Suomen hallitus luritteli ilmastohippien kaanaankieltä

Hallitus esiintyi tänään.

Medialle kerrottiin valtioneuvoston striimissä jotain höttöistä ja utuista. Yritän tässä summata kaiken yhteen.

”….hiilineutraali hallitus konkretisoi päästövähennykset! Olemme laittaneet asiat eteenpäin. Nieluja vahvistetaan! Oikeudenmukainen muutos on tulossa! Loistava polku on avattu! Sähköverotus laskee minimiin! Jyvitetyt päästötavoitteet ovat tulossa. Tavoitteet ja normit on asetettu. Nieluissa on iso mahdollisuus. Nielut pysyvät ja niitä kasvatetaan (ovatko nielut muuten synonyymi hallituksen hyvänolon määrälle?) nielujen määrä on kasvanut kun miljoonat tonnit hiiltä ovat vähenemässä. Hallituksen nielujen toimenpidekuilu kaventuu ja kuilu kurotaan umpeen! Päätöskuilu umpeutuu silmissä! Päästövähennysnormit on kiristetty….”

Hallituksen esitys muistutti eriskummallista lahkolaisten kokousta.

Vuosaaren Liiton Arkissa puhuttiin uusilla kielillä – ilmastohippien kaanaankieltä. Mitään todella ikävää ja konkreettista ei esitetty.

Vielä kerran: hallituksen esiintyminen tyrmistytti konkretian poissaololla ja ikävien asioiden vaikenemisella. Olo oli kuin tupperware-kutsuilla: siellä hälistään, riemuitaan, ollaan täpinöissä, samalla kun uudet innovaatioastiat tekevät ihmeitä, hupakot riemuitsevat yksimielisesti asioista ja mitään oikeaa ei tapahdu.

Media yritti varovasti kysyä mikä tämä tiekartta oikein oli ja mitä tämä hönkä oikein todella tarkoitti.

Ainoastaan se asia tuli selväksi, että selkosuomeksi turpeenkäyttö aiotaan kieltää jonkinlaisen komission kautta. Ja tietysti rahaa tuhlataan: Vaken miljardit pannaat nyt lihoiksi! Jihuu! Lisää nannaa!

”Asiat sovitaan kehysriihessä ja nielut kasvaa sekä oikeudenmukainen siirtymä kompensoi köyhille kaiken”.

Voi pyhä Sylvi!

artoluukkanen

Varakansanedustaja. Dosentti Arto Luukkanen. Vaalisivut: <a href="http://www.artoluukkanen.net" title="www.artoluukkanen.net">www.artoluukkanen.net</a>.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu