Vaikeita päätöksiä

Omikronin ja muiden varianttien levitessä rajoituksia on kiristetty. Usein sanotaan että ”vaikeita päätöksiä” ja välillä myös että ei saisi siksi kritisoida.

Vaikka päätökset ovat vaikeita, niin vaikein osa, jos näin nyt voi sanoa, on usein niillä jotka kohteeksi joutuvat.

Yrityksiä etenkin matkailu- ja ravintola-ja tapahtuma-alalta on nyt vaikeassa tilanteessa.  Tulot ovat pudonneet tai loppuneet.  Velkaa voi olla.  Voi myös olla niin että velan vakuutena on omaa omaisuutta.  Käytännössä siis tulot ehtyneet, mutta menot monilta osin jääneet, kuten mahdollinen velkakin.

Olen itse jo heti koronan alettua ollut sitä mieltä että jos yhteiskunta puuttuu sinänsä lailliseen elinkeinotoimintaan joko ankarasti rajaamalla, tai jopa sulkemalla tuottomahdollisuudet, pitää olla korvausmekanismi. Sen pitäisi myös olla nopea tai mahdollisimman välitön ja selkeä.

Kun keväällä 2020 eli koronan tullessa kirjoittelin tästä blogiini, mielessäni pyöri uutinen, missä Britanniassa luvattiin maksaa suljettujen pubien työntekijöiden palkat.

Suomessa parhaiten koronatukena on toiminut kustannustuki.  Mutta sen toiminta mitä ilmeisemmin jotenkin tökkii.  Kehittämistuet taas olivat mitä olivat, joku niistä kohdentui koronamenetyksiin, mutta usein ilmeisesti ei.

Tätä koronaa on nyt kestänyt lähes pari vuotta. Jotenkin välillä hiipii tunne että edelleen moni asia on ”vaiheessa”.  Mutta vaikka päätökset ovat vaikeita, kyllä se ikävin osa vaan on niillä jotka päätöksien seuraukset tosiasiassa kantavat.

 

 

 

 

0
ArtoNurmi
Perussuomalaiset Pori

Kaupunginvaltuutettu
Sähkö - ja automaatiotekniikan insinööri
Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta pitkään jo kiinnostunut, mutta vasta vuonna 2012 kuntavaaleissa poliittisesti aktivoitunut perheenisä. Tykkään pohtia asioita, joskus vähän kriittisestikin, mutta se johtuu yleensä realismin kaipuusta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu