Venäjän ortodoksikirkko tukee Putinia ”lännen satanismia” vastaan

Kun sanottiin lännelle kyllä…

Aikoinaan Venäjän keisarinna Katariina Suuri keräsi vuonna 1767 heinäkuun 30 pnä oman valtakuntansa ”lakiasäätävän komitean” ydinhenkilöt Pietariin. Nämä kokoontuivatkin peräti 5 kertaa lukemaan ja keskustelemaan keisarinnan henkilökohtaisesta aloitteesta syntyneestä ”Nakaz” kirjasesta.

Sanan ”nakaz” voisi kääntää ehkä paraiten sanalla ”evästys” mutta kun keisarinna sen aikoinaan omassa ylhäisessä ja majesteetillisessa persoonassa pyhitti siitä tuli enemmän ”ohjeistus” (Наказ Екатерины II Комиссии о составлении проекта нового Уложения).

Kyseinen ”ohjeistus” oli kirjoitettu valistuksen hengessä osoittamaan, että Venäjän keisarikuntaa hallittiin ”lain”, ”hyveen” ja ”valistuksen” hengessä. Todellisuudessa se oli kumarrus silloisille länsimaisille aatteille ja Ranskan silloisille valitusfilosofeille – erityisesti Montesquieu’n ”De l’esprit des lois” teokselle. Se oli keisarinnan tunnustus sille, että Venäjän esikuvana oli Länsi.

 Kun sanottiin lännelle ei…

Pari päivää sitten Moskovan ja koko Venäjän patriarkka ja Venäjän kirkolliset piirit tekivät päinvastaisen teon. Hänen mukaansa Länsi oli satanismin pauloissa ja Venäjä käy pyhää sotaa ”kollektiivista länttä” vastaan.

Tämä kanta esitettiin maaliskuun 27 pnä kokoontuneessa XXV yleismaailmallisessa venäläisessä kansankokouksessa. Nimi on kummallinen. Kysymyksessä ei ollut yleismaailmallinen kokous eikä se edustanut kansaa.

Kokous julkaisi oman ”Nakaz” evästyksensä. Sen nimi oli ”Venäläisen maailman nykyisyys ja tulevaisuus” ( Наказ XXV Всемирного русского народного собора «Настоящее и будущее Русского мира» / Официальные документы / Патриархия.ru (patriarchia.ru)). Asiakirja oli kuten professori Timo Vihavainen blogissaan totesi: irvokas (https://timo-vihavainen.blogspot.com/2024/03/irvokas-ilmio.html

Irvokas ilmiö

Ylösnousemuksia   Pääsiäinen on ortodoksisen kirkon suurin juhla. Siinä huipentuvat sekä Kristuksen sovitustyö, että toivo ylösnousemu…

timo-vihavainen.blogspot.com

).

Julkilausumassa todettiin, että ”sotilaallinen erityisoperaatio” oli nyt ”pyhä sota”, jota Venäjä kävi kamppailussaan ”lounaisen Venäjän kansalliseksi vapauttamiseksi. Sen mukaan ko. sodassa puolustetaan venäläisten elämää, vapautta ja valtiollisuutta; Venäjän sivilisaatiollista, uskonnollista, kansallista ja kulttuurista identiteettiä, venäläisten oikeutta elää yhden Venäjän rajojen suojassa. Sota oli ennen kaikkea ”pyhä” siksi, että sitä käydään “globalismia” ja “satanismin alle” valtaan joutunutta Länttä vastaan.

Samoin patriarkka tässä tilaisuudessa pidetyssä puheessaan totesi, että migraatio hajottaa Venäjää. Kirkon pää vaati kovaa politiikkaa islamia vastaan ja ennen kaikkea konservatiivista perhepolitiikkaa ja kristillisia arvoja. Tässä yhteydessä Crocus Cityn syylliset mainittiin patriarkan puheissa esille todisteena tästä islamin vahingollisuudesta. Ortodoksisuuden pitäisi olla jonkinlainen yliuskonto jokapuolella Venäjää – myös islamilaisissa tasavalloissa (Tatarstanissa ja Tšetšeniassa). Kyseessä on kova lausunto ja kiistää ns. valtiollisen uskontopolitiikan aksiooman siitä, että Venäjällä on neljä tasa-arvoista traditionaalista uskontoa.

Kuka ja ketkä takana?

Venäjän ortodoksikirkko maksaa tällä ”evästyksellä” täyttää hintaa siitä, että se on Putinin Venäjän erityisessä suojeluksessa. Kirkko oli aikoinaan keisarillisen Venäjän kanssa avioliitossa ja oli sitä myös välillisesti neuvostoaikana – KGB valitsi piispat ja ohjaili kirkkoa omissa ulkopoliittisissa suunnitelmissaan. Se siunasi Afganistanin sodan, Tšetšenian sodat, Georgian 080808 sodan.

Mielenkiintoista kyllä Krimin miehittämisen jälkeen 2014 se ei uskaltanut sitä tehdä. Syynä oli se, että Krim jäi Kiovan Moskova-mielisen kirkon alaisuuteen ja patriarkaatin piti pitää suhteita tästä syystä myös Ukrainaan. Vuoden 2022 hyökkäys hyväksyttiin heti sen jälkeen Ukrainan Moskovan patriarkaattille alistettu kirkko oli irronnut siitä.

Kirkkoa on myös yritetty käyttää hyväksi ulkomaisissa operaatioissa; Venäjän patriarkaatti on surutta politikoinut ja pyrkinyt riistämään itselleen johtoaseman lännen ortodoksikirkoissa. Kirkon hierarkian takana on hahmoja kuten miljardööri Konstantin Malofeejev, joka on ollut luomassa omaa media imperiumiaan ”Tsargrad” (viittaus Konstantinopoliin) ja viemässä kirkon ”paleokonservatiivista” viestiä myös USA:han.

Edellä mainittu ”Yleismaailmallinen” kokous on itseasiassa Malofeejevin bulvaani; se on hänen rahoittamansa ja hänen ideoimansa hanke kuten olen tutkimuksessani ”Putinin perukirja” (Docendo, 2024) osoittanut. Mainittakoon myös se, että kyseinen Malofeejev oli ensimmäisiä, joka Crocus-Cityn terrorinteon jälkeen kertoivat, että syypää on Ukraina.

Näiden ns. uskonnollisten toimijoiden lisäksi on tietysti Aleksandr Duginin johtama ideologistiryhmä, joka näkee myös Ukrainan sodassa eskatologisia piirteitä, joissa Perkeleen valta yrittää kukistaa Kristuksen ja hänen maalliset palvelijansa venäläiset. Hänelle teologiset pohdinnat ovat vieraampia mutta ajatus hyvän ja pahan taistelusta on hänen ideologiassaan ratkaisevan tärkeä; mikäli Ukrainaa ei voiteta ja Länttä masenneta niin edessä on Venäjän ja venäläisyyden tuho.

 Henkistä mobilisaatiota nostetaan nyt tosimielessä

Presidentinvaalien jälkeen Putin on lähtenyt ns. selvittämään välejään epälojaalien kanssa. Crocus Cityn terroriteko on myös antanut aihetta nostaa tarkkaavaisuutta. Venäjä aloittaa 1. huhtikuuta asevelvollisten kutsumisen riveihin – 150 000 miestä astuu palvelukseen.  

 Sodan jatkoa varten on nostettava sotamotivaatiota. Samalla kun kirkko saarnaa pyhää sotaa niin television vihansaarnaajat maalailevat venäläisille ”tilulii” tulevaisuudenkuvia, joissa Venäjä yltää Lissabonista Luhanskiin saakka. Kyse on lapsellisesta uhosta mutta tämän kaiken tarkoituksena on näyttää, että Venäjä ei nyt peräännyt. Tässä Putinin ns. gopnik-tausta näkyy hyvin. Putin oli nuoruudessaan gopnik – ts .nuorisohuligaani, jonka kunniakoodina oli taistella aina loppuun saakka. Periksi ei saa antaa.

 Sota vai rauha?

Venäjän sisäinen tilanne on nyt äärimmäisen mielenkiintoisessa vaiheessa. Väkivalta on hiipinyt venäläiseen yhteiskuntaan sisälle ja siihen on myös sekoitettu uskonto. Kysymys sodasta ja rauhasta saa uutta kierrettä; tuleeko terrori-iskuja lisää? Entä kenelle Crocus Cityn terrori-iskun syyllisyys loppujen lopuksi langetetaan? Kuka käyttää tätä iskua ketä vastaan sodan ja rauhan pelissä?

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu