Toverit Saramo ja Andersson – sanoutukaa irti Mosaiikkigatesta? 

Neuvostotiedustelun eräs perusominaisuus oli perustaa ja organisoida ns. peitejärjestöjä (прикрытие) niin NL:ään kuin ulkomaille.

Näiden suojassa oli mahdollista työllistää oikeita agentteja (illegaalit) sekä antaa rahaa ns. sympatisööreille.

Niiden varjossa oli mahdollista harjoittamaa omaa diversaatiotoimintaa ja propagandaa muka puolueettomasti.

Kyseinen toiminta elpyi 2000-luvun alussa kun Putinin tuli valtaan. Suomessa yritettiin elvyttää vanhat yhteistoimintamiehet ja ns. “kotiryssä” instituutiot.

Ongelma oli se, että kyseiset suomalaiset yhteistoimintamiehet olivat vanhentuneet ja pelästyneet 10 vuodessa. Verkostojen rakentaminen vei aikaa. Ns. Suomen linjan agenttien koulutus ei myöskään ollut kovin tehokasta 2000-luvun alussa.

Monet nuoret FSB:n tai GRU:n operatiivit halusivat päästä toimimaan ”vihollinen No 1” (USA ja Iso-Britannia) linjan kanssa ja jos opiskeli jonkun skandinaavisen kielen niin ylennysmahdollisuudet kapenivat.

Näiden ongelmien selvittyä Venäjän tiedustelulle se orientoitui järjestömaailmaan.

Mosaiikki ry – yhteydet Venäjän tiedusteluun selvitettävä

OKM on nyt joutunut – pakon edessä – selvittämään esimerkiksi jyväskyläläisen Mosaiikki ry:n toimintaa.

Syynä on yhdistyksen ja venäläisen Pravfond-säätiön kytkös, josta Yle uutisoi sunnuntaina ulkomaalaisista lähteistä.

Suomessa Mosaiikki on lehtitietojen mukaan vastaanottanut rahaa OKM:ltä ja ollut yhteyksissä Pravfondiin. OKM on tukenut Mosaiikkia 310 000 eurolla vuosina 2006–2024. Se on saanut erilaisia julkisia tukia Suomessa vuodesta 2004 alkaen yli 2,5 miljoonan euron edestä. Rahoittajien joukossa on OKM:n lisäksi ollut myös esimerkiksi Jyväskylän kaupunki.

Vasemmistoliiton ministerit vastuussa

Tiedusteluyhteyden löytämisen jälkeen olisin todella kiinnostunut kuulemaan edellisen hallituksen vasemmistoliittolaisten opetusministerien tulkinnan tästä asiasta.

Olivatko he tietoisia Mosaiikki ry:n toiminnasta tai vaikuttaneet niihin?

Onko niin, että heidän nimensä oli avustuspäätösten alla?

Jos näin on, niin minimivaatimus on, että vastuuministeri kantaa vastuun asiasta aina ja olisi hyvä, että niin Saramo kuin Andersson sanoutuisivat irti tästä Mosaiikkigatesta ja ilmoittaisivat, että heillä ei ollut mitään siteitä tai ohjaavaa roolia tässä hämärässä vyyhdissä.

Nyt vaan sanoutumaan irti. Julkisen katumisen pitää olla aktiivista ja uskottavaa.

Tässä teille erään kommunismin suuren auktoriteetin ajatuksia itsekritiikistä: ”…Отношение политической партии к ее ошибкам есть одна из важнейших и вернейших критериев серьезности партии и исполненная ею на деле ее обязанностей к своему классу и к трудящимся массам. Открыто признать ошибку…”

Saramo ja Andersson – antaa mennä!

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Pyhiinvaeltaja kesällä 2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu