EIT: pitääkö meidän nyt olla oikeasti huolissaan..?

Surullinen ja valitettava irakilaismiehen tapaus.

Meillä on turvapaikanhakujärjestelmä, jossa on pysyviä ja tilanteen mukaan vaihtuvia käytänteitä.

Turvapaikanhakijaa kuullaan, hän saa prosessissa monenlaisia järjestelmän ja järjestöjen apuja, jos niin haluaa. Hän voi valittaa päätöksestään.

Virkamiehet saattavat tehdä sitten lopuksi päätöksen, jossa turvapaikanhakija päätetään palauttaa.

Nyt sitten kävi niin, että yksi palautettava sai kotimaassaan surmansa ja siitä valitettiin ja sen myötä EIT antoi Suomelle nootin.

En ota kantaa oliko se tässä tapauksessa aiheellinen vai ei, mutta tämän tapauksen ei mielestäni pitäisi vaikuttaa siihen, että turvapaikanhakujärjestelmä palautuksineen rapautuisi päättäjätahojen liian voimaperäisellä reagoinnilla kuten ”tälläistä ei oikeusvaltiossa saa enää koskaan tapahtua”.

Jos palautamme jatkossa turvapaikanhakijoita, niin on todennäköistä, että näin voi myös jatkossa tapahtua – toivokaamme, että niin ei kuitenkaan kävisi.

Muuten olen sitä mieltä, että nämä samat päättäjätahot, jotka kauhistelevat nyt tätä yksittäistä valitettavaa tapahtumaa, muistaisivat omia vanhuksiamme, joista monet saattavat elää omassa kodissaan tai hoidossa lähes epäinhimillisesti. Pitäisiköhän siitä asiasta tehdä valitusta EIT:een..?

artoollikainen

Tavallinen vapaalle jäänyt IT-alalla työskennellyt mies, joka toimii nyt kaupallisena kalastajana (ex-sivutoiminen ammattikalastaja). Isänmaa ja suomalainen kulttuuri lähellä sydäntä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu