Sanna teki ”jojot” – toinen aalto tulee

Sanna Marin kuulutti kansankunnan saarnastuolissa ja ”heikkikahilan” charmilla uuden korona-strategian.

Taitaa olla jo neljäs strategia…

Uuden strategian nimi on ”jojo” ja sen hyvistä ja huonoista puolista on jo kansainvälisesti keskusteltu.

Eli höllennetään ja sitten tarvittaessa kiristetään ja höllennetään ja sitten kiristetään…..ja taas (https://marginalrevolution.com/marginalrevolution/2020/03/herd-immunity-time-consistency-and-the-epidemic-yoyo.html).

Kyseisen strategian tuloksena viruksen elonkaari suomalaisissa jatkuu sipakasti ja pitkään. Todella pitkään. Ensi talveen.

Me yhdistämme Ruotsin ”lauma-immuniteetin”hälläväliä ajattelun huonot puolet karanteenin huonoihin puoliin. Tähän mennessä rajoituksista on maksettu suolainen hinta, jotka eivät kuitenkaan täytä todellista lockdownin määritelmää.  

Kalliita rajoituksia on pidetty jo puolitoista kuukautta, kohta kaksi. Yrittäjien fyrkat on loppu mutta onneksi BF:n ”koijarilotto” antoi it-firmoille ja konsulentti-penteille kivasti hynää.  

Virustartunnoissa ei ole suurta muutosta, noin 100 varmistettua per päivä.

Koulujen aloittaminen toukokuun puolessavälissä merkitsee sitä, että virus pääsee kesäksi jylläämään väestössä.

Tämän päivän päätös taas merkitsi sitä, että Sanna Marinin hallitus avasi nuorekkaan railakkaasti oven ns. toiselle aallolle.

Sanna Marinin lupaama ”testaus ja jäljitys” ei ole toiminut. Se on toiminut vain tiedotustilaisuuksissa. Puheissa. Ei todellisuudessa.

Samoin maskeja ei ole tarpeeksi. Sairaaloiden väki tarvitsee niitä kiireesti. Hoitajat, lääkärit ja muu henkilökunta on saanut vain ”myötätuntoa”. Vähän kuin Suomi sai talvisodassa tukea.

Myötätunnon lisäksi ei ole muuta – ei maskeja eikä palkankorotusta.

Näyttää pahalta.

Lopuksi: onneksi telkkarissa tulee ohjeita ”pörriäishotellin” rakentamisesta.

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu