Sanna Marin saa ihmiskunnan kalleinta koulutusta

Paljonko kouluttaminen maksaa yhteiskunnalle?

Esimerkiksi Helsingin yliopistossa lääketieteen ylempi korkeakoulututkinto maksaa 180 000 euroa. Taidealatkin voivat olla kovin kalliita; yhden näyttelijän hinnalla kouluttaa kolme diplomi-insinööriä tai viisi insinööriä. Ulkomailla kouluttautuminen voi olla todella kallista; USA:ssa lääkäriksi kouluttautuvan pitää maksaa vuodessa pahimmillaan 60 000 euroa ja opiskelu voi kestää monta vuotta. Elämän paradokseihin kuuluu se, että itse asiassa yhden nuoren syrjäytyminen maksaa Suomelle 230 000–680 000 euroa.

Sanna ja maailman kallein samba

Katsottuani Sanna Marinin hyökkäävää ja syyttävää esiintymistä Kaipolan tapauksen johdosta minulle juolahti mieleen, että hänen kokemattoman hallituksensa kouluttaminen suomalaisten veronmaksajien rahoilla on ihmiskunnan kalleinta koulutusta. Jo pelkästään Sannan kaarti maksaa maltaita; sen 100 päinen joukon hinta on Suomelle vuodessa 12 miljoonaa euroa. Tähän ei lasketa sitä tukiopetusta ja neuvontaa, jota virkamiehet antavat omalla ajallaan tälle joukolle, että se osaisi tehdä sitä mitä varten se on palkattu.

Suomen valtiolle kaikkein kallein koulutusta on kuitenkin se, jota pääministeri Sanna Marin nauttii. Hän opiskelee valtion johtamista.

Kalliisti.

Kaipolan ”luokkataistelupuhe” oli itsessään kallis pieti puhumattakaan siitä, että hän on vastuussa siitä, että Suomi on ottaa tänä vuonna velkaa 13 miljardia euroa.

Sannan valtakausi tulee olemaan varmasti eräs maailmanhistorian kalleimmista opintokokonaisuuksista. Hän ehtii vielä ottamaan vuoteen 2023 saakka ehkä noin 50 miljardia lainaa eli 5 hävittäjähankinnan verran. Sillä rahalla pyörittäisi Suomen valtion budjettia rapian yhden vuoden ajan. Etenkin jos hallitusohjelmasta pidetään kiinni.

Kallis on tää samba!

 

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu