Stagflaatio ja lama edessä – ”lasten ristiretki” purjehtii kohti karikkoa

Vuonna 1212 – eli 3 vuotta ennen demokratialle niin tärkeää Magna Chartan hyväksymistä Englannissa – Euroopassa alkoi joukkoliike, joka pyrki vapauttamaan Jerusalemin Pyhän Haudan ”uskottomien” käsistä.

Noin 30 000 lapsen joukkohysteerinen massa lähti kävelemään Lähi-itää kohti ja lopuksi kävi kuten kävi. Lapset joutuivat haaksirikkoon tai orjamarkkinoille Tunisiaan. Piintynyt toiveikkuus jatkui kuitenkin loppuun saakka. Lapset olivat uskossaan horjumattomia eikä mikään saanut heitä kääntämään päätään. Ei orjuus eikä kuolema.

Hihuu-ruusuisuus vallitsee  

Edellinen tuli mieleeni kun eilen pääsin tässä äskettäin tutustumaan erilaisiin virkamiestenkäsityksiin Suomen tulevaisuudesta. Tilannekuva oli järkyttävän ruusuinen. Ja mikä pahinta kaikki ongelmat on kuulema mahdollista ratkaista vihreällä siirtymällä tahi puuhastelemalla ”projektien parissa”.

Kaikella kunnioituksella, nämä arvoisat valtion palkkaamat ihmiset tykkäsivät omasta äänestään kovasti. Kritiikki ei purrut. Vanhat puolueet ovat taas ihqu-onskin huolettomia – ”emme jaa tätä pessimismiä”.

Talouden enteet samat kuin 1990-luvulla

Edessämme pahempi lama kuin 1990-luvulla. Merkit ovat samat. Taloudellinen toiminta Venäjän kanssa romahtaa samalla kun elinkustannukset nousevat jyrkästi. Hintojen nousu, inflaatio ja ennen kaikkea stagflaatio tulevat romahduttamaan vääntämään tämän maan keskiluokan niskat nurin. Taloudellisesti ja henkisesti. Ostovoima loppuu. Se näkyy tavallisilla perheillä jo nyt kun valmistaudutaan lomaan – rahaa ei ole.

Viittaan tässä nyt Financial Times lehden artikkeliin: (https://www.ft.com/content/d490ef4e-3187-471e-84ff-9c065871a1a5). Artikkelin kysymys on: ”kuinka paha tuleva kriisi saattaa olla”.  Lehden mukaan: ” Forecasts are looking chilly.”

Vastaan, että Suomen tapauksessa tulevan pudotus alas on vielä jäätävämpi ja kolkompi. Syypäänä tähän on ”PUNAVIHREÄ SOSIALISTI HALLITUS”.

Velanottomme on ollut ns. noususuhdanteessa järkyttävä ja nyt tulee hetki, jolloin raha loppuu. Se iskee meihin kuin miljoona volttia.  Meillä ei ole yhtään kykyä reagoida tähän tilanteeseen kun hallitus on jo tätä ennen ideologisin syin kuristanut tavallista ihmistä.

Aivan samalla tavalla kuin Raamatussa mainitun kuningas Belsassarin pidoissa tai 1990-luvun ennen lamaa istuneessa hallituksessa Holkerin hallituksessa, eletään huoletonna rallatellen eikä tajuta tilannetta.

Tämä hallitus ei tunne muuta talouspoliittista keinoa kuin a) ottaa lainaa b) sysätä vaikeita asioita tulevaisuuteen c) panna pää pensaaseen. Sen ainoa tuloksellinen toiminta on liittynyt ministerien avustuspataljoonien, avustajien-avustajien, jeppareitten, hovimiesten, irtokarkkiostajien, apulaisten, valtiosihteereiden, kreetien ja pleetien palkkaamiseen. Ja kuten äsken näimme – näiden palkkojen korottamiseen.

Voisimme erästä iskelmää mukaellen hyräillä: ”vielä on rahaa jäljellä, vielä on luottoa jäljellä, vielä paria euroa lainata voi, vielä veronmaksaja voi…

Se jatkaa samanlaisella itsepintaisuudella kuin ”lasten ristiretkeläiset” kohti haaksirikkoa. Täydellä uskolla ja ”vihreän siirtymän” höngällä.

Nyt olisi vielä aikaa päivittää tilannekuvaus. Vielä olisi aikaa tajuta miten paha tämä tuleva rysäys on. Virkamiehille voisi takoa kaaliin oikeaa tilannekuvaa. Median viisailla toimittajilla olisi mahdollista nostaa esille pian tulevan romahduksen syyt. Olisi myös poliittisesti mahdollista kääntää tämän valtiollisen tervahöyrymme kurssi niin, että emme ajaisi täysillä karikkoon.

Pahoin pelkään, että kuten 1990-luvulla ja 2008 kriisissä, hallitus ajaa täysillä seinään kun se ei kykene näkemään todellisuutta sellaisena kuin se on

Mutta – meillä on puolue, joka voisi auttaa tässä tilanteessa. Meillä myös ihmisiä, jotka näkevät tulevat ennusmerkit. Nyt olisi viisautta pysähtyä ja miettiä. Aikaa on mutta ei ikuisesti.

+6
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu