Outo ja uniikki vaalien siirto

Kuntavaalien siirto sai ansaittua kritiikkiä.  Perusteet siihen olivat heikot ja oudot.  Kyse on kumminkin hyvin keskeisestä asiasta demokratiassa.

Siirron perusteena olleesta tartuntamäärästä puuttunee vaatimattomasti n. 98%.  Vaikuttaa jämäkältä ja asiantuntevalta ”lähes oikeaan perustuneelta” arviolta, jos lievä sarkasmi sallitaan.

Kuitenkin siirtopäätöksen jälkeen perussuomalaiset jäivät lähes yksin tätä siirtoa kritisoimaan.  Mediakin riensi puolustelemaan siirtopäätöstä mm. kaivaen koko maailmasta (!) listaa lähinnä jostain paikallisvaaleista joita jossain oli sitten koronan johdosta lykätty.

Ehkä yksi mainitsemisen arvoinen huomio aiheesta liityi Trumpin aikanaan esille ottamaan mahdollisuuteen vaalien lykkäämisestä.  Reaktiot olivat ”vähän toisenlaiset”… Mutta se nyt Trumpista.

Vaalien siirto sopi eittämättä hallitukselle.  Pääministeripuoluekin julkaisi vasta näinä päivinä kuntavaaliohjelmansa, joka on uutisoinnista päätellen kuntavaaliteemoin ”tukemassa omaishoitajia” ja rakentamassa ”yrittäjämyönteistä valtiota”….  Vaikuttaakin että perussuomalaisten teesit ja gallupien taustadata on hyvin tutkittu!

Meininki on muuten melkolailla kuin tuuliviirillä.  Rankoista ja huonosti laaditusta liikkumisrajoituslaeista siirryttiinkin yhtäkkiä eri tahojen vaatimaan ”exit-näkymään”.

Mutta jotta kylläpä tästä vaalien siirrosta hieman takaraivoon jäi vai vaikutelma, että syyt siihen oli enemmän lisäajan tarpeessa kuin tartuntaluvuissa, vaikka muuta selitellään.

+6
ArtoNurmi
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla kuntavaaleissa

Kaupunginvaltuutettu
Sähkö - ja automaatiotekniikan insinööri
Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pitkään jo kiinnostunut, mutta vasta vuonna 2012 kuntavaaleissa poliittisesti aktivoitunut perheenisä. Tykkään pohtia asioita, joskus vähän kriittisestikin, mutta se johtuu yleensä realismin kaipuusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu