Puoluepolitikointi meni vastuullisen päätöksenteon edelle

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen pitää erittäin valitettavana, että SDP on asettanut puoluepolitikoinnin Suomen talouden vahvistamisen edelle.

”Rakenne- ja säästötoimia on ryhdytty tekemään, jotta velkaantuminen saadaan taitettua ja julkinen talous terveelle pohjalle. Meillä ei yksinkertaisesti ole oikeutta jättää valtavaa velkataakkaa tuleville sukupolville. Koulutuksen kohdistuvat säästöt ovat Kokoomukselle epämieluisia ja vaikeita. Jos päätökset jäävät tekemättä ja velkaantuminen jatkuu, edessämme on palveluiden ja hyvinvoinnin rapautuminen. Ongelmat eivät peruuttamalla ratkea, ne vain siirtyvät eteenpäin”, Satonen toteaa.

Satonen kertoo olevansa pettynyt valtiovarainministerin toimintaan. Satosen mukaan tähän asti Suomessa on voitu luottaa siihen, että valtiovarainministeri puolustaa aina vastuullista taloudenhoitoa ja menokuria.

”Olen todella huolissani, mikäli valtiontalouden hoidosta vastaava ministeri ei saa joukkojaan viemään eteenpäin julkisen talouden tasapainottamisen kannalta tärkeitä säästöpäätöksiä. Nyt SDP kaataa merkittävän rakenneuudistuksen, jonka vielä puolueen oma ministeri on valmistellut. Suurten rakenneuudistusten kaataminen on paitsi vastuun välttelyä niin se myös uhkaa vaarantaa Suomen talouden uskottavuutta ja luottoluokituksen säilymistä”, Satonen painottaa.

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu