-a-fd35b68f-feae-4b0b-844d-bc273fafe283).

Puolueita siis syntyy kuin sieniä sateella ja valtion turvallisuuselimet on usutettu vakoilemaan vastustajiaan. ”Verfassungsschutz” siis tarkkailee, vakoilee ja urkkii taatusti Maassenia ja hänen puoluettaan sekä tietysti AfD:tä.

Samaan aikaa yli miljoona saksalaista haluaa kumota AfD-puolueen Thüringenin osaston johtajan Björn Höcken kansalaisoikeudet. Tällä puolueella on ko. alueella 37% kannatus. Asian päättää perustuslakioikeus.

Tilanne on johtanut siihen, että Saksassa on nyt neljä tiukassa oppositiossa olevaa puoluetta, jotka kaikki voivat aivan hyvin päästä parlamenttiin määrääviin asemiin tulevaisuudessa.

AfD,

Wagenknecht,

Vapaat valitsijat,

Arvoliitto.

Kaiken kaikkiaan Saksa on mennä lyllertämässä Weimarin tasavallan tietä.

Toivottavasti tällaista poliittista anarkiaa ei tule Suomeen ikinä ja että maamme pitää kiinni oikeusvaltion periaatteesta. Asiat pitää hoitaa sopimalla ja viisaasti. Kansan ääntä on kuultava vaaleissa. Kaduilla voi osoittaa mieltä mutta mandaatti hallita tulee demokraattisissa vaaleissa.

Voitetaanko AfD torirähinällä?

Saksan hallitus päätti kukistaa AfD:n päästämällä ”hengen ulos pullosta” ja vei poliittisen taistelun kaduille. Siellä taas eivät toimi mitkään sivistyneet keinot vaan väki seuraa aina äärimmäistä siipeä. Näiden mielenosoitusten syynä oli väitetty AfD:n salainen tapaaminen, jossa kuulemma mietittiin ulkomaalaisten karkottamista.

Väkivaltaiset mielenosoitukset eivät kuitenkaan edistä tämän asian rauhallista selvittämistä. Saksassa kävi vähän kuin meillä kesällä 2023, jolloin media ja hyve-eliitti käynnisti ensin natsijahdin ja sitten rasistijahdin. Hallituksen rohkaisemalla ”katurasistelulla” on aina kuitenkin päinvastainen vaikutus – se edistää radikaalien siipien kannatusta eikä tehoa toimenpiteiden kohteeksi jääneeseen puolueeseen. Päinvastoin.

Näin kävi myös Saksassa. Toreilla rähinöinti ei vähentänyt AfD:n arvostusta kansan keskuudessa. Nyt sillä on marttyyrinkruunu ja kesän 2024 EU-vaaleissa sekä 2025 liittovaaleissa se tulee saamaan maanvyöryvoiton. Yhdessä näiden vasemmistoradikaalien kanssa. Vihreät ja CDU vajoavat itse tekemäänsä kuoppaan päinvastoin kuin Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier uskoo. Kesän EU-vaalit ja syyskuussa pidettävät kolmen osavaltion vaalit antavat esimakua tästä muutoksesta.

Mitä me tästä opimme?

Hyvässä tarinassa on aina opetus.

Se on kätketty Saksan historiaan, jossa on hyviä asioita ja sitten vähemmän hyviä. Maassa on nähty talonpoikaiskapinoita, hurmahenkiä, keisarillista imperialismia, natsien rikoksia mutta myös viisasta rauhanpolitiikkaa ja maltillisuutta.

Opetus tulee tässä: demokratiassa asioiden ratkaisua ei kannata antaa katujen haltuun. Katurähinät, tappelut, poliittiset lakot ja hulinat pelaavat aina niiden pussiin, jotka haluavat asioiden kärjistymistä. Kova klaneetti ja kimakka ääni ei merkitse sitä, että ko. poliitikko edustaisi enemmistöä.

Torihulinat merkitsevät poliittisten puolueiden kesken sitä, että vahvempi ja maltillisempi puolue, joutuu aivan varmasti ns. ”paholaisen kelkkaan” ts. keräämään appelsiinejä heikommalle mutta röyhkeämmälle puolueelle.

ps. täällä joku oli sitä mieltä, että AfD on minun ”suosikkini”. Ei minulla ole muuta suosikkia kuin PS. Suomi, Suomalaiset, Eurooppa. Maapallo! Immeiset!

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu