Koulupäätös ja hyvä tuuri

Seuratessa a-studion koulukeskustelua tulee mieleen sanonta ”tuurilla ne laivatkin seilaa”.  Peruskoulujen osalta päätös sisältää merkittävän riskin ja myöhemmin tiedetään realisoituiko se.  Onneksi olemme melko harvaan asuttu ja laaja maa jossa ei poskisuudelmia jaella.

Suomalaiset on korona -kriisissä osoittautuneet hyvin tottelevaisiksi ja kuuliaisiksi noudattamaan ohjeita ja suosituksia.  Itse viikkoja sitten pohdinkin että ravintoloiden ”villi meininki” olisi ollut rauhoitettavissa nopeasti jo pelkällä vahvalla suosituksella.

Koulut ovat kuitenkin kasvaneet ja lapsia ja nuoria on näissä tiloissa haastavaa pitää erillään.  Se ei valitettavasti muutu sillä että joku sanoo televisiossa että ”pitää olla käsienpesumahdollisuus, pitää olla mahdollisuus väljyyteen”.  On tietenkin sinänsä helppoa heitellä tällaisia toteamuksia.  Jos tilat eivät tähän taivu niitä ei n. 1,5 viikossa uusiksi niin vain tehdä.

Ihan hyvin olisi voitu ottaa vain alakoulut käyttöön ja antaa täysi harkintavalta koulutuksen järjestäjille toteutukseen yläkoulujen osalta, mutta miksei myös alakoulujen osalta.  Koulut voisivat olla jaettuja että yläkoulujen oppilaista kerrallaan on läsnä vain osa. Tämä voisi toimia ja helpottaa järjestelyitä myös alakoulujen osalta. Jotkin koulut ovat 1000 oppilaan ja joissakin oppilaita on muutama kymmenen ja tilaa paljon.  Siksi tämän käytännön hoitaminen olisi parasta järkeillä paikallisesti.

Kun ohjelmassa todettiin että jos terveysviranomaiset kertovat että edellytykset sulkuun on poistuneet, hallituksen on ne avattava.  Tämä tuo mieleen, kuten usein tämän kriisin aikana, että terveysviranomaiset itse asiassa tätä touhua koko ajan määrittävät. Päätökset sitten leimataan.  Kai meillä jokin soveltava järjenkäyttömahdollisuuskin on oltava?

Asiassa on paljon järjesteltävää, kuten koulukyyditykset ja ruokailut.  Ruokailujen on monissa kouluissa tapahduttava luokissa koska yhteinen iso ruokala on suuri riski.  Omatkin lapset ovat kulkeneet lähes täysissä koulukyytibusseissa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka ne nyt järjestyvät.  Sen tiedän että monet lapset odottavat nimenomaan kavereiden ja opettajan tapaamista, sosiaalisia kontakteja ja sitä että asioita ohjataan ja opastetaan.

Toivon että tämä laivaa seilaa hyvällä tuurilla. Sitä että juuri kesäkauden alla lähtisi uusi korona -aalto leviämään ei tämä maa kovin hyvin kestä.  Siksi kaikki peukut pystyyn!

 

 

 

 

ArtoNurmi

Kaupunginvaltuutettu Sähkö - ja automaatiotekniikan insinööri Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pitkään jo kiinnostunut, mutta vasta vuonna 2012 kuntavaaleissa poliittisesti aktivoitunut perheenisä. Tykkään pohtia asioita, joskus vähän kriittisestikin, mutta se johtuu yleensä realismin kaipuusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu