YLE:n peruskauhu jyllää – puhdistuksia toimittajien joukossa?

Minulla oli ilo tänä kesänä mahdollisuus tutustua raviurheilun hienouksiin.

Eräs oppimani termi oli ”takamatkalta voittoon”.

Se tarkoittaa sitä, että takaa startannut hevonen ryntää loppusuoralla kaikkien puuskuttavien hepoisten ohi… selvään voittoon.

Tämä sama termi näyttää pätevän tuleviin eduskuntavaaleihin. Perussuomalaiset on noussut yli 16% rajan ja vähääkään historiaa tuntevat tietävät mitä se merkitsee.

Viimeksi näin kävi maaliskuussa 2019.

Ei ihme, että perussuomalaisten pelko on vallannut Helsingin herrain kamarit.

Erityisesti Ylessä persukauhu on noussut yli äyräidensä. Eräs tuttuni, joka tietysti haluaa pysyä tuntemattomana on kertonut, että toimittajien keskuudessa väristään, ähistään, pelätään ja ollaan paniikissa kyseisen asian takia. Konsultaatiot käyvät, läheistukea tarjotaan ja ahdistuksia itketään työhuoneissa. On niin kamalaa.

Entä jos perussuomalaiset tulevat ja voittavat?

Tämä pyhä kiihko on kuulemma johtanut siihen, että jokaisen pitää YLE:ssä osoittaa perusvastaisuuttaan ts. lojaalisuuttaan talolle ja vanhoille puolueille. Tämän lähteen mukaan erityisesti nuorempi naistoimittajien porukka toimii jonkinlaisena Dumledooran kaartina; ideologisena ajatuspoliisina, joka kertoo mahdollisista perussuomalaisten symppaamisista eteenpäin. Viisaan toimittajan, joka haluaa pysyä talossa on siksi pakko osoittaa uskollisuuttaan wokelle.

Epäilen, että esimerkki tällaisesta sisäisestä kurinpidosta on Maria Stenroosin, Anne Orjalan, Terhi Toivosen ja Kristiina Tolkin kollektiivinen journalistinen riemupaukku ” Puolueet matkaavat maakuntiin ja virittäytyvät jo kohti vaaleja – tässä vinkit eri puolueiden kesäkokousten seurantaan” (https://yle.fi/uutiset/3-12587556).

Sen mukaan: ” Puolue (perussuomalainen puolue) puhuu bensan hinnasta ja arvostelee hallitusta mistä milloinkin. Kansalliskonservatiivinen populistipuolue teroittaa kynsiään vaaleja varten, noustakseen päättäjien paikoille.”. Samoin ” Kannatus ei puheenjohtaja Riikka Purran aikana ole päässyt kohoamaan Jussi Halla-ahon aikojen lukuihin”.

Asenteellisempaa Pjongjang-journalismia saa hakea.

Kirjoittajien vihamielisyys valuu tekstistä kuin pohjaanpalanut puuro. Lojaliteetin osoituksena tällainen laiskasti tehty ja kelvoton artikkeli kuitenkin kelpaa. Ja tosiaan – nyt voidaan todeta, että kyseiset toimittajat ovat todella selvinneet lojaliteettitestistä – työpaikat on turvattu ja hyveellisyys on todistettu pöyristyneistölle.

  1. Joku tässä äsken ehdotti minulle, että kun Yle on niin hieno, korkeatasoinen ja selvästi vuosisataisjournalismia edustava peepeesee-tasoinen laitos niin eikö sitä voisi yksityistää! Varmasti joku ostaisi. Kun on sellainen määrä hyviä toimittajia niin varmasti kukaan ei kaupallisella puolella potkisi niitä pois vaan palkkaisi niitä lisää. Ajatelkaa miten hyvä asia: veronmaksajien ei tarvitsisi maksaa pakkoveroja Ylelle, valtio saisi rahaa, yksityinen puoli saisi roppakaupalla ahkerasti työtäpelkäämättömiä ja ideologisesti puhtaita ihmisiä töihin! WIN-WIN!

Ja suomalaiset saisivat nauttia tasapuolisesta & tinkimättömästä asiajournalismista Ylellä! Asiaa pitää miettiä.

+8
artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää

Varakansanedustaja., valtuutettu
Olen työssä Helsingin yliopistossa ja toimin siellä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtorina. Palvelen järvenpääläisiä kaupunginvaltuutettuna ja perussuomalaisen puolueen varakansanedustajana (Uusimaa). Olen myös Järvenpään kaupunginvaltuutettu, opetus ja ja kasvatuslautakunnan jäsen, Järvenpään seurakunnan kirkkovaltuutettu, Suomen Perustan ajatuspajan säätiön hallituksen puheenjohtaja ja Pekasus opintokeskuksen rehtori. Jotkut saattavat muistaa minut Alfa-tv:n ”Dosentti” ohjelmasta, jossa haastattelen taiteen, tieteen, politiikan ja yhteiskunnan vaikuttajia. Haluan palvella kaikkia järvenpääläisiä järjellä ja sydämellä. Niin duunareita, yrittäjiä, lapsiperheitä, yksinäisiä ihmisiä, seniorikansalaisia ja koululaisia. Minulle on itsestään selvää, että Järvenpäässä sivistys, koulutus, osaaminen ja työ on asetettava kunniaan. Unelmani on taloudessa tarkka Järvenpää, joka ei unohda sen asukkaita! Ihminen edellä, ihmisen puolesta - tehdään Järvenpäästä kotoisa paikka asua!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu