Ei tehdä raja-aitoja vaan valvotaan maahanmuuttavien työehtoja

Tänään SDP:n julkaisema maahanmuuttoa koskeva väliraportti korostaa Suomessa jo olevien maahanmuuttajien, erityisesti maahanmuuttajanaisten työllistämisen edistämistä. Teksti on lähes täysin yhteneväinen viime syksynä Kokoomuksen julkaiseman maahanmuuttopoliittisen raportin kanssa.

”SDP nostaa omassa ”Tavoitteena hallittu maahanmuutto” -raportissaan saatavuusharkinnan politiikkansa kärjeksi. Saatavuusharkinta kuitenkin vain lisää byrokratiaa, eikä kuitenkaan takaa suomalaisten työehtojen noudattamista”, toteaa työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan arvion mukaan parempaan lopputulokseen päästään, mikäli saatavuusharkinnan sijasta työluvan ja sen uusimisen yhteydessä selvitetään maksetut verot ja noudatetut työehdot. Hallitus on esittänyt, että työluvat myönnettäisiin jatkossa viideksi vuodeksi. Eduskunnan käsittelyssä on noussut esiin tarve muuttaa esitystä siten, että ensimmäinen työlupa myönnettäisiin vuodeksi ja sen uusimisen yhteydessä arvioitaisiin työlupaan liittyvät ehdot.

Jokaiselle on selvää, että Suomessa pitää ensisijaisesti löytää työtä omille nuorille ja omille työttömille. Suomea ei kuitenkaan viedä eteenpäin rakentamalla raja-aitoja, vaan avaamalla Suomen työmarkkinat myös niille ulkomaalaisille, jotka omalla työllään tai yrittämisellään luovat hyvinvointia suomalaiseen yhteiskuntaan. Ovet pitää olla auki niille, jotka tekevät työtä rehelliseltä pohjalta suomalaisia työehtoja noudattaen ja maksavat veronsa Suomeen.

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu