Liikkumisrajoituksista

Suomessa ollaan siirtymässä perusoikeuksien puuttumiseen liilkumisrajoituslakiesityksellä.

Esitys on vähintäänkin sekava ja sisältää erikoisia ajatuskuvioita.  Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella esimerkiksi esitettäisiin että vuokramökki ja oma mökki on eri asemassa.

Samaten eri kaupat olisivat erilaisissa asemissa. Kaikkein oudointa on että ei pistetä liikettä kiinni mutta valtiovallan arvovallalla kehoitetaan olemaan asioimatta.

Kun puututaan elinkeinovapauteen on se tehtävä tarkkarajaisesti ja korvattava tästä aiheutuva menetys.  Lisäksi sen on oltava edes alkeellisesti loogista ja erittäin hyvin perusteltua.  Melkein mikään ei saisi riittää perusteeksi, eli niinpäin eikä niin että ”olisi hyvä jos olisi”.

On mielenkiintoista nähdä meneekö tämä esitys läpi perustuslakivaliokunnasta.  Poliitikko – facebook -sivuillani pari päivää sitten tätä epäilin.

On kumminkin ollut vuosi aikaa miettia, valmistella eri skenaarioita, hoitaa rajatestaus yms.

On mielenkiintoista nähdä mihin vaalien siirtosaaga johtaa. Siinäkin palikat on jotenkin ihan sekaisin.  Hämmästyttävän hiljaista on kritiikki yhtään missään muualla kuin opposition toimesta ja sekin on koronatilanteen johdosta ollut lopulta hyvin kohtuullista, eikä sitä juuri julki edes tuoda.  Liekö kritiikki ”vihapuhe-leimasimen” alla?

0
ArtoNurmi
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Kaupunginvaltuutettu
Sähkö - ja automaatiotekniikan insinööri
Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pitkään jo kiinnostunut, mutta vasta vuonna 2012 kuntavaaleissa poliittisesti aktivoitunut perheenisä. Tykkään pohtia asioita, joskus vähän kriittisestikin, mutta se johtuu yleensä realismin kaipuusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu