Suutarit pysyköön lestissään

Suutarit ovat kunnioitettava ihmisryhmä.

Kenkien korjaaminen vaatii taitoa ja kokemusta. Monet suutarit ovat myös suuria filosofeja ja syvällisiä ajattelijoita.

Mutta…kun suomalainen sananlasku sanoo, että ”suutari pysyköön lestissään” on siinä myös vinha perä.

Tämä sananlasku tuli mieleeni kun luin herrojen Peter Vesterbacka, Pekka Lundmark ja Janne-Olli Järvenpään aatoksia siitä miten työperäinen maahanmuutto avaa ihanuuden portit.

Herrat olivat kriittisiä ja kritiikissään korkeatasoisia. Heidän mielestään perussuomalaiset ovat pahoja. Heistä se, että poliitikko uskaltaa tuoda tämän ongelman esille on ilmeisesti jotensakin röyhkeää.

Ollaan kuulema asuttu ulkomailla. Asiat tiedetään. Ja osataanpa sitä pistelläkin uljaasti: ”haitta-poliitikot”. Puhuvatpa nämä herrat isänmaastakin. Sillai roheesti…

Arvon herrat.

Totean, että on hyvä, että teillä on poliittisia mielipiteitä. Se kuuluu demokratiaan. Iloitsen teidän innostanne. Samoin kukaan ei epäile teidän ”Gut-Mensch” motiivianne. Poseerauksenne on varmasti aito; te lyötte rintoihinne niin, että kuuluu ihan tänne saakka.

Ongelmana on vain se, että suomalaisten enemmistö näkee haittamaahanmuuton ongelmat selvästi. Te ette sitä näe koska te havainnoitte elämää loisto-autoistanne ja rauhallisista miljoonalähiöistä.

Totuus on toisenlainen. Kansalaiset eivät halua ”euron kokkeja” sillä jokainen jolla on maalaisjärkeä ymmärtää, että tässä ulkoistetaan työnantajien kunnon palkan sijasta veronmaksajia.

Jos haluatte vaikuttaa politiikassa tehkää kuten Hjallis Harkimo – perustakaa puolue. Tai antakaa kovasti rahaa Pro-Markkinataloudelle tai Parahien Ihmisten kampanjalle (mikä se SAK:n kampanja oli?)  Teillähän sitä rahaa on. Mutta muistakaa se, että rahalla ei voi demokratiassa ostaa vaikutusvaltaa – loppujen lopuksi.

Kaikella kunnioituksella – epäilen, että kukaan teistä herroista Vesterbacka & consortiones ei ole lukenut perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmaa. Te puhutte siitä perstuntumalta ja sini-punaa toivovien toimittajien inspiroimana.Tilattu juttu on paras juttu.

Hyvät herrat. Kyseinen yhteiskunnallinen ongelma on monimutkainen ja vaikea.  Sen ratkaisemiseksi on tehtävä poliittisia päätöksiä, joista on otettava vastuu. Te ette sitä vastuuta kanna. Koska teitä ei ole valittu mihinkään. Samoin epäilen kovasti, että teillä ei ole kärsivällisyyttä tai kykyä tämän asian tajuamiseen saati sen ratkaisuun. Yhteiskunta ei ole yhtä simppeli kuin R-kioski.

Miettikää hyvät herrat: onko se työperäinen maahanmuutto sitä, että tänne pakkasloskaan tulee UCLA:n alumneja vai ihan steissin siivoojia. Te puhutte koulutetusta väestä mutta todellisuus on sitä, että tänne tuodaan riistettäväksi huonosti koulutettuja ja peloteltuja ihmisiä – ihmissalakuljettajien käsistä.

Hyvä esimerkki tästä loistavasta työperäisestä maahamuutosta on taksiuudistus. Menkään taksijonoon lentoasemalle tai rautatieasemalle! Siellä näette sen lupsakkaan retvakkaan todellisuuden. Eikä maksa paljon.

Hyvät herrat – te olette pikkasen tekopyhiä. Te saarnaatte halpatyön evankeliumia ja sen jälkeen voitte poltella sikaria klubilla. Jos puhutaan laajantietotaidon migraatiosta, josta saadaa kunnon palkka niin meillä ei ole sitä vastaan mitään. Mutta kun tilanne sillai aikuisten oikeesti on se, että Suomi kiinnostaa vain sosiaalietujen takia. Korkeammat ja vaikeammat työtehtävät ovat sellaisia, että niihin on vaikea rekrytoida väkeä.

Hyvät herrat. Voin selostaa Teille meidän maahanmuutto-ohjelmaamme. Soittakaa ja tulkaa käymään. Tarjoan kahvit. Jutellaan maahanmuutosta – ilman näitä sinipunan renkejä ja piikoja. Ehkä päästään samoihin johtopäätöksiin.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu (Keskiuusimaa),
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelin taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua! Niin...ja koko Suomesta. Pidetään maa itsenäisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu