Yle – puudelijournalismin koti?
Puudelit on kivoja.
Ne on pieniä suloisia koiria, jotka viihtyvät käsivarrella. Ihania elukoita.
Ilmoitan julkisesti, että en vastusta tai aio ”kankeloida” niitä. Niiden identiteetti on ihan jees.
Puudelijournalismi on taas jotain sellaista jota vastustan. Kankeloisin sen mielelläni. Toimittajan ei nimittäin pidä olla ”puudeli”; hänen ei pidä istua tottelevaisesti Vallan oikealla puolella.
Miksi?
Siksi kun oikea journalismi on ärhäkkää, älyllistä, tinkimätöntä ja puolueetonta. Se ei viihdy lemmikkinä.
Oikea journalisti ei havainnoi tai nuuski ”vallan takalistoja”. Se yritä arvata mitä Mahti haluaa, vaan tutkii asioita – se analysoi faktoja sellaisina kuin ne ovat. Oikea journalismi ei juovu kesärannoissa tai rillaa Lapin mökeillä vaan pysyy niistä erossa.
Intellektuaalisen hygienian takia.
Yle ja puolueettomuus
Tämän esipuheen jälkeen onkin hyvä tutkia Yleä ja sen vaalikonetta.
Se on selko-suomeksi sanottu täysin neuvostolainen.
Se on ihan brežnevistä.
Miksi?
Koska se on puolueellinen. Meidän verovaroillamme. Laitan tähän viestin, jonka laitoin eilen aamulla Ylen suurjohtajalle Jokiselle.
” Arvoisa ja kunnioitettu Ylen suurjohtaja,
Olisin kunnioittavasti kiinnittänyt huomiotanne Teidän ns. ”vaalikoneenne” puoluekoneeseen ja puolueen esittelyyn.
Se toimii nyt ”ulkoisena vaalivaikuttajana” ts. ei reiluna instrumenttina.
Te olette nyt ns. ulkoinen vaalivaikuttaja.
Toimintanne ei ole puolueetonta, fair play ei toteudu.
LYHYESTI: PUOLUEITA PITÄISI ESITELLÄ TASAPUOLISESTI!
Kun pelätään sitä ulkoista vaalivaikuttamista, niin tämähän on juuri sitä. Se on vähän sama juttu kuin jääkiekkopelissä tuomari ottaisi mailan ja alkaisi pelaamaan toista joukkuetta vastaan.
Totean kuin Väinö Tanner lapulaisvuosina eduskunnassa ”Tämä on yhtä meksikoa”.
https://twitter.com/i/status/1631746496470065153
Historioitsijana totean: häpeänne on tässä asiassa ikuinen. Se säilyy – siitä puhutaan vielä ja historioitsijat yrittävät tulevaisuudessa selvittää kysymystä: miksi? Miksi te olitte puolueellinen? Miksi Jokinen ei toiminut oikein ja moraalisesti. Mikä oli hänen arvopohjansa?
lupsakkain terveisin ja heräämässä juuri vaalivaikuttamiseen – reilusti ja aidosti. Ei ”alkorytmeillä” – ei indoktrinaatiolla.
Arto Luukkanen”
**
Ylen suuri journalistinen johtaja vastasi minulle mutta ongelmana oli se, että hän ei oikeasti, siis aikuisten oikeasti tuntunut edes ymmärtävän kritiikkiäni.
Ymmärrän Jokisen käsittämättömyyttä
Tietyllä tavalla ymmärrän Jokisen valitsemaa ”en ole ymmärtäväni” linjaa. Se on ainoa mahdollinen.
Eihän hän voi myöntää, että ei ole puolueeton.
Monelle toimittajalle puolueettomuus tai oikea journalistinen ote on mahdottomuus tässä tilanteessa, jossa oma työpaikka on mahdollisesti katkolla jos se väärä puolue pääsee valtaan.
Monen toimittajan rinnassa riehuu Otto-Wille Kuusisen kuvaama ”pyhä viha – pyhä rakkaus” teema. On hieno kokea negatiivisia tunteita, joita voi kohdistaa turvallisesti johonkin ympäristön hyväksymään kohteeseen. On kiva seurata nuoruuden näkyä.
Mutta…kun se ei ole oikeaa journalismia.
Se on puudelismia.
Arto Luukkanen
- disclaimer: edellä oleva on kirjoittajan täysin subjektiivinen kirjoitus ja henkilökohtainen historiotsijan mielipide.
Ymmärrän minäkin Jokisen linjaa – Luukkanenhan esittää väitteitä ilman perusteluita.
X
Ilmoita asiaton viesti
Luukkasen viesti on yhtä Meksikoa ja on vaikea kuvitella, että tällaista tulee puoluesihteerin kynästä. Ei sinällään ihme, että titteli on historioitsija ja kaikkea muuta mutta rooli puoluesihteerinä on häivytetty.
Voisi nyt edes päättää, onko Yle puudeli vai harjoittaako se ajojahtia. Minun käsittääkseni puudelit ovat huonoja ajokoiria.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän sitä pienessä pöllyssä saa helvetin hyvää tekstiä aikaiseksi ainakin omasta mielestä…
X
Ilmoita asiaton viesti
Ajatelkaapa jos minkä tahansa muun merkittävän puolueen puoluesihteeri suoltaisi Luukkasen kaltaisia kannanottoja; siis millainen älämölö ja faktojen tarkistus siitä seuraisi.
Mutta PS saa erityiskohtelua – ehkä siksi, että toimittajat eivät perheineen halua joutua henkilökohtaisen maalittamisen, vainon ja loputtoman paskamyrskyn kohteiksi.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.suomenuutiset.fi/ylen-uusi-vaalikone-raikeasti-epatasapainossa-perussuomalaisten-poliittinen-linja-on-pyritty-haivyttamaan-pois/
https://twitter.com/anttiyr/status/1631576661828173824?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1631622267711963137%7Ctwgr%5E7e51799c28958bb5c78de40d9c4f9a549dceebe3%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.suomenuutiset.fi%2Fylen-uusi-vaalikone-raikeasti-epatasapainossa-perussuomalaisten-poliittinen-linja-on-pyritty-haivyttamaan-pois%2F
PS-esittely vaalikoneessa poikkeaa ainakin SDP:n esittelystä, mutta ehkä on vassareiden kanssa samalla tasolla.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen jatkuva hyökkäily mediaa kohtaan tullee niin selkäjänteestä, että ilmeisesti ette edes huomaa sitä enää. Tuo jatkuva uhriutuminen ei käy enää edes huonosta vitsistä. Nyt on taas salaliitto, jossa Yle pyrkii häivyttämään puolueen tavoitteet.
Ei ihme, että jotain Orbanin järjestelmää pidetään puolueessa esimerkillisenä mallina asioiden hoidosta.
Ilmoita asiaton viesti
”Orbanin järjestelmä” ainakin takaa sen, että Unkari pysyy kansakuntien joukossa. Unkari on tiettävästi ainoa eurooppalainen maa, jossa syntyvyys ylittää väestön uusiutumisen kannalta kriittisen rajan (2.1 lasta/naisoletettu). Suomi on tämän kehityksen heikoin lenkki.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuo on kriteeri, niin kannattaa ottaa sitten oppia useimmista Afrikan maista vaikka niissäkin monissa on suunta huonompaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kriittinen raja ja kriteeri ovat eri asioita. Sen luulisi Salosen jo ymmärtäneen. 😀 Noista peukuttaneista en niin tiedä… Tuossa on kyse uusiutumisen kannalta kriittisestä rajasta ja jos tähän kommentoimiseen riittävästi tietää, niin se on esim. Suomen osalta alaraja. Siitä, kun jäädään pahasti jälkeen tai mennään reippaasti yli, ei lopputulos ole hyvä. Tuo raja-arvon ylittävä väestönkasvu pitää olla työllistyvää, muuten se on negatiivista. Heikossa yhteiskunnassa lapsi-/nuorisokuolleisuus johtaa tarpeeseen suuremmalle syntyvyydelle. Ei hyvin toimivassa yhteiskunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeistopopulistit kautta maailman heti aluksi hyökkäävät riippumattoman median ja oikeuslaitoksen kimppuun, koska heidän tekemisensä eivät kestä päivänvaloa.
Riippumaton media ja oikeuslaitos ovat täysin välttämättömiä aidon demokratian toteutumiseksi, minkä Unkarin ja Puolan esimerkit tuovat pelottavasti esille.
Ilmoita asiaton viesti
Persujen alkuaikoina mietin, että he olivat kopioineet kepun ”etelän media” -puhunnan niin yksi yhteen että siitä pitäisi maksaa teostomaksuja: mistä tahansa oman hölmöilyn uutisoinnista syytetään mediaa.
Sittemmin persuilla tämä on jalostunut pidemmälle, kaiken kattavaksi salaliitoksi jonka ainoa tavoite on painaa persuja alas. Ja laajentunut koskemaan myös viranomaisia, oikeuslaitosta, koululaitosta jne.
Ilmoita asiaton viesti
Oma arvaukseni on, että Luukkaselle ja muille puolue-eliitin jäsenille kyse on pelkästä kyynisestä vaalikarjan kusettamisesta. Kannattajakunnassa sitten löytynee niitäkin, jotka aidosti uskovat siihen.
Minusta nykyinen PS on ihan eri puolue kuin se Soinin aikainen, joka hallitukseen päädyttyään teki aidosti Suomea hyödyttävää ja vastuullista politiikkaa ja jonka ministerit olivat ihan täyspäisiä ihmisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Riippumaton, mutta ei puolueeton media. Tuosta oikeuslaitoksen riippumattomuudesta ei ole ollut tietoa Koiviston konklaavin jälkeen. Rikosjutuissa se toimii ihan hyvin, mutta siviilijutut käräjäoikeudessa ovat juridinen vitsi. Joskus ihan hyviä ja oikeita tuomioita, mutta valitettavan usein tuomarit eivät edes yritä. Vetävät hatusta tuomiot. Sitten hovi korjaa sitä pelleilyä, jos ei ole käsky käynyt ylempää. Käräjille pitäisi asettaa kolmen tuomarin pakko, koska silloin jokaisen pitäisi osoittaa muille oma osaaminen. Nykyinen järjestelmä sallii totaalisen koomailun käräjätuomareille. Ylemmäksi ei aina päästä eikä sielläkään voi olla varma oikeuden toteutumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta kun meillä nimenomaan ei ole riippumatonta mediaa.
Ilmoita asiaton viesti
Näköjään vassareiden alkukappale ei enää ole se, mitä tuolla Twitterissä näkyy. Nyt ehkä SKE on PS:n kanssa samantapainen tältä osin.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on oma vaalikone: en koskaan äänestä puoluetta tai henkilöä, joka väittää, että ihminen voi vuosittain vaihtaa sukupuoltaan pelkällä ilmoitusmenettelyllä. Jos joku uskoo tällaiseen, mitä häneltä voi odottaa muissakaan asioissa? Kun ihmiset lakkaavat uskomasta Jumalaan, he alkavat uskoa mitä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Siis luuletko että tuota ees-taas vaihtoa tulee oikeasti? Se tärkein vaalikysymys? Ihmiset ei ”lakkaa uskomasta”, jokainen ihminen syntyy ateistina, usko opitaan – onneksi siitä on myös helppo luopua.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys on siitä, mitä laki sallii. Jos ”ees-taas vaihtoa” ei lainkaan esiinny, miksi se piti kirjata lakiin? Ilmeisesti ainakin eduskunta pitää tällaista ”vuosihuoltoa” mahdollisena. Ei ihminen synny ateistina tai teistinä, vaan omien vanhempiensa jälkeläisenä.
Ilmoita asiaton viesti
Siksi, että entäs jos tuleekin vaikka muutaman kuukauden päästä katumapäälle (todella harvinaista, mutta kuitenkin todellinen ilmiö). Kauanko pitää odottaa että ok? Tuohonhan tämä on tarkoitettu.
En nyt ymmärrä mikä tässä on ongelma, et kai sinä aikuisten oikeasti kuvittele että ihmiset alkaa shoppailemaan näillä vuosittain?
Ilmoita asiaton viesti
Et kai sinäkään ”aikuisten oikeasti” kuvittele, että ihmisen sukupuoli vaihtuu, kun asiasta ilmoitetaan kirjallisesti väestörekisteriin.
Ilmoita asiaton viesti
Tsiisus sun kanssasi, olette te uskovaiset nokkelia. Vastaa kysymykseeni.
Ilmoita asiaton viesti
Alla on persujen esittely Ylen vaalikoneessa.
Luukkanen voisi perustella, mikä nyt taas meni väärin:
”Perussuomalaiset nousi vuosien 2011, 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa suurten puolueiden sarjaan keräämällä näissä kaikissa vaaleissa yli 500 000 ääntä.
Puolue pääsi Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, mutta muut hallituspuolueet torjuivat yhteistyön perussuomalaisten kanssa, kun Jussi-Halla-ahon tukijat pääsivät valtaan kesällä 2017.
Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Halla-ahon perussuomalaiset kirivät lähes suurimmaksi puolueeksi, eikä puolueesta irronnut sininen tulevaisuus saanut läpi yhtään edustajaa.
Halla-ahon ja nykyisen puoluejohtajan Riikka Purran johdolla perussuomalaisten asialistan kärkeen on noussut EU:n ulkopuolelta tulevan maahanmuuton jyrkkä arvostelu.
Perussuomalaiset on EU- ja eurokriittinen puolue, jonka tulevaisuuden tavoitteena on Suomen ero EU:sta. Ilmastopolitiikassa puolue on tyrmännyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteen hiilineutraalista Suomesta vuonna 2035.
Puolueen vaaliteemat
1
Julkinen talous kuntoon ja suomalaisten ostovoimaa ja toimeentuloa parannettava. Tämä edellyttää myös esimerkiksi järkevää ilmasto- ja energiapolitiikkaa.
2
Arjen turvallisuuden kohentaminen, niin kaduilla kuin kouluissa.
3
Maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan selkeä muutos. Suomessa on siirryttävä valikoivaan ja selvän rajoittavaan maahanmuuttopolitiikkaan.”
Ilmoita asiaton viesti
Ilman lisänapsautusta puolueesta näkyy vain ensimmäinen kappale. SDP:llä siinä on esillä puolueen tavoitteet, PS:llä jotain vaalihistoriaa. Tuolla sommittelulla saadaan syntymään vaikutelmaero.
Hieman olen pettynyt kommentoija Salosen tarkkaavuuden puutteeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma on siis, ei esittelyssä, vaan siinä että sitä ei viitsitä napsauttaa auki?
Onko itse esittelyssä jotain, joka peittää persujen poliittiset tavoitteet? Itse kun pidän tuota ihan asiallisena ja kattavana.
Ilmoita asiaton viesti
Tottakait se alkuteksti vaikuttaa siihen napsautukseen, että napsauttaako vaiko ei.
Ilmoita asiaton viesti
Kerroppa logiikka tämän takana..?
Ilmoita asiaton viesti
Logiikka takana on, että jos joku napsauttaa linkin auki ilmeneekin että persujen möykkä on ihan turhaa ja perustelematonta. Siksi on parempi tuudittautua ajatukseen, että Yle aivopesee nuoria ja estää näitä klikkaamasta linkkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kun en ole lainkaan napsauttanut ylen vaalikonetta auki niin vaadin saada tietää, miksi Yle sortaa perussuomalaisia kun ei esittele puoluetta napsauttamatta.
Ilmoita asiaton viesti
Viisi ensimmäistä lausetta ovat täysin turhia. Eivät kerro puolueen linjasta, vaan YLE yrittää piilovaikuttaa nuorten alitajuntaan negatiivissävytteisellä historialla.
Sosiaalidemokraateista ja Vihreistä ei kerrota mitään historiatietoja eikä äänimääriä. Vihreät ei nyt niin kauhean vanha puolue ole.
Voisi samalla YLE voisi valistaa nuorisoa vaalikoneesta
esim Vihreistä:
”Sai alkunsa Länsi-Saksassa entisten Hitlerin natsien kasvisravintoa ja eläinsuojelua ihannoivien piirien parissa”
SDP:stä:
”Yrittivät 1900 -luvun alussa tehdä suomalaisesta yhteiskunnasta sosialistisen yhteiskunnan, mikä johti sisällissotaan, jossa suomalaiset nuoret miehet tappoivat toisiaan.”
Ilmoita asiaton viesti
”…vaan YLE yrittää piilovaikuttaa nuorten alitajuntaan…”
Aina vaan paranee!
Ilmoita asiaton viesti
On tämä sakeaa taas kerran. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Piilovaikuttaminen tapahtuu niin, että pidempi esittely persuilla (ja kaikilla muillakin puolueilla) on linkin takana. Tietäen, että etenkään nuoriso ei osaa klikata linkkiä internetissä.
Ilmoita asiaton viesti
Jep, huolenaihe aito jälleen. Nyt pitää olla huolissaan! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Historia osuus on ihan OK, mutta sitten:
1 .”EU:n ulkopuolelta tulevan maahanmuuton jyrkkä arvostelu.” Ainakaan tuo ei pidä paikkaansa. Arvostelu ei ole jyrkkää, itseasiassa sallivaa, kun kyseessä on maahanmuutto joka kykenee rahoittamaan (työllistymään ilman tukia) itse toimeentulonsa.
2. ”EU- ja eurokriittinen puolue” pitää paikkansa.
3. ”Ilmastopolitiikassa puolue on tyrmännyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteen hiilineutraalista Suomesta vuonna 2035.” Puhdas valhe. Annetaan ymmärtää, että Persut vastustavat ilmastotoimia. Taitaa olla niin, että haluavat suomalaisen teollisuuden samalle tasolle muiden EU maiden kanssa. Marinin hallitus tavoittelee paljon enemmän kuin muut ja se rajoittaa Suomen teollisuuden kilpailuedellytyksiä.
2/3 väärin ja negatiiviseen suuntaan. Ei tuota voi muuten selittää kuin tarkoitushakuisuutena.
Ilmoita asiaton viesti
Itse teollisuus on kyllä päinvastaista mieltä persujen kanssa tuosta kilpailuedellytyksestä, teollisuus kun näkee vihreän siirtymän kilpailuvalttina.
Ilmoita asiaton viesti
Väärin! Teollisuus ei näe vihreää siirtymää kilpailuvalttina. Siitä mainosmielessä puhutaan, mutta silloin muutos tapahtuu samassa tahdissa kuin muualla. Teollisuus nykyisellään (kapitalistisena järjestelmänä) on kiinnostunut vain ja ainoastaan tuloksesta. Jos sen edellytyksenä on vihreä siirtymä, niin se tehdään, mutta se ei ole mikään tavoite.
Jos vihreä siirtymä olisi kilpailuvaltti, olisi se jo toteutettu.
Ilmoita asiaton viesti
Se olisi jo toteutettu? Niin, käden käänteessähän teollisuus muuttuu hiilineutraaliksi, varsinkin kun tekniikkakin vasta lasten kengissä. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Juu, kyllä sitä jäi kaipaamaan Alfa-teeveen tähtijournalisteja, ”Dosenttia” ja Timo Soinia!?
– Heidän toimittamansa huippuohjelmat-ja haastattelut pyörivät varmaan pitkään malleina ja esimerkkeinä toimittaja-ja tiedotusopin koulutuksissa.
Kanavan katsojaluvut olisivat varmasti taivaissa, tai ainakin pilvissä, jos olisivat päässeet vetämään, vaikkapa yhdessä, tiukkoja, tasapuolisia vaalitenttejäkin?
– Tasokin pyyhkisi mennen tullen Ylen ja Maikkarin vaalitentit.
Soini sentään on vaivautunut ja suostunut silloin tällöin vierailemaan iloksemme Ylen ”Jälkiviisaissa.” -Primus inter pares- sielläkin.
– Ehkä tuplapalkkiolla?
Ilmoita asiaton viesti
Väitätkö oikeasti katsoneesi nuo Alfa-TV:n ohjelmat? Väitän, että vedät hatusta ja perustat väitteesi valheelle.
Ilmoita asiaton viesti
Muutaman, kummaltakin ”tähtijournalistilta.”
– Juttelivat lähinnä leppoisia hengenheimolaistensa ja uskonveljiensä kanssa, puolustelivat Räsäsen sanan-ja uskonnonvapautta ja päätyivät yhdessä lopulta haukkumaan ”fillarikommunisteja” ja erityisesti Marinin hallitusta.
– Aikamoista journalistista ”ilotulitusta.”
Soinikin ulko-oppositiosta ja politiikan sivuraiteelta, ”jälkiviisaana.”
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa ei se välttämättä niin puolueellinen ole? Näet siinä lopussa kun tulee se ”sinun eduskuntasi” niin mulla PS saisi 123 paikkaa ja mm. ViRheät pyöreän nollan. Eli kyllä se ainakin mulle toimi erittäin hyvin! 😉
Ilmoita asiaton viesti
”Puudelit on kivoja.
Ne on pieniä suloisia koiria, jotka viihtyvät käsivarrella. Ihania elukoita.”
Kehnosti alkaa, Luukkanen ei näköjään tiedä puudeleistakaan mitään, vai tuleeko vaalimainokseen kuva isovillakoirasta käsivarrella..
https://www.kennelliitto.fi/files/villakoirat-1
https://fi.wikipedia.org/wiki/Villakoira
Ilmoita asiaton viesti
Ei ne Nylundinkaan tiedot taida mitenkään erinomaisia olla, kun ei liene kuullut kääpiö- tahi toyvillakoirista.
Ilmoita asiaton viesti
Linkeissä ovat, kuten myös keskari:)
Ilmoita asiaton viesti
Luukkanen voisi pyyhkiä tuon historoitaijan tittelin esittelystään pois, pilaa koko tittelin näillä jatkuvilla itkuvirseillään.
Ilmoita asiaton viesti
Olisihan se Luukkaselta ihan asiallista laittaa sekä Ylen kirjeeseen että tähän blogiin jotain siitä, mikä siinä vaalikoneessa nyt niin riivaa. Siis jotain konkreettista eikä pelkkää hyttysen ininää.
Muuten olen kyllä sitä mieltä, että kaikki vaalikoneet ovat ahterista, mutta tuskin samasta syystä kuin Luukkanen. On liikaa yksinkertaistettuja kysymyksenasetteluja, kuten vaikkapa että pitääkö verotusta nostaa vai leikata palveluja. Ei ole mahdollisuutta valita MITÄ veroja ja MITÄ leikkauksia, vaikka juuri SE on ratkaisevaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joissakin sivistysmaissa vaalien yhteydessä kansalaiset pääsevät äänestämään suoraan siitä mistä leikataan ja korotetaanko veroja ja mitä veroja. Jos Suomessa mentäisiin tähän ei tulis olisi ehkä poliittisen ja julkisen sektorin eliittien mieleen. Tuli vaan mieleen…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä uutisointia seuratessa syntyy kuva että HS ja Yle käyvät vaalitaistelua persuja vastaan. Ei mikään ihme kun tietää toimittajien yleisen poliittisen suuntautuneisuuden. Ja Ylellä taitaa olla myös veroeurot mielessä. Tämä on niin läpinäkyvää että se sataa ilman muuta persujen pussiin. Kansa ei niin tyhmää kuin mitä Helsingin media kuvittelee.
Ilmoita asiaton viesti
Ei YLE kaikessa ole puudeli. Antaa myös puheenvuoron konservatiiveille.
Jari Ehnrothin kolumnit ovat harvoja YLE verkkosivulla olevia artikkeleita joita viitsii avata, heh.
Viimeisin ja viimeistä edellinen ovat täyttä asiaa.
Viimeistä edellisessä, ” Jari Ehrnroothin kolumni: Yhteiskunnan tärkein instituutio ei ole hyvinvointivaltio vaan perhe”, pohtii valtiomme tärkeimpiä arvoja.
Nämä Ehnrothin lauseet olisi hyvinkin voinut laittaa SDP:n puolueen kuvaukseen:
” Kuten pääministeripuolue SDP:n periaatejulistus (siirryt toiseen palveluun) kahden vuoden takaa kertoo, ”demokraattisen sosialismin” tavoitteena on ”julkinen valta, joka huolehtii kaikista yhteiskunnan jäsenistä ja vähentää eriarvoisuutta.” Perheellä ei ole aktiivista roolia sosdemlandiassa.”
” Vaikka sosialismin vaikutus maassamme on vähentynyt, perheen ensisijaisuus ei vieläkään sovi hyvinvointivaltiota johtavaan sosiaalidemokraattiseen tapaan mieltää yhteiskunnan vahvuuksia.”
https://yle.fi/a/3-12675383
Ilmoita asiaton viesti