Sini-punakeittoa keitellään kaihoisasti Helsingin juonipadoissa

Helsingin kahviloissa, eduskunnan kuppilassa sekä epämääräisissä illanvietoissa tahi soitto-ruokala istunnoissa voi herkällä korvalla ja hiljaa istuva tehdä paljonkin teräviä havaintoja.

Pitää vaan kuunnella.

Laitan tähän näitä kuulemia ylös – ihan historiankirjoituksen ja tulevaisuuden kannalta.

Eli mitä olen kuullut?

Eräs tämän hetken ”kuumista kahvilahankkeista” on kokoomuksen ylimielinen ja reteä pyrkimys luoda uutta hallitusta vaikka vaaleihin on vasta vuosi.

Tätä jo valmista ”kahvilahallitusta” isännöisi itsevaltiaasti kokoomus ja sen ympärillä istuisivat sitten nöyrinä apupuolueina demarit, vihreät ja ruotsalaiset. Mikäli menisi oikein tiukaksi niin kristilliset pääsisivät sinne pitämään suunsa kiinni. Vihreät on pakko ottaa mukaan vaikka niillä olisi vain yksi kansanedustaja vuonna 2023.

IPCC nääs…hyvesignalointi on mahdotonta ilman tätä suojaväriä.

Kokoomuksen trauma – ”Kuinka Äkäpussi kesytetään”?

Näyttää siltä, että nämä – jos sallitte hyväntahtoisen huumorin sanoin – ”Petterin pojat” juoksevat nyt kokoon yhteistä hallitusta demarien kanssa. Istutaan ja syödään. Tunnustellaan ja katsellaan silmiin. Kaihoisasti. Muistellaan hyviä hetkiä.

Entiseen ei kuitenkaan haluta vaan selvään hegemoniaan. Yksinvaltaan. Ei siihen aikaan jolloin demarit veivät ja kokoomus vikisi. Suurimmat haavat näyttävät senioreille liittyvän siihen asetelmaan, joka on vallinnut edellisissä sinipunissa kokoomuksen ja demarien välillä.

Kokoomuksen ”Petterin pojat” eivät halua samanlaista nöyryytyksen ja hyväksikäytön aikaa. Edellisillä kerroilla kokoomus sai pääministeriyksiä mutta demarit pusersivat aina sen oman kantansa voittoon.

Nyt puheissa halutaan, että kokoomus sanelisi selvästi. Olisi pomo! Päällikkö. Vähän kuin Kekkosen aikana Kekkonen. Lasitkin on jo!

Kokoomuksen aikomuksena on SUURI UUSJAKO. Eli kiristää, leikata, sekä purkaa ”sääntelyä” ts. purkaa ihmisiä suojelevia lakeja oikein tosimielessä. Kaikki vaan palasiksi niin saadaan korporatiivisen kaverikapitalismin tuotot kattoon! Se, että demarit ovat murtamassa lakko-oikeutta on pantu tyydytyksellä merkille. Demareista voi olla hyötyä!

Muistattehan Shakespearen näytelmän? The Taming of the Shrew.

Siinähän sitten se vastaanhangoitteleva todettiin omaisuudeksi. Sekin kuulemma on aivan mahdollista kunhan vaan asiaa valmistellaan.

She is my goods, my chattels, she is my house,

My household stuff, my field, my barn,

My horse, my ox, my ass, my any thing…”

+1
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu