Suomi Venäjän sabotaasiryhmien mahdollisena kohteena – mitä tehdä?  

Entäpä jos Rissalan kentän F-18 lentokoneita räjäytettäisiin ilmaan jonain kauniina aamuna? Entäpä jos pohjoisesta tulevia voimalinjoja rikottaisiin? Entäpä jos armeijan ammusvarikkoja räjäytettäisiin ja ulkopuolisia siviilejä kuolisi näissä massiivisissa tihutyönteoissa?  

Tämä saattaa kuulostaa mielikuvitukselliselta mutta ei enää.

Peruste alussa esitetylle skenaariolle on se, että Tšekin tasavallan viranomaiset ja maan presidentti Peter Pavel vahvistivat 29.4.2024 tulokset vuonna 2014 tapahtuneista ammusvarikkojen räjähdyksistä Vrběticessä, Tšekin tasavallassa.

Pitkän poliisityön ja huolellisten tutkimusten perusteella on kiistämätöntä, että räjähdykset suorittivat Venäjän sotilastiedustelun GRU:n agentit.

Tihutyön takana oli GRU:n salaperäisen osasto 29155:n ja erityisesti kaksi sen jäsentä. Tarkoituksena oli estää ammusten vienti Ukrainaan.

Suoritetussa sabotaasissa agentit tuhosivat 16 lokakuuta 2014 noin 50 tonnia kranaatteja. Ammuksia sinkoili miltei kilometrin päähän. Tuhot olivat mittavia ja pelastusviranomaiset eivät voineet lähestyä aluetta pitkään aikaan.

Ensimmäistä tihutyötä seurasi joulukuun 3 pnä, vuonna 2014 uusi räjähdys, jossa tuhoutui 100 tonnia ammuksia. Tšekin silloinen pääministeri Andrej Babiš ilmoitti vuonna 2021, että alustavat tutkimukset viittasivat GRU:n toimintaan ja että epäillyt tihutyöntekijät olivat Aleksander Miškin ja Anatoli Tšepiga. Nämä samat miehet ilmeisesti myrkyttivät Iso-Britanniassa Sergei ja Julija Sripalin ”novitšok” myrkyllä.

Nyt tutkimukset on saatu loppuun ja asiasta on saatu varmuus: Venäjä syyllistyi massiivisiin räjäytyksiin rauhan aikana sen naapurivaltiossa. Se kertoo poliittisesta häikäilemättömyydestä ja siitä, että Venäjä näkee nyt lännen omana vihollisenaan eikä epäröi toimia ulkomailla.

Voiko näin käydä myös Suomessa?

Osasto 29155 – tihutyöt, vallankumoukset, myrkytykset ja salamurhat

Tihutöiden takana on lännessä toimiva Venäjän sotilastiedustelun GRU:n ryhmä nimeltä 29155. Sen olemassaolosta saatiin ensimmäistä kertaa tietoa vuonna 2012 kun Venäjän silloinen puolustusministeri Anatoli Serdjukov julkaisi dekreetin, jossa kerrottiin erityisrahoituksen järjestämisestä ”erityisistä saavutuksista palveluksesta” ja että osasto 29155 yhdessä muiden tällaisten osastojen kanssa saa kuukausittaista avustusta.

Seuraavan kerran kyseinen osasto herätti erityistä huomiota kun vuonna 2018 Venäjä yritti vallankaappausta Montenegrossa ja kun Bulgariassa sekä Iso-Britanniassa tapahtui myrkytyksiä.

Kyseistä osastoa johtaa kenraali Andrei Averjanov, joka tietysti toimii GRU:n johdon sekä Venäjän armeijan pääesikunnan määräysten; kenraali Valeri Gerasimovin ja puolustusministeri Sergei Shoigun määräysten mukaan. Yksikön päämaja sijaitsee Moskovan lähistöllä, Senežissä. Jokainen ulkomailla tapahtuva salamurha tai sabotaasi pitää olla tietysti ylimmän poliittisen johdon hyväksymä. Maan presidentti Vladimir Putin onkin ylistänyt tämän yksikön ja GRU:n toimintaa vuonna 2018 juhlapuheessaan, jossa hän alleviivasi tietävänsä ”teidän ainutlaatuiset kykynne erikoisoperaatioissa”.

Mitä Suomessa voidaan tehdä? Kodin Pelastusjoukot?

Suomalaisten viranomaisten kannattaa yhdessä päättäjien kanssa miettiä tepsiviä keinoja tällaisten temppujen ehkäisemiseksi.

Valvonnan, viranomaisyhteistyön ja ennaltaehkäisevän tiedustelun merkitys korostuu. Nyt kannattaa olla proaktiivinen!

Toisaalta, meiltä puuttuu organisaatio, joka kykenisi vartioimaan tai reagoimaan nopeasti haavoittuvien kohteiden suojelussa. Suomi tarvitsisi jonkinlaiset ”Kodin pelastusjoukot”, jotka poliisin ja armeijan johtamina toimisivat nopeasti ja tehokkaasti näissä tilanteissa. Pelastusjoukot toimisivat siviilikriisien lisäksi myös poikkeusolojen turvana ja hoitaisivat kaikenlaisia tehtäviä aina ”mummon kissojen” pelastamisista kadonneiden etsintään saakka. Työtä kyllä riittää.

Pelastusjoukkojen eräs tärkeä tehtävä olisi myös yhteiskunnalle arkojen kohteiden ulkoinen vartiointi ja puolustaminen tällaisiä sabotaaseja ja matalan kynnyksen toimintaa vastaan. Reserviläiset tulisivat varmasti mielellään tällaiseen toimintaan mukaan. Se olisi myös nuorille miehille ja naisille hyvä tapa palvella omaa isänmaata.

Rajalle: rautaa, rahaa ja rauhaa!   

On selvää, että Venäjä tulee jatkamaan epäystävällisiä operaatioitaan Suomessa. Marraskuussa 2023 aloitettu ”välineellistetty maahanmuutto” jatkuu epäilemättä hyvinkin pian. Maasto on nyt kuivunut eikä kenkä enää kastu itärajalla. Me olemme hukanneet aikaa muodollisuuksiin tarvittavan lainsäädännön luomisessa.

Kuten minulle todettiin noin kuukausi sitten kun vierailin Kaakkois-Suomessa: rajalle tarvitaan nyt rautaa, rahaa ja rauhaa! Raudalla tarkoitan sitä, että meidän on pidettävä huolta rajastamme. Sinne on saatava aitaa, ”vermeitä” ja miehiä tahi naisia puolustamaan Suomen alueellista koskemattomuutta.

Rajan alueen tyhjät ikkunat ja konkurssiin menneet yritykset huutavat myös sitä, että sinne tarvitaan rahaa. EU:n on luotava mittava itärajan avustuspaketti, joka voidaan suunnata Lapin, Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen teollisuuden, puolustusteollisuuden ja elämisen edellytysten edistämiseen. Jos me olemme vieneet vuodesta toiseen riihikuivaa rahaa Brysseliin tai avustaneet italialaisia remonteissa niin nyt EU:n on oikeasti annettava riihikuivaa rahaa tänne. On toimittava täysillä kotiinpäin!

Loppujen lopuksi Suomi on kuitenkin aina rauhan puolella. Me emme militarisoi yhteiskuntaa tai uhoa sotaa mutta pidämme omastamme huolen. Suomen on siksi suhtauduttava hyvin vakavasti Sveitsin Luzernissa kesäkuussa 2024 pidettäviin rauhanneuvotteluihin ja jos mahdollista avustaa tässä prosessissa – jos sitä pyydetään. Kyky löytää vastauksia vaikeisiin ongelmiin on ollut aina suomalaisten hyve.

Muistakaa: presidentti Ahtisaari sai rauhan nobelin.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu