Suomalaisia johdetaan edestä
Eduskunnan puhemiesäänestys oli murheellinen tapahtuma suomalaisen poliittisen järjestelmän uskottavuuden kannalta. Niinistö on puhemiehenä johtanut joukkojaan edestä. Hän on näyttänyt itse esimerkkiä siinä, miten tiukkoina aikoina myös eduskunnan on oltava valmis säästämään omista menoistaan, jotta samaa voi vaatia myös kansalaisilta.
Tietysti eduskunnan 2 miljoonan euron säästö 13 miljardin alijäämäisessä budjetissa on vain rikka rokassa, mutta sen esimerkillinen merkitys on suuri. Tinkimällä omista eduistaan kansanedustajat osoittavat poikkeuksellisen taloustilanteen ymmärtämistä puheiden lisäksi myös teoilla.
Vanha totuus on, että suomalainen uskoo kun itse näkee. Tämän oivaltaminen on nyt tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Poliittisella järjestelmällä ei ole varaa menettää kansalaistensa luottamusta. Ei varsinkaan nyt, kun hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuus on veitsen terällä, eikä siten ole jakopolitiikan vaan säästöjen aika.
Tämän vuoden ensimmäinen suuri poliittinen vääntö päättyi vaillinaiseen ratkaisuun työurien pidentämisessä. Hyviä asioita saatiin sovittua, mutta rohkeutta ja vastuunkantokykyä ei ollut riittävästi. Eläkekysymys on hyvä esimerkki asiasta, jossa esimerkin pitää lähteä ylemmiltä portailta. Jos johtaja lähtee eläkkeelle nuorena, niin on vaikea vaatia pidempää työuraa duunariltakaan.
Tähän maailmaan ei myöskään sovi kansanedustajien sopeutumiseläke, vaan siitä luopuminen on välttämätöntä juuri siksi, että näytetään suomalaisille oikeaa esimerkkiä.
En halua, että nykyiset päättäjät johtavat minua edestä, takaa tai sivusta.
Ilmoita asiaton viesti
Eversti Adolf Ehrnrooth johti (komensi) rykmenttiään kuuden kilometrin päässä rintamasta Citroënin takapenkiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Vänrikki Jyrki Katainen johtaa hallitusrintamaa eduskunnassa välikysymyksen osalta satojen kilometrien päästä yhdysvaltalaiseen high tech-tyyliin ajanmukaisesti ja länsimaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
”Vanha totuus on, että suomalainen uskoo kun itse näkee. Tämän oivaltaminen on nyt tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Poliittisella järjestelmällä ei ole varaa menettää kansalaistensa luottamusta.”
Edellä oleva Satosen viisaus on lunastettavissa siten, että hallituspuolueet, kokoomus eturivissä, alkavat osoittaa luvallisten aseiden omistajille asianomaista kunnioitusta syyllistämisen asemesta.
Paras konkreettinen keino luottamuksen palauttamiseksi on palauttaa hallituksen aselakiesitys (HE106/2009) takaisin avoimeen valmisteluun.
Tilanne on sellainen, että reserviläiset, metsästäjät ja ampumaurheilijat eivät koe enää hallituspuolueita omakseen. Miksi pitäisi?
Kerro, miten aiot äänestää aselaista? Vaalit 2011 ovat pian. Meitä pitkämuistisia on paljon, enemmän kuin uskotkaan.
Ilmoita asiaton viesti
#2 Tapio O Neva
Tapio, olisi mukavaa saada tietää, mihin tietolähteeseen haluat viitata.
En epäile sotahistorioitsijan taitojasi, vaan haluaisin oppia lisää itselle tuntemattomia tapahtumia
Ilmoita asiaton viesti
Katainen johti joukkojaan baarissa After Skissä, samaan aikaan Suomi vajoaa yhä enemmän suohon, meno on kuin Titanicilla ennen uppoamista.
Ilmoita asiaton viesti
Kuulutko Arto kokoomuksen kommunistiseen vai isänmaalliseen siipeen?
Ilmoita asiaton viesti
#5 Viittaan sotilasmestari evp N. N.:n omakohtaisiin näkemyksiin jatkosodasta. Aihetodisteita voi tietenkin katsoa jatkosodan aikaisen rykmentin organisaatiokaaviosta. Pataljoonankomentaja on noin 2 km:n – 3 km:n kilometrin päässä rintamasta ja rykmentinkomentaja (nykyään prikaatinkomentaja) on noin 5 km:n – 7 km:n päässä rintamasta.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaisten rahat viedään edestä.
Kuntien tuloverot keskimäärin 19.00 % palkasta. Niillä sentään järjestetään koulut ja terveydenhuollot ym. kuntien palvelut.
Eläkeyhtiöt kuppaavat 22,4 % (työntekijä maksaa siitäkin 4,5 % osuuden) palkkatuloista. SIlti niillä ei saada eläkkeitä maksetuksi ja rahaa poltetaan huonon ja ahneen johdon sekä työmarkkinajärjestöjen edustajien lautasjaon vuoksi.
Etkö sinäkin voisi ajaa eläkeyhtiöiden hallintoon lakiuudistusta, missä työmarkkinajärjestöjen osuutta eläkeyhtiöiden hallinnossa karsittaisiin kirveellä eikä höylällä?
Ilmoita asiaton viesti
Arto, aloituksesi oli vähän onneton koska se herätti myös minussa heti vastustusta. En usko että suomalaiset ovat ihan niin militantteja kuin te kokoomuksessa laskette. Meitä ei tosiaan tarvitse johtaa sen enempää edestä kuin sivulta. Korkeintaan vähän viisaasti johdattaa.
Meillä on sitäpaitsi tällä hetkellä (vielä) loistava presidentti joka omalla esimerkillään hoitaa tätäkin hommaa.
Mutta kiitos kuitenkin tuosta lopun populistisesta heitosta kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin nähden. Siellä eduskunnassa on varmaan vielä paljon muutakin perattavaa näissä etuuksissa.
Ilmoita asiaton viesti
Onko kyseessä vaaliblogin avaus, vaivihkainen vihje
että haluat valituttaa itsesi uudelleen entisenlaisia
wiisaita päätöksiä tekemään?
Turanilaista Uraniaa, Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
2#
”Eversti Adolf Ehrnrooth johti (komensi) rykmenttiään kuuden kilometrin päässä rintamasta Citroënin takapenkiltä.”
Nyt kirjoitat TON paskaa!
Adolf Ehrooth esikuntateltta oli pahimmillaan 300 metrin etäisyydellä etulinjasta. Koeta TON hillitä tuota kommenttitehtailuasi. Määrä ei korvaa laatua.
Arto Satosen tämä plokikirjoitus on ihan hyvää tekstiä. Kyllä ruuvaminen täytyy aloittaa eduskunnasta eikä tavallisista veronmaksajista, joille lasku kuitenkin tulee lankeamáan ennenpitkää.
Ilmoita asiaton viesti
8#
Jonkun sotilasmestarin toistamat teoreettiset etäisyydet eivät kerro mitään todellisuudesta. Todellisessa sodankäynnissä organisaatiokaaviot jäävät taka-alalle.
Ilmoita asiaton viesti
#TON. Tapio viittasi sotmest NN:n kertomukseen. Tarkistin Aatun Rykmentin komentopaikan sijainnin Siiranmäessä ja Vuosalmella.
Tuskin Aatu vain ”oli” jossain, kuten TON kirjoittaa. Komentajalla on puolustustaistelussa ympärillään noin 10 johtamistoimintaa tukevaa henkilöä. Siiranmäessä matka etulinjaan komentopaikasta oli alle kilometri ja Vuosalmella Vuoksen pohjoisrannalla rantatöyräästä noin 20 metriä. Kysyin Aatun ainoalta, hengissä säilyneeltä taistelulähettiupseerilta. Birger Kingeliniltä tämän komentopaikkasijoituksen. Kingelin vahvisti ja lisäsi, että Rykmentin Esikunta oli jopa kilometrejä taaempana kuin komentopaikka. Tiesikö sotmest NN ja Tapio O mikä on komentopaikka ja mikä esikunta?
Satoselta kysyn, että mitä olisi Aatu sanonut kokoomuksen asevastaisesta, pasifistisesta aselakiesityksestä? Taistelivatko isämme turhaan?
Ilmoita asiaton viesti
#14
Luultavasti turhaan kuolivat nuoret miehet tämänkin maan puolesta, valitettavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Käykö tämänkin blogin isännälle kuin puoluetoverilleen Sanna Lauslahdelle?
Kirjoitellaan alustus ja unohdetaan. Lauslahden kirjoitus oli lauslahtelaista kirjoittelua ja populismia parhaimmillaan, mutta Satonen johtaa edestä tulematta esiin. Lauslahdella oli kanttia kommentoida. Miten käy Satosen?
Ilmoita asiaton viesti
Jos ne näistä olisi kiinni, suomalaiset olisi johdettu jo kauan sitten suoraan Auschwitziin.
Ilmoita asiaton viesti
Jouni S: ”Jos ne näistä olisi kiinni, suomalaiset olisi johdettu jo kauan sitten suoraan Auschwitziin.”
Ja jos se suomalaisista neuvostohenkisistä kommunisteista olisi ollut kiinni, niin suomalaiset olisi johdettu Komin tasavallan keskistysleireille. Se kohtalo oli suomalaisia paljon lähempänä kuin Auschwitz.
Onneksi Suomella oli demokraattisesti valittu ja viisas valtiojohto ja heidän tukenaan oli suomalaisia maanpuolustajia – ja onneksi tuli Normandian maihinnousu.
Suomalaisia ei siirretty Komin tasavaltaan ja itsenäisyys säilyi, vaikkakin ”vapaus” ainakin ”ääneen ajattelussa” kaventui Kremlin sanelemalle tasolle, jossa se ilmeisesti ainakin ”virallisesti” yhäkin on.
Ilmoita asiaton viesti
Tuula H: olen samaa mieltä, eikä sovi unohtaa von der Goltzin joukkojen maihinnousua keväällä 1918 Hangossa. Kysymys oli vain Kansallisesta Kokoomuksesta ja eduskunnasta.
Ilmoita asiaton viesti
Stasin vakooja XV/4068/76 kirjoitti lokakuussa 1977 raportin ”Analyysi Suomen Kansallisesta Kokoomuksesta”, ja viittasi lähteenä presidentti Kekkoseen.
Ilmoita asiaton viesti