Työ etusijalle
Vuonna 1987 Suomessa asui 4,9 miljoonaa ihmistä ja töissä oli 2,3 miljoonaa ihmistä. Tällä hetkellä Suomessa asuu 5,4 miljoonaa ihmistä ja töissä on edelleen 2,3 miljoonaa ihmistä. Huoltosuhteemme on siis heikentynyt merkittävästi ja samaan aikaan hoitotarve on kasvanut.
Parasta aikaa eduskunnassa väännetään kaikkien puolueiden yhteisesti ajamaa sote-uudistusta, jolla pyritään toteuttamaan sosiaali- ja terveyspalvelut nykyistä kustannustehokkaammin laadusta tinkimättä. Käytännössä ollaan tekemässä maakuntamallia, jossa yhdistettäisiin erikoissairaanhoito, perusterveydenhoito ja sosiaalitoimi keskenään. Ideana on saada hoitoketjut mahdollisimman toimiviksi. Vielä on liian aikaista sanoa ehtiikö tämä eduskunta ratkaista asian, jossa on myös perustuslaillisia ongelmia.
Julkisten palveluiden tehostaminen ja yksityisten palveluiden hyödyntäminen ovat tärkeitä asioita. Onnistuneella reformilla voidaan hillitä kustannusten nousua, mikä on tärkeää kuntien talouden kannalta. Koko Suomen hyvinvointiyhteiskuntaan ei kuitenkaan näillä reformilla pelasteta, vaan se edellyttää suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamista.
Suomalaisten työllisyysaste on nyt 67,4 prosenttia. Suomeksi sanottuna siis kaksi kolmesta työikäisestä ja työkykyisenä on töissä. Ruotsissa työllisyysaste liikkuu 73-74 prosentin hujakoilla eli siellä töissä on kolme neljästä ja talous tasapainossa. Yksi prosenttiyksikkö työllisyysasteeseen tuo julkiseen talouteen 1,5 miljardia lisää. Jos Suomi saa nostettua työllisyysasteen 75 prosenttiin ja painettua työttömyyden 5 prosenttiin, niin hyvinvointiyhteiskunnan palvelut on pelastettu. Tuli sote nyt tai koska tahansa.
Suomalaisen työn kilpailukyvyn parantaminen edellyttää maltillisen tulosopimuksen jatkoa, johon kytketään tuloveron kevennykset. Se edellyttää myös tehokkaan työajan pidentämistä, jotta olemme kansainvälisesti kilpailukykyisiä yksikkötyökustannuksissa. Se edellyttää lisäksi sosiaaliturvan uudistamista siten, että työnteko on aina kannattavaa ja myös sitä, että erityisesti nuorten työllistäminen on nykyistä kannattavampaa. Ja se edellyttää sitä, että yhä useampi kykenee elättämään itsensä yksinyrittäjänä myymällä omaa osaamistaan.
Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa unohtuu liian usein se, että hyviä palveluita voidaan taata kansalaisille vain, jos niiden rahoitus on kunnossa. Jokainen ehdokas haluaa taata ilmaisen koulutuksen, hyvän terveydenhoidon ja arvokkaan vanhuuden. Niin pitääkin, mutta hyvin harva kertoo miten aikoo ne palvelut rahoittaa, kun velkaantumisen tie on kuljettu loppuun. Helppoja keinoja ei ole. Siksi työ on asetettava etusijalle.
Eikö tehokkuus ole noussut yhtään tällä 2,3 miljoonalla 28 vuodessa,jos on..niin mitä hyötyä siitä on ollut,kun kerran edelleen asiaa ajatellaan määrinä?
Ilmoita asiaton viesti
”Suomalaisten työllisyysaste on nyt 67,4 prosenttia. Suomeksi sanottuna siis kaksi kolmesta työikäisestä ja työkykyisenä on töissä. Ruotsissa työllisyysaste liikkuu 73-74 prosentin hujakoilla eli siellä töissä on kolme neljästä ja talous tasapainossa. Yksi prosenttiyksikkö työllisyysasteeseen tuo julkiseen talouteen 1,5 miljardia lisää. Jos Suomi saa nostettua työllisyysasteen 75 prosenttiin ja painettua työttömyyden 5 prosenttiin, niin hyvinvointiyhteiskunnan palvelut on pelastettu. Tuli sote nyt tai koska tahansa.”
Pitäsi lopettaa tuo palkaton orjatyö, meillä tekee n 350000 ihmistä töitä palkattomana orjana yrityksissä ja julkisela sektorilla .Se tiputtaa työllisyysastetta jo muutamlla prosentilla
Ruotsi on ratkaissut työllisyyden muutamalla keinolla
1. Julkiselle sektorille on plakttu henkilöitä enemmmän, Jos Suomessa olisi suhteessa yhtä paljon virkamiehiä niin meillä olisi n 200000 julkisen sektorin virkamiestä enemmän töissä
2.Ruotsi lyhentää työaikaa ja niinpä tehdyt työtunnit per työllinen ovat merkittävästi pienemmät.Erityisesti pienten lasten äidit tekevät osa-aikatyötä, peräti 40 % naisista on osa-aikaisia:Tämä johtuu siitä, että valtio tukee osa-aikaisuutta aina lapsen 8-ikävuoteen saakka
3. Ruotsissa ei tunneta myöskään palkatonta orjatyötä, joten heillä kaikki työtätekevät kuuluvat työllisiin
4. Suomessa työllinen tekee keskimäärin 1725 tuntia työtä, Ruotsissa 1625 ja Saksassa 1432 tuntia
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/1…
Ilmoita asiaton viesti
Arto Satonen:
”Vuonna 1987 Suomessa asui 4,9 miljoonaa ihmistä ja töissä oli 2,3 miljoonaa ihmistä. Tällä hetkellä Suomessa asuu 5,4 miljoonaa ihmistä ja töissä on edelleen 2,3 miljoonaa ihmistä.”
Väestön lisääntyminen ei ole siis kasvattanut työpaikkojen määrää työvoiman tarjonnan kautta kuten Kokoomuksen pakkomielteeksi muuttuneen Vartiaisen työlinjan mukaan pitäisi tapahtua. Unohdit myös kertoa, että väestön määrän lisääntyminen on tuplannut köyhyyden määrän vuodesta 1990 ja tuo n. 0,5 miljoonaa ihmisen lisäys näkyy lähinnä vastaavana määränä työvoimatoimistoon ilmoittautuneina työnhakijoita.
Vartiaisen ura taikurina, joka tekee rikkaruohosta kultaa päättyy mahalaskuun kun sitä tarkastellaan tarkemmin. Vartiaisen logiikka on venäläistä rulettia Suomen tulevaisuudella eikä ota huomioon teknistä kehittymistä, investointiastetta, suhdanteita ja että olemme 500 miljoonan ihmisen työmarkkina-alueella.
Arto, työvoimalle ei selvästikään ole kysyntää eikä sossun asiakasmäärien kasvattaminen ole uusi Nokiamme. Jos maahanmuuttajien työllisyysaste oli n. 50% ja suomalaisten n. 70%, niin tee äitiyslomasta taloudellisesti kannattavaa suomalaisille.
Miksi riskeeraat Suomen tulevaisuuden järjettömän teorian takia?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on kaikki velkaa ja ostovoima Euroopan pienimpiä niin sen kautta ei synny kysyntää joka työllistäisi.
Ilmoita asiaton viesti
”Vuonna 1987 Suomessa asui 4,9 miljoonaa ihmistä ja töissä oli 2,3 miljoonaa ihmistä. Tällä hetkellä Suomessa asuu 5,4 miljoonaa ihmistä ja töissä on edelleen 2,3 miljoonaa ihmistä. Huoltosuhteemme on siis heikentynyt merkittävästi ja samaan aikaan hoitotarve on kasvanut.”
Vuonna 1987 meillä oli 80000 työtöntä ja 2007 heitä oli jo 350000.Nyt työttömiä on TEM laajan työttömyyden käsitteen mukaan jo 518000
Vuosein 1989 ja 2013 maahan on tullut n 250000 maahanmuuttajaa
Satosen friedmanilaisen politiikan mukaan Suomeen olisi pitänyt syntyä satoja tuhansia työpaikkoja. Havainto on, että ei ole syntynyt.
Normaalissa tietessä korjataan teoriaa,Kokoomuksen mukaan syy on kansassa , joka ei ymmärrä hienoa teoriaa
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei näe keisarin uusia hienoja vaatteita, vaikka Arto kuinka kehuisi.
Teoriassa on siis suuri valuvika ja Satonen aikoo Sipilän kanssa laittaa Suomen tulevaisuuden yhden kortin varaan.
Ai niin, meillä on muutoinkin alle 5 vuotta aikaa saada ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen tai maailmanloppu.
Ilmoita asiaton viesti
Ei maahanmuuttoa tarvita työvoimapulan vuoksi vaan polkemaan palkkoja
Soininvaara paljastaa blogissaan maahanmuuton todellisen tarkoituksen
Tarkoitus on luoda maahan paarialuokka, joka huolehtii siitä, että eliitillä on halpoja palveluita
”Humanitaarinen maahanmuutto on helpottanut merkittävästi työvoimapulaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Onko tämä oikein vain väärin? Toisena vaihtoehtona olisi ollut nostaa bussikuskien palkkaa. Palkat olisivat paremmat ja bussimatkat kalliimpia. Ulkomaisen työvoiman tarjonta pitää matalia palkkoja matalina ja toisaalta hyödykkeiden hintoja halpoina. ”
Soininvaara on vankkumaton ikeistolaisen talouspolitiikan harrastaja aivan kuten Satonen
http://www.soininvaara.fi/2011/08/01/hallitus-jarr…
Ilmoita asiaton viesti