Sanna Marin nosti punaisen lyhdyn Paasivuoren torniin

Näin historioitsijana ja ihan tavallisena kansalaisena totean järkyttyneenä seuraavaa.

Pääministeri Sanna Marin luhisti tänään suomalaisen politiikanteon vakaat perustukset politiikan toimittajien tilaisuudessa.

Se mitä on rakennettu jo yli 100 vuotta – myös tätä ennen – säätyvaltiopäivien aikana – tuhottiin yhdessä lausunnossa.

Pääministeri Sanna Marin totesi, että PS on avoimesti rasistinen puolue.

PS haluaa ehyttä Suomea – Sanna Marin haluaa jakautunutta Suomea

Kyseinen ajatus on täysin vastakkainen meidän ajatuksemme kanssa.

Me haluamme ehyttä Suomea, jossa jokaista suomalaista kunnioitetaan. Riippumatta siitä mitä poliittista suuntaa hän edustaa.

Tällainen ”Ehyt Suomi” ajattelu mahdollistaa sen, että puolueet voivat toimia kunta, alue ja ek-tasolla – sopien yhteisistä asioista ilman demonisointia tai apartheid-politiikkaa toista vastaan.

Se on suomalaisen lainsäädännön ja kansanvallan perusta. Siinä köyhä ja rikas, vahva ja heikko voivat elää samojen lakien suojelemina.

Tasavertaisina.

Kuten puolueemme puheenjohtaja Riikka Purra on todennut:  ”…perussuomalaisessa arvopohjassa, ihmiskäsityksessä tai tärkeimmissä näkemyksissämme ei ole mitään salattavaa, hävettävää, hämärää tai epäselvää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue, ajamme realistisesti Suomen ja suomalaisten etua ja puolustamme suomalaisuutta…”

Hölmöyskin on ok

On eri asia ilmoittaa, että joku puolue ei mene hallitukseen jonkun kanssa.

Jokainen puolue saa tehdä omat hölmöytensä vapaasti. Vassokuu!

Mutta nyt tapahtui jotain, joka rikkoi dramaattisella tavalla suomalaisen yhteiskuntarauhan perusteita.

Tällaista julistusta ei ole tehty sitten vuoden 1918 kun sosiaalidemokraattisen puolueen puoluehallituksen vähemmistö aloitti kapinan laillista hallitusta vastaan. Silloin puolue julisti vihollisiksi omistavat luokat ja aloitti kapinan nostamalla punaisen lyhdyn Paasivuoren torniin.

Nyt virallisena vihollisena ovat perussuomalaiset.

Kysymyksiä

Ovatko SDP:n puolue-elimet tehneet päätöksen tästä asiasta vai onko kyseessä Sanna Marinin oma henkilökohtainen mielipide?

Sannahan antoi ymmärtää, että asiasta on puhuttu ja puoluehallitus/eduskuntaryhmä ovat samaa mieltä. Millä perusteella ja tutkimusperustalla tämä päätös tehtiin?

Onko SDP:n kenttäväeltä kysytty tätä asiaa?

Merkitseekö tämä Sanna Marinin tuomio sitä, että SDP:n pitää katkaista kaikki välinsä perussuomalaisiin niin kunta kuin aluetasolla? Voivatko SDP:n kansanedustajat keskustella tai olla puheväleissä PS:n kanssa? Tai edes tervehtiä? Kulkea samoissa busseissa? Istua samoissa ravintoloissa? Kulkea kadulla vapaasti?

Skippasiko pääministeri erään kansanryhmän rikollisiksi? Millä perusteella? Onko hänellä jotain juridista todistetta asiasta?

loa, valoa ja hauskuutta!

Jokaisella on tietysti oikeus mielipiteisiinsä.

Joissain entisissä poliitikoissa Marinin lausunto voi jopa herättää rasavillia iloa, valoa ja hauskuutta. (http://timosoini.fi/2023/01/nyt-oli-meininkia/).

Itse olen iloinen, että minun arvopohjani on erilainen kuin sanna-demareilla. Uskon kuitenkin, että kyllä se kansanvallan idea elää joissain demareissa vahvana.

Suomalainen kansanvalta on hieno asia.

lupsakkain terveisin

Arto – historioitsija ja kansalainen

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu