Valitettavasti itärajan ralli alkoi uudelleen…

Lisäys 14.12. 2023 – totean: mitä minä sanoin.

Ei ollut viisasta ja tilanne ei ole ohi.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010057127.html.

Venäläinen media naureskelee tätä meidän politiikkaamme ja pitää sitä heikkoutena.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010055501.html.

**

Pietarin FSB & Pietarin mafia joutuivat ikävään tilanteeseen kaksi viikkoa sitten. Eivätkä pelkästään nämä vaan operaation alun perin kokoonkeittäneet isot kihot Moskovassa: erityisesti turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomi-operaation-takana-on-tama-vladimir-putinin-luottomies-uskoo-venajan-tuntija-arto-luukkanen/7a0f7446-6b02-4d06-98ef-6477bea8e44a).

Hän ja monet muut joutuivat ikävään välikäteen.

Suomi näppäisi kevyesti nenille ja sulki rajansa.

Paikalle tulleet pakolaiset vietiin takaisin Pietariin tai jäivät maleksimaan Murmanskiin.

Operaatiossa oli käytetty ”ihmisammuksia”. Nämä maksoivat matkasta Pietarista Suomen rajalle vaihtelevasti – aina 600 eurosta 1700 euroon saakka. Matka Moskovasta oli kalliimpi.

Ihmissalakuljettajien, FSB:n osuus ja ns. kuljetusliigan kulut eivät olleet niin suuria, joten tulopuolella oltiin vahvasti voitolla. Bisnes on lukratiivista ja rahaa tarvitaan kun Venäjällä kaikki kallistuu. (kt. esimerkki, jossa jonotetaan halpoja kananmunia – https://twitter.com/i/status/1734269724899283131).

Kun raja meni kiinni, jäi Vartiukseen ainakin tuhat polkupyörää odottamaan tulijoita. Tulijoita alettiin raijaamaan Pietariin ja heille tarjottiin mahdollisuutta mennä taistelemaan Ukrainaa vastaan. Vaihtoehtoina olivat 1) Suomen Gold-Kela Card ja 2) Ukrainan sodan ”ihmisaaltoihin” osallistuminen Avvdiijkassa. Halukkuutta rintamalle ei ollut mutta Kela-Card on vielä unelmissa.

Mitä tästä voi päätellä? Ensiksi, jostain ylhäältä tuli mahtikäsky, joka lopetti väliaikaisesti tulijoiden virran. Suomen rajan sulkeminen oli sinänsä tärkeä päämäärä tulevaa mobilisaatiota varten. Nuoret venäläiset miehet, jotka pakoilevat sotapalvelusta eivät pääse Suomeen kun mobilisaatio julistetaan maaliskuun 2024 presidentinvaalien jälkeen. Toiseksi, Suomen päättäväisyys yllätti; ”yliylhäällä” nyt pysähdyttiin miettimään ja analysoimaan asiaa.

Ehdoton minimi: raja kiinni laittomilta tulijoilta kokonaan!!!

Hallitus on päättänyt avata kaksi raja-asemaa. Päätöksen olisi tarkoitus astua voimaan keskiviikon ja torstaina välisenä yönä.

Totean tähän kaikella kunnioituksella: ei, ei, ei. Päätöksen intentio on tietysti hyvä ja lain kunnioitus on meillä tietenkin normaali asioiden tila.

Mutta kun tilanne on vielä päällä.

Sen takia rajat on laitettava kiinni kokonaan laittomilta!

Miksi: tilanne ei ole ohi

Olisi viisasta, tarpeen ja Suomen turvallisuudelle äärimmäisen tärkeää, että koko raja voisi sulkea turvapaikanhakijoilta – 100%.

Vielä kerran: koska tilanne ei ole suinkaan ohi.

Jos siihen ei voida oikeuskanslerin tai RKP:n vastustuksen takia, niin olkoon sitten vain Raja-Jooseppi auki näille. Mutta eivät muut.  Erityisesti Vartiuksen asemaa ei saisi avata sillä sieltä on suorat yhteydet nopsasti eteenpäin (Kuusamo) Ruotsiin, eikä ihmisiä saada kerättyä antamaan sormenjälkiä.

Ymmärrän tietysti vaikea tilanteen, jossa hallitus on. Mutta mikä laki vaatii meitä tekemään huonoja päätöksiä? Missä lakikirjan kohdassa näin sanotaan? Nyt kannattaa käyttää tervettä järkeä.

Prestiisin takia

Kaiken sen mitä tiedän perusteella oletan, että juuri tehty päätös houkuttaa FSB:n maksamaan potut pottuina. Kysymys on arvovallasta. Venäjän suurvalta-imperialistinen prestiisi vaatii nyt hyvitystä ja suomalaiset tarjoavat sitä ihan höylisti. Oletan, että kaksi viikkoa sitten tehty näpäytys maksetaan meille takaisin korkoineen. Pelkään pahoin, että välineellistetty maahantulo jatkuu ryöppynä.

Toivottavasti olen väärässä ja maailma olisi kiva paikka. Ihan oikeasti.

Paasikiven ja marsalkka Mannerheimin keskusteluissa sodan jälkeen todettiin useasti, että sodan voittaneella NL piti kiinni tiukasti omasta prestiisistään. Itsetunto oli korkealla ja kunnioitusta vaadittiin.

Nyt on epäilemättä sama tilanne; sota ei kovin mene hyvin ja julkisuuteen on saatava hinnalla millä hyvänsä julistettua kivoja voittoja. Voitto ”ilkeistä tsuhnista” käy hyvin. Toivon, että olisin väärässä mutta naapurissa eivät pidä nyt valtaa kivat Obamat, viisaat Olof Palme tyyppiset poliitikot tai hurskaat äiti-Teresat.

Viron systeemiä voisi olla hyvä matkia tässä yhteydessä.

Sen ydin on siinä, että jos näyttää tulevan epämääräisennäköistä porukkaa, niin puomi pannaan kiinni, niin että he eivät pääse Viron alueelle asettamaan turvapaikka-anomusta. Tämä on toiminut erinomaisesti, normaali liikenne virtaa sujuvasti ja nopeasti eikä Venäjä eikä länsi ole valitellut siitä mitään. Selkeä sisäministerin sana, että ”emme aio sulkea rajoja sulkemisen itsensä iloksi” on myös mennyt kaaliin. Viron malli voisi olla erittäin hyvä Suomelle.

Miksei meillä tehdä näin?

Tilanne Venäjällä nyt

Venäjällä on vahvoja voimia, jotka haluaisivat sodan mukana päästä eroon maahan tulleista siirtotyöläisistä. Niitä tuotiin aikoinaan Moskovaan ja suuriin kaupunkeihin ”ihmisorjiksi” tekemään raskaimpia töitä 12 tuntia päivässä ja 7 päivää viikossa. Elinolosuhteet olivat surkeat. Nyt kun rahaa ei ole enää rakentaa isoja hankkeita on tilanne muuttunut. Paikalliset budjetit on karsittu minimiin sodan takia, näistä ihmisistä on tullut turhia.

Viranomaiset nuottaavat nyt maassa ilman sopivaa viisumia eläviä siirtolaisia ja lähettävät näitä rintamalle ilman suurempia muodollisuuksia. (kt. tämä video Jekaterinburgista –https://twitter.com/i/status/1734232835899163073). Ongelmana on vain se, että näitä ”gast-arbeittareita” on miljoonia. Mitä tehdä heille? Venäjän kannalta olisi ideaalista työntää heidät mobilisaatioon ja Ukrainan rintaman lihamyllyyn. Suomi on tietysti se toinen vaihtoehto sillä muut maat Venäjän länsirajalla ovat jo viisastuneet eivätkä tanssi ”asylym-menuettia”.

Epäilen, että näiden kahden aseman kautta ryöpsähtää meille vielä iso joukko väkeä.

Miksi? Erään elokuvan sanoin: Moskova ei usko kyyneliin.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu