Tutkijan puheenvuoro: ensi kesänä EU pakkoverottaa meiltä 20 miljardia euroa?

Tässä vähän tutkijan pohdiskelevaa tekstiä lauantai-illan iloksi. Älköön tästä kukaan pahentuko tai syväpöyristykö. Se ei edusta mitään muuta kuin kirjoittajan henkilökohtaista ja hyvin huolestunutta ajattelua. 

**

Kysyn itseltäni: miksi ihmiset ovat kriittisiä EU:ta kohtaan Suomessa?

Oletan: siksi kun heillä on järki päässä.

Siksi kun näyttää siltä, että EU ei toimi kuten sen pitäisi.

Siksi kun EU ei ole se mitä äänestettiin 1994.

Lutherin valinta: omatunto vai synti

Monet ihmiset eivät ole EU:ta vastaan sinänsä (kuten en minäkään) mutta sen epäkohdat ovat järkyttävät ja vaarantavat kansallisen turvallisuutemme.

Kyse on vähän samasta dilemmasta kuin aikoinaan Martti Lutherilla kun hän kirjoitti teesejään anekauppaa ja katolisen kirkon epäraamatullisuutta vastaan. Luther kuunteli tervettä järkeä, Pyhän Raamatun ääntä ja omaatuntoaan. Oli pakko.

Perushuomio niin Lutherilla katolisen kirkon suhteen kuin ihan tavallisella tallaajalla EU:n suhteen on aivan sama.

Ja se on: kun instituutio alkaa toimia itseään vastaan se tuhoaa oman uskottavuutensa. Lopulta sille käy kuin Neuvostoliitolle – se hajoaa.

Monet ajattelevat, että EU:sta näyttää tulleen jonkinlainen heikkojen ja sisuttomien valtioiden siirtomaaisäntä ja byrokraattinen tulonsiirtounioni, jota riivaa massiivisen korruption ja väärinkäytösten lisäksi myös neuvostolainen tehottomuus.

Kesän 2023 siirtomaavero: Suvereenisuus-Rahasto eli ”Pelastakaa Italian pankit – Osa III”

Näyttää siltä, että ensi kesänä EU murtautuu väkivaltaisesti meidän kukkarollemme ja aikoo ilmeisesti rahastaa meiltä 20 miljardia euroa. Olen kuullut ”ek:n poikain” puheista siitä, että seuraavan hallituksen pitää olla ihan ”pakosti” olla sinipuna siksi, että ainoastaan he ja vain he haluavat haluisasti maksaa EU:lle tätä pakkoveroa.

Formaali syy on siinä, että EU on hyväksymässä ns. ”suvereniteettirahaston” (European Sovereignty Fund (ESF), jonka arvioiduksi suuruudeksi on mietitty 1500 miljardia euroa. Meidän osamme olisi 20 miljardia euroa?

Mistä on kysymys?

Viime joulukuun 15 pnä EU:n johtajat (Sanna Marin mukana), EU:n komission presidentti saivat eteensä ehdotuksen Eurooppalaisen Suvereniteettirahaston luomisesta ”Euroopan vihreän ja digitaalisen transition tukemiseksi”.

Ursula von der Leyen totesi asiasta seuraavaa: “meidän on galvanisoitava meidän vahva teollinen voimamme globaalissa taistelussa ilmastomuutosta vastaan”.

Vihollinen on siis ilmastonmuutos.

Rahaston ongelmana on tähän saakka ollut se, että Saksa ja Alankomaat vastustavat sitä.

Leyen kuitenkin haluaa tätä rahastoa ja ajaa sitä kuin käärmettä pyssyyn. Euroopan on saatava oma vastineensa USA:n vastaavalle (US Inflation Reduction Act (IRA). (https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/news/commission-president-eu-sovereignty-fund-will-be-proposed-in-summer/).

Todellisuudessa kyse on ennen kaikkea Italian vararikkoisille pankeille annettavasta tuesta.

Kyse on operaatiosta ”Pelastakaa Italian pankit – Osa III”.

Italian pankit ja niiden rikollinen raha ovat vaikeuksissa. Edelliset tuet on kulutettu ja työnnetty korruption mahtavaan kitaan.

Fyrkat on lopussa ja pankkien rikolliset isännät haluavat ”lissää rahhoo”.

Siellä Bella Italia’n ihanassa ja kulttuurisessa maassa rahasta turvonneet & janoisat kurkut lutkahtelevat innosta:

”…più soldi signori, non siate timidi”.

Mitä me suomalaiset teemme näin kauniisti muotoillun uhkavaatimuksen edessä?

Suomen pakkoverot ja suoritukset

Näin historioitsijana totean: tämä ei ole mitään uutta.

Suomalaiset ovat maksaneet veroja ulkoiselle vallalle säännöllisesti jo vuodesta 1259, jolloin Turun piispa Bero dokumenttien mukaan : ”…luovutti suomalaisten veron kuninkaalle”.

Tätä ennen valloittajat niin Ruotsista kuin Novgorodista olivat pakkoverottaneet meitä ”miekan terällä” mutta ensimmäinen säännöllinen verottaja oli katolinen kirkko.

Kun talonpojat kieltäytyivät ja niskoittelivat asetti katolinen kirkko heidät kirkonkiroukseen.

Näinhän kävi esimerkiksi vuonna 1329 kirkko julisti niskoittelevat hauholaiset pannaan. Hämäläiset eivät oikein olleet hyviä veronmaksajia ja heitä piti kovistella niin kruunun kuin kirkon taholta (kt. kuningas Maunun kirje Hämeen turkisverosta vuodelta 1329).

Kirkko oli myös varsin ”epäwoke”.  Se sai jopa ahvenanmaalaiset maksamaan veroja kuten Turun piispa Pentti (Bengt) määräsi ahvenanmaalaisille vuonna 1336 ”…tahdomme siis ja ankarasti käskien määräämme, että teistä jokaisen on pitäjässään maksettava kymmenykset hylkeistä täydellisinä”.

Lyhyesti: kirkon langettamat verot suomalaisille täydentyivät Ruotsin kruunun veroina ja henkirahoina vähitellen. Ensin alkaen pakanuuden aikaisesta ”ruokalisästä” jatkuen aina savuja kohden tulevaan veroon.

Niistä tuli sietämättömiä.

Näin ilmeisesti tapahtuu myös näiden EU-pakkoverojen kanssa. Ne alkoivat ”ainutkertaisina, kertaluontoisina”.

Jokainen muistaa varmaan Matti Vanhasen A-studiossa kun hän totesi näin.

Epäilen, että niistä tulee siirtomaa-isännän sietämättömiä pakkoveroja.

Hyvin pian tulevaisuudessa.

Haluatko maksaa niitä? Pitäisikö suomalaisten veronmaksajien maksaa näitä pakkoveroja?

Ylläoleva kirjoitus on omaa henkilökohtaista pohdintaa ja kutsu keskusteluun. Se ei ole mikään virallinen kannanotto.  

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu