Perheiden yhdistämistä rajoitettava
Viimeisen vuoden aikana Suomen ulkomaalaislakia on uudistettu useasti. Hallituksen periaatepäätöksen mukaisesti Suomen turvapaikkapolitiikan tulee olla linjassa muiden pohjoismaiden kanssa. Turvapaikkapolitiikka ei siis saa houkutella hakeutumaan erityisesti Suomeen.
Lainsäädäntömuutoksilla onkin poistettu vetovoimatekijöitä muun muassa ottamalla käyttöön ikätestit, rajaamalla pois kasvattilasten oikeus omaan perheenyhdistämiseen, alentamalla toimeentulotukea ja ottamalla se pois EU:n sisältä tulevilta turvapaikanhakijoilta.
Näiden toimenpiteiden seurauksena turvapaikanhakijoiden määrä on saatu käännettyä laskuun. Kun turvapaikanhakijoiden määrä triplaantui vuosina 2007-2009 päätyen lähelle kuutta tuhatta hakijaa, tänä vuonna hakijoiden määrä palannee neljän tuhannen tasolle.
Uusi lainsäädäntö on saanut lähes loppumaan EU:n sisältä tulevat turvapaikkahakemukset ja myös alaikäisten turvapaikan hakijoiden määrä on alentunut selvästi. On siis otettu pitkä askel parempaan suuntaan.
Turvapaikkapolitiikan järkevöityminen säästää yhteiskunnan kustannuksia ja takaa aikaisempaa nopeammat käsittelyajat niille turvapaikanhakijoille, joilla on hyväksyttävät perusteet jäädä Suomeen. Lisätyillä resursseilla maahanmuuttovirasto ja poliisi ovat kyenneet erottelemaan aikaisempaa nopeammin ja tehokkaammin oikeasti turvaa tarvitsevat muista hakijoista.
Maahanmuuttopolitiikassa on kuitenkin edelleen muista pohjoismaista opiksi otettavaa. Tanskalaiset ovat ratkaisseet sekä perheenyhdistämispaineet että kerjäläisongelman toimeentulo -ja asumisedellytysvaatimuksella.
Kansainvälisten säännösten mukaan oikeus perheenyhdistämiseen on niin sanotuilla aidoilla pakolaisilla eli kansainvälisen pakolaisstatuksen saaneilla. He ovat kiintiöpakolaisia tai poliittisten, uskonnollisten tai niihin rinnastettavien syiden perusteella henkilökohtaisesti vainottuja.
Näille henkilöille on kansainvälisen suojelun perusteella annettava oikeus perheenyhdistämiseen. Se on myös eettisesti oikein, koska kyse on todella vainon kohteeksi joutuneista ihmisistä.
Käytännössä esimerkiksi poliittisten pakolaisten on kuitenkin vaikeaa yhdistää perhettään, koska siihen eivät suostu heidän kotimaansa viranomaiset.
Suomen maahanmuuttovirastossa on tällä hetkellä vireillä 9 000 perheenyhdistämishakemusta. Valtaosa perheenyhdistämistä hakevista ei ole pakolaisstatuksen omaavia, vaan ovat täällä humanitäärisen suojelun perusteella oleskelevia.
Käytännössä se tarkoittaa, että he tulevat sellaisista maista ja sellaisilta alueilta, johon ei voida henkilöitä palauttaa. Suomella ei kuitenkaan ole kansainvälistä velvoitetta ottaa vastaan heidän sukulaisiaan tai maksaa perheenyhdistämismatkoja.
Suomella on vain velvollisuus tarjota suojaa siihen asti, kunnes olot kotimassa rauhoittuvat ja palaaminen kotiin on mahdollista.
Nykyinen laki antaa perheenyhdistämisoikeuden myös humanitäärisin syin oleskeluluvan saaneille. Tähän tarvitaan pikainen muutos, koska kotouttamisjärjestelmämme ei kestä sitä, että maahan tulee tuhansia huonon koulutaustan omaavia henkilöitä.
Perheenyhdistämisoikeus pitää Tanskan mallin mukaisesti yhdistää yhteiskunnassa pärjäämiseen. Perheenyhdistämisoikeus tulee antaa vain niille, jotka omalla toimeentulollaan voivat elättää täällä perheensä ja joilla on perheelleen asunto järjestettynä.
Näin toimitaan jo nyt työperäisten maahanmuuttajien kohdalla. Heidän perheilleen ovet aukeavat vain, kun tulotaso Suomessa on riittävä.
Tanska poisti kerjäläisongelman vetoamalla samaan toimeentulovaatimukseen. Pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa kansalaisilla on yhteiskunnan takaama viimesijainen toimeentuloturva, itsensä elättämistä kerjäämällä ei pidetä soveliaana.
Tanskan lain mukaan henkilö, jonka toimeentulo perustuu kerjäämiseen, voidaan poistaa maasta välittömästi. Tähän lopputulokseen on meidänkin päästävä.
Bulgarian ja Romanian romanien asiat eivät ratkea kerjäämällä Suomessa, vaan ne on hoidettava romaanien asemaa parantamalla kyseisissä maissa.
Nyt se on keksitty; tehdään köyhyydestä rikos.
Blogistilla on selkeä toimintamalli köyhyydenvastaisessa kamppailussa, ei niinkään köyhyyttä , mutta köyhiä vastaan. Tästä on myös Zysse heittänyt omassa sosialipolitiikassaan, yhteiskunta hyväksyy köyhyyden, mutta se kun nyt vaan ei saa näkyä.
Ja tätä nyt eivät vaan kaikki ymmärrä. Köyhät ovat puolustuskyvyttömiä. Jos köyhä haastetaan, vaikka kuinka näennäisestä aiheesta käräjäoikeuteen, on jo siinä vaiheessa oltava pari tonnia handussa, että pääsee edes RO:n ovivahdille käsipäivää sanomaan. Nyt oikein nasevat puheet oikeusvaltiosta, kertokaa kaikki jotka tiedätte
Ilmoita asiaton viesti
Bogisti kirjoittaa asiaa. Emme me täällä Suomessa tee muiden maiden asukkaista köyhiä. Päinvastoin. Teemme heistä varakkaita.
Köyhyyttä maailmasta ei poisteta vaikka kaikki maailman rahat ja varallisuus jaettaisiin tasan maailman ihmisten kesken. Ihmisten määrä lisääntyy niin että v. 2050 ennakoidaan maapallon asukasmääräksi n. 3000 miljoonaa enemmän kun nyt. Heille on löydyttävä ruokaa ja puhdasta vettä. Mikäli asukasmäärän kasvu toteutuu olemme suurissa vaikeuksissa. Jo nykynen ihmismäärä ylikuormittaa maapallon ravinto-. vesi-, ja muitakin resursseja. Köyhyys lisääntyy kun väkimäärät kasvavat.
Me täällä rikkaassa Suomessa voisimme majoittaa helposti noin 5 miljoonaa maahanmuuttajaa. Jakaisimme elintasomme heidän kanssaan ja olisimme silti rikkaita. Noin pieni ihmismäärä määrä ei maailmasta köyhyyttä poistaisi mutta meille tulisi hyvä mieli kun olisimme pelasataneet nuo 5 miljoonaa köyhyydeltä.
Ilmoita asiaton viesti
>Tanska poisti kerjäläisongelman vetoamalla samaan toimeentulovaatimukseen. >Pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa kansalaisilla on yhteiskunnan >takaama viimesijainen toimeentuloturva, itsensä elättämistä kerjäämällä ei >pidetä soveliaana.
>
>Tanskan lain mukaan henkilö, jonka toimeentulo perustuu kerjäämiseen, >voidaan poistaa maasta välittömästi. Tähän lopputulokseen on meidänkin >päästävä.
Kirjoitat täyttä asiaa, Arto! Toivottavasti viet näitä asioita eteenpäin voimakkaasti myös Eduskunnassa!
Etenkin tuo kerjäläisongelma on yksi tulevan syksyn ja talven haastavampia asioita, joka tulee vaatimaan ripeitä toimenpiteitä ja merkittäviä päätöksiä kansanedustajiltamme. Toivottavasti siis Sinä jo koko muu Kokoomus painavat päälle ja pakottavat tarvittavat lakimuutokset läpi.
Toistaiseksi romanikerjäläiset näistä uusista EU-maista ovat vielä suurten kaupunkien marginaalinen (mutta todella häiritsevä ja ihmisten turvallisuutta ja viihtyvyyttä rapauttava) ongelma. Mikäli Suomi ei pikaisesti seuraa Tanskan ja Ruotsin esimerkkiä, tulee ongelma räjähtämään käsiin. Ilman rivakoita toimenpiteitä Suomessa ei ensi kesänä ole montakaan kaupunkia tai kylää, missä ei olisi näitä romanikerjäisiä, laittomia leirejä siltojen alla ja telttakyliä parkkipaikoilla, vanhuksia piinaavia kolikkokipon heiluttajia yms.
Ruotsin ja Tanskan tulkinta siitä, että kerjääminen ei ole hyväksyttävä elinkeino/tapa hankkia elantonsa ja että kerjäämisellä elantonsa hankkiva EU-kansalainen ”menettää” oikeuden oleskella toisessa EU-maassa ja voidaan karkottaa kotimaahansa välittömästi, on oltava myös Suomen tie.
Koska liberaalina ja korkeaa moraalia ylläpitävänä hyvinvointiyhteiskuntana tunnettu Ruotsi on tehnyt tällaisen tulkinnan romanikerjäläisistä ja aloittanut kerjäläisten karkoitukset, ei Suomella voi olla mitään laillista, moraalista tahi muuta velvoitetta antaa näiden kerjäläisten olla Suomessa, vaan myös Suomen on aloitettava pikaisesti sekä leirien purkaminen (vrt. Ranska) että näiden EU-kerjäläisten maastapoistaminen (vrt. Ranska, Ruotsi, Tanska).
Kuten aikaisemmin kirjoitin, Arto, sinulla ja Arkadianmäen kollegoillasi on nyt edessä se kaikkein tärkein vaihe: Ryhtykää toimiin!
Ilmoita asiaton viesti
Luku 2 maahantulo:
§11
”…että hänellä on toimentuloon tarvittavat varat kun otetaan huomioon sekä suunnitellun oleskelun kesto että lähtömaahan paluu…”
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=ulkomaalaislaki
Eller hur?
Ilmoita asiaton viesti
>Nyt se on keksitty; tehdään köyhyydestä rikos.
>Blogistilla on selkeä toimintamalli köyhyydenvastaisessa kamppailussa, ei >niinkään köyhyyttä , mutta köyhiä vastaan. Tästä on myös Zysse heittänyt >omassa sosialipolitiikassaan, yhteiskunta hyväksyy köyhyyden, mutta se kun nyt >vaan ei saa näkyä.
#1 Rantapiru sekoittaa taas aidat ja aidanseipäät (kuten niin valitettavan usein kerjäläisten puollustajat tekevät).
Kukaan (ei Kokoomus eikä varsikaan ”Zysse”) ole kriminalisoimassa köyhyyttä, vaan ulkomaisten, toisesta EU-maasta (huom: siis Euroopan Unioinin jäsenmaasta) tulevien puoliammattimaisten ryhmien julkista kerjäämistä, häiriköintiä, ihmisten ahdistelua ja laitointa leiriytymistä (johon usein liittyy ympäristörikoksen tunnusmerkistöt täyttävää sotkemista).
Köyhyys on traaginen asia ja sitä vastaan pitää taistella – kansainvälisesti. Tosiasia on se, että hyysäämällä muutamia satoja tai edes tuhansia kerjäläisromaneja ei todellisuudessa poisteta köyhyyttä mistään. Me
Suomessa olemme paremmassa asemassa, kuin miljoonat muut, mutta valitettavasti me emme voi nostaa kaikki maailman köyhiä kurjuudesta – varsinkaan siten, että muutamat valikoidut tulevat kaupunkeihimme kerjäämään.
Romaniassa ja Bulgariassa on yhteensä useita miljoonia romaneja (joidenkin tietojen mukaan jopa enemmäin kuin Suomessa asukkaita). Kuinka monta heistä Rantapiru päästäisi Suomeen kerjäämään? 1 000? 10 000? 100 000? Aivan, tulijoita riittäisi.
Entäs vaikkapa Intia sitten? Intiassa on n. miljardi asukasta, joista varmasti vaikkapa sata miljoonaa on köyhiä ja heistäkin osa kerjäläisiä? Pitäisikö heidätkin päästää Suomeen kerjäämään? Eihän se sovi, että me valikoimme vain ”parhaat” kerjäläiset Romaniasta ja Bulgariasta, eihän?
Kyseessä on ajatusleikki, joka osoittaa kerjäämiskiellon vastustajien ja Rantapirun tapaisten ”kerjäämisen kieltäminen on vain köyhyyden kieltämistä” -kommenttien olevan vain älyllistä epärehellisyyttä.
Tosiasia on, että Suomi ei pysty eikä kykene parantamaan koko maailmaa. Suomi on ennenkaikkea Suomalaisten edunvalvontakoneisto, jonka tehtävänä on pitää Suomi turvallisena, viihtyisänä ja tasa-arvoisena kotina meille Suomalaisille ja meidän lapsillemme. Ja tästä yksinkertaisesa syystä puoliammattimaiset kerjäläisjoukot eivät tänne kuulu.
Ilmoita asiaton viesti
”Käytännössä se tarkoittaa, että he tulevat sellaisista maista ja sellaisilta alueilta, johon ei voida henkilöitä palauttaa. Suomella ei kuitenkaan ole kansainvälistä velvoitetta ottaa vastaan heidän sukulaisiaan tai maksaa perheenyhdistämismatkoja.
Suomella on vain velvollisuus tarjota suojaa siihen asti, kunnes olot kotimassa rauhoittuvat ja palaaminen kotiin on mahdollista.”
—–
Meillä ei ole velvollisuutta ottaa ketään tähän maahan! Voimme ottaa ihmisiä, joista myös me hyödymme. Muut pitää pysäyttää rajalla.
Kokoomuksesta on tullut munattomien ja selkärangattomien ihmisten puolue. Te aiheutatte typeryydellänne vahingon, jonka vaikutuksista joutuvat kärsimään tulevat sukupolvet.
Esittämäsi vätystely on säälittävää! Komiteaa, säädöstä ja paperien pyörittelyä… Rajavartijat rajalle ja asiaton liikenne seis! On se ennenkin osattu. Ellei teillä riitä henkinen lujuus ja moraali, niin vaihdetaan miestä. Ei ne ole ennenkään akat rajoja vartioineet.
Ilmoita asiaton viesti
”Perheen yhdistämistä rajoitettava”, tämä kaikki mistä kirjoitit pitäisi olla päivänselvyyksiä, ainoastaan asioihin perehtymätön naivi hurskastelija on eri mieltä. ps. Menkääpä joskus Helsingin pääpostin taakse katsomaan kuin lihavat romaanit syövät (ja jättävät roskat maahan) ja esittelevät toisilleen varastamaansa tavaraa audiensa ja bemariensa edessä ja köyhä työtön suomalainen kävelee ohi katsellen kateellisesti heidän autojaan.
Ilmoita asiaton viesti
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Turvapaika…
Helsingin Sanomat
Turvapaikanhakijoita tuli Suomeen viime vuonna ennätyksellisen paljon. Heidän määränsä ylitti ensimmäisen kerran 4 000 rajan. Eniten turvapaikanhakijoita saapui Irakista (1 253), Somaliasta (1 176) ja Afganistanista (249) – eli maista, joissa käydään sotaa.
Viime vuonna tapahtui merkittäviä asioita, joilla voi olla kauaskantoiset seuraukset. Muutos edellisiin vuosiin oli suuri. Vuonna 2007 Suomeen saapui 1 505 turvapaikanhakijaa, ja sitä ennen hakijoiden määrä oli muutaman vuoden ollut laskussa.
Tammikuussakin Suomeen saapui noin 500 uutta turvapaikanhakijaa. Jos luvut pysyvät kuukaudesta toiseen tällaisina, tänä vuonna Suomeen saapuu noin 6 000 turvapaikanhakijaa. Toinen viime vuoteen liittyvä merkittävä muutos oli yksin saapuneiden alaikäisten määrän voimakas kasvu. Viime vuoden aikana Suomeen tuli 647 alaikäistä yksin, noin seitsemän kertaa enemmän kuin aiempina vuosina.
Maahanmuuttoviranomaiset eivät osaa sanoa yksiselitteistä syytä siihen, miksi turvapaikanhakijoiden määrä kääntyi kasvuun viime vuonna. Muutosta saattaa selittää se, että Ruotsissa ja Norjassa maahanmuuttopolitiikka on tiukentunut.
Ruotsissa on nyt oikeusistuimissakin testattu uusi linja, jonka mukaan turvapaikan tai oleskeluluvan saannin ehdoksi ei enää riitä se, että henkilö saapuu turvattomalta alueelta, vaan hänen täytyy pystyä osoittamaan henkilökohtainen suojeluntarve.
Norjassa puolestaan muutettiin kesällä linjaa siten, että lähellä täysi-ikäisyyttä olevan alaikäisen turvapaikanhakijan muu perhe ei voi enää automaattisesti saapua maahan hänen perässään. Norjan tekemän uuden linjauksen arvioidaan heijastuneen suoraan Suomeen saapuvien alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrään. Suuri osa tänne saapuvista turvapaikanhakijoista on tullut EU-alueelle toisen unionimaan kautta ja lähtenyt sieltä eteenpäin etsimään uutta oleskelumaata. Tässä liikenteessä tiedot maiden linjauksista leviävät nopeasti.
Somaliasta kotoisin olevien, erityisesti alaikäisten, turvapaikanhakijoiden määrän kasvu merkitsee automaattisesti sitä, että oleskeluluvan saavien somalien määrä kasvaa lähivuosina. Nykyisten lukujen perusteella maahanmuuttoviranomaiset arvioivat, että kolmen–neljän vuoden kuluttua Suomeen saapuu vuosittain noin 4 000 somalia. Arvio perustuu oletukseen, että Suomeen tulevien somalien perheetkin saapuvat tänne. Heillä on siihen ulkomaalaislakiin kirjattu humanitaarinen oikeus. Jos laskelmat pitävät paikkansa, somaliyhteisön koko kaksinkertaistuu muutamassa vuodessa. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 somalitaustaista ihmistä.
Pystytäänkö Suomessa hallitsemaan tämä muutos?
Monet tänne saapuvista somaleista ovat luku- ja kirjoitustaidottomia, ja perheet ovat suuria. Heidän kotouttamisensa vaatii merkittävää lisäpanostusta.
Toinen kysymys on, mihin tulijat sijoitetaan.
Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen on todennut, että Helsingin voimavarat eivät riitä vastaamaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvun asettamiin vaatimuksiin. Vastahakoisuutta ottaa vastaan lisää turvapaikanhakijoita esiintyy muuallakin.
Samaan aikaan hallituksessa suunnitellaan tuottavuusohjelman nimissä maahanmuuttoviraston henkilökunnan supistamista. Turvapaikkahakemusten käsittely on jo nyt pahasti ruuhkautunut.
Nyt on aika pysähtyä ja tehdä arvio Suomen turvapaikkapolitiikasta ja sen suhteesta läheisten maiden politiikkaan. Jos tätä linjanvetoa ja voimavarojen punnintaa ei tehdä nyt, tilanne on saattanut jo muutaman vuoden kuluttua karata käsistä.
Ilmoita asiaton viesti
perheiden yhdistämisen voisi aloittaa vaikka kotimaasta. Puoluetoverisi tuolla ylempänä murehtii vanhustenhoitoasioita, eikä syyttä. Aloietaan perheiden yhdistäminen suomalaisista, paljonko suomalaisten äitejä, isiä, isoäitejä ja isioisiä on ”vanhainkodeissa”. porkkanana voisi laittaa vaikka perintölaki uusiksi ja perintö sille vaikka verottomana joka hoitaa vanhempansa loppuelämän siihen asti kun se on inhimillisesti mahdollista. Joilla ei perintöjä ole saa valtio maksaa jonkuntasoisen omaishoitokorvauksen tai avustuksen, kun asunnosta pieni osa on vanhuksen käytössä…no tämä meni rahakysymykseksi mutta jotain mätää on yhteiskunnassakin jos vanhus ikäänkuin automaattisesti ajautuu vanhainkotiin ja omaiset käyvät neljä kertaa vuodessa tuskaisesti katsomassa.Kun asiat ovat suomessa kunnossa voi miettiä tarvitseeko maahanmuuttajien, varsinkaan näiden jotka ovat ikäänkuin väliaikaisesti suomessa, saada sukuaan tänne. Jos tarvitsee niin sitten tarvitsee, mutta omat asiat ensin kuntoon.
Ilmoita asiaton viesti
Koetappas ottaa tämä Kataisen kanssa keskusteluun, huomaat että Kataiselle on laitettu rkp:n säätiöitten toimesta sanat suuhun ,kuten pakkoruotsi -asiassa.
Moni kokoomuslainen kääntyy äänestämään 2011 persuja näiden kataisen nöyristelyjen takia.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ulkomaalaispolitiikka lähti menemään jyrkästi pieleen tämän hallituksen aikana. ”Suomi kuuluu kaikille.”
Eila Kännön aikoihin ei liene paluuta. Kari Rajamäkikin kelpaa.
Nimim. ”Kokoomuksen jäsen 23 vuotta, ei enää”
Ilmoita asiaton viesti