On hyvin vaikeaa löytää tälle järkiperusteita

Sisäministeri Anne Holmlund teki toissa päivänä tiistaina päätöksen hätäkeskuksen sijoittamisesta Tampereen sijasta Poriin.

Tehty hätäkeskusratkaisu Tampereen ja Porin välillä ei perustu asia-argumentteihin, ei taloudellisiin eikä toiminnallisiin.

Tampereen hätäkeskuksen toiminta on ollut koko ajan korkeatasoista ja olisi jatkossakin vastannut hyvin väestön ja viranomaisten palvelutaso-odotuksia.

Tilojen toimivuudesta on väitelty, mutta kiistaton fakta on se, että hätäkeskuksen sijoittaminen Poriin merkitsee 50 hengen työpaikan siirtymistä 100 kilometrin päähän, kun päinvastainen ratkaisu olisi siirtänyt vain 24 työpaikkaa.

Monille muuttaminen Poriin tai liikkuminen päivittäin Tampereelta Poriin on käytännössä niin vaikeaa, että useimmat etsivät muita töitä.

Nykyisin Tampereella sijaitsevassa hätäkeskuksessa työskentelee 50 päivystäjää ja Porissa vain 24 päivystäjää. Pirkanmaan ja Satakunnan alue oli ainoa, jossa selkeästi henkilöstömäärältään suurempi keskus yhdistetään pienempään keskukseen.

Tampereella töissä olevista vain puolenkymmentä on ilmoittanut olevansa valmis vaihtamaan Poriin, koska asuvat matkan varrella.

Edessä on joka tapauksessa uusien päivystäjien kouluttaminen. Tätä päätöstä tehtäessä olisi pitänyt ottaa huomioon työntekijöiden tarpeet ja minimoida muuttotarve, kuten kaikkialla muualla Suomessa tehtiin.

On hyvin vaikeaa löytää tälle järkiperusteita.

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu