Väärä koronataktiikka

Koronapassia ja sen laajentamista valmistellaan.  Tuloksia voi tulla käytännössä ensivuoden puolella.  Mutta mitä tällä saavutetaan lopulta?

Rokotteiden teho laskee ajan kuluessa.  Uutiset rokotteet saaneiden määrän kasvusta sairaalahoidossa kuulostavat huonoilta mutta tavallaan loogisilta.

Israelissa kolmas rokotekierros on hyvässä vauhdissa. Korona -tilanne siellä on kehittymässä hyvään suuntaan. Kolmas rokote estää hyvin tehokkaasti vakavilta tautimuodoilta uutisoinnin mukaan.

Koronapassia on kritisoitu ihmisten jakamisesta.  Rokotteet ovat nopeasti kehitetyt.  Ymmärtääkseni niitä kehittäneet yhtiöt ovat vaatineet vastuuvapauden eli eivät suostu korvauksiin jos haittavaikutuksia ilmenee.  Ja niitähän myös on ilmaantunut.

Rokotteen ottaminen tulee siksikin olla vapaaehtoista.  Koronapassin ajatus on että rokottamaton eli passiton suljetaan ulos tietyistä asioista.    Ravintoloitsija joutuu esimerkiksi vaatimaan että tietyn kellonajan jälkeen passittoman pitää poistua. Kuulostaako hölmöltä että vaikkapa viimeiseksi aukiolotunniksi vaaditaan passi?  Entä mihin tämä voi vielä laajentua?  Ei päästetä joukkoliikenteeseen vai, tai ei saa töitä?  Pidän tätä vääränä ja jopa vähän pelottavana kehityksenä.

Suuri enemmistö ottaa rokotteen jokatapauksessa sen tuoman suojan vuoksi.   Influenssarokote on myös vuosittainen ja niin nyt näyttää tästäkin tulevan.

Nyt hukataan aikaa ja työtehoa perustuslaillisiin kysymyksiin.  Perustuslaillisten asioiden ei tulisi joustaa kovin helposti.  Rokottaminen on pieneksi hyvän terveyden huollon maaksi toivottoman hidasta.  Israelin ”taktiikkaa” korona-taistossa on voinut seurata ihan mediasta.  Suomessakin olisi voitu valita taktiikaksi mahdollisimman tehokkaan rokotustahdin saavuttaminen ja keskittää siihen voimavaroja.

Muistaa pitää myös noin 10 vuoden takainen pandemrix-narkolepsia – tapahtuma.  Ilmeisesti sen rokotteen pahat haittavaikutukset saaneille on ollut haastavaa saada mm. Korvauksia ja tätä pidän surkeana epäonnistumisena ja suorastaan selkärangattomana toimintana.  Tämä lisäksi osaltaan vaikuttaa rokotevastaisuuteen ja toisaalta kyllä osaltaan auttaa ymmärtämään sitä.  Jos ihminen itse kokee omaavansa riskin, jopa perustellusti, pitääkö hänet ikäänkuin ”kiusata” ottamaan rokote?

 

+3
ArtoNurmi
Perussuomalaiset Pori
Ehdolla aluevaaleissa

Kaupunginvaltuutettu
Sähkö - ja automaatiotekniikan insinööri
Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pitkään jo kiinnostunut, mutta vasta vuonna 2012 kuntavaaleissa poliittisesti aktivoitunut perheenisä. Tykkään pohtia asioita, joskus vähän kriittisestikin, mutta se johtuu yleensä realismin kaipuusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu