TV2 pysyköön Tampereella

YLE:n entisen hallintoneuvoston puheenjohtajan Mika Lintilän ehdotus Tohlopin alasajosta on uusi linjaus kepulaisessa aluepolitiikassa. Nyt ei olekaan valttia alueellistaminen, vaan keskittäminen.

Vai onko sittenkään kyse uudesta linjauksesta? Ehkä keskustalainen ajattelu lähteekin siitä, että alueellistaminen on tarpeellista vain silloin, kun se kohdistuu omalle tukialueelle.

Joku ilkeämielinen saattaisi ajatella, että tällä linjauksella on yhtymäkohtia myös siihen, että Keskusta on joutunut monessa asiassa törmäyskurssille TV2:n ajankohtaisohjelmien kanssa. Koska en ole ilkeämielinen, en ajattele niin.

Asiallisia perusteita TV2:n alasajolle Tampereella ei kuitenkaan ole. Jos kyse olisi tiloista, niin niitä löytyy Tampereelta myös Tohlopin ulkopuolelta. Kaiken lisäksi tiloja saa Tampereelta huomattavasti edullisemmin kuin Helsingin keskustasta.

Tampereen seutu on myös monissa kyselyissä osoittautunut Suomen halutuimmaksi asuinalueeksi, joten TV-toiminnassa tarvittavia eri alojen ammattilaisia on helppo rekrytoida myös Tampereelle.

Mika Lintilän ehdotus on ammuttava alas jo alkuvaiheessaan. Pirkanmaan kansanedustajat ovatkin jättäneet yhteisen kirjelmän, jossa kaikki pirkanmaalaiset kansanedustajat yli poliittisten rajojen tyrmäävät Lintilän idean ja sitoutuvat puolustamaan Tampereen TV2:n jatkoa sekä Tampereen toimipisteen kehittämistä.

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu