Pirkanmaan kansanedustajat, Arto Satonen: Finavialla on nyt näytönpaikka

3.12.2010 klo 15.30

Ennen hankkeen käynnistämistä tarvitaan vielä Finavian sijoituspäätös

Tampere-Pirkkalan lentokentän kakkosterminaalin laajentamiseen ja nykyaikaistamiseen on jo kerätty 1,1 miljoonaa euroa rahaa Tampereen seutukunnan kunnilta ja tällä viikolla ratkesi samansuuruinen valtionrahoitus.

– Finavialta kaivataan vielä yhtä kolmannesta kokonaisrahoituksesta, niin hanke lähtee liikkeelle, Satonen vaatii.

Marraskuussa Pirkanmaan kansanedustajat tapasivat yhdessä Tampereen keskusseudun kunnanjohtajien, sekä Tredean ja maakuntajohtajan kanssa Finavian toimitusjohtajan Samuli Haapasalon.

– Meille kansanedustajille jäi se käsitys, että kun valtion raha hankkeelle saadaan, niin Finavia on valmis laittamaan kolmanneksen lisää, Satonen sanoo.

Finavian antamat lausunnot valtion tukipäätöksen jälkeen eivät ole olleet rohkaisevia

Finavia on pitkin matkaa korostanut juuri Tampereen sopivuutta Suomen johtavaksi halpalentokentäksi sijaintinsa ja volyyminsa vuoksi.

– Toki on selvää, että lentomäärien kehityksellä on tärkeä merkitys. Yhtä selvää on, että lentomäärät kasvavat, jos terminaaliin investoidaan.

– Miksi sitten investointirahoja ei heru, vaikka kaksi kolmasosaa investoinnin kustannuksista on jo hoidettu muuta kautta? Siihen ei riitä maalaisjärki vastaamaan, Satonen ihmettelee.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehityksen, Pirkanmaan suorien Eurooppa-yhteyksien ja maakunnan turismin näkökulmasta kakkosterminaalin toteuttaminen on välttämätöntä.

Neuvottelut asiasta jatkuvat

– Yhdessä Finavian kanssa puhutusta tavoiteaikataulusta, jonka mukaan laajennus on valmis vuoden sisällä, on välttämätöntä pitää kiinni, Satonen vaatii.

– Jos Finavia ei investointiin lähde, niin sitten on viisasta antaa koko terminaali kaupunkiseudun omistukseen. Pirkanmaalta löytyy tähän hankkeeseen vielä se yksi puuttuva miljoonakin, jos se siitä on kiinni.

– Ihmetellä kyllä täytyy, jos Finavialla ei ole halukkuutta investoida Tampereen kentälle edes 1/3 omavastuulla, Satonen kummastelee.

– Tampereen seudun kuntien ja Pirkanmaan kansanedustajien näkökulmasta yhteisen kuvion loppuunsaattaminen olisi järkevintä, näytönpaikka on nyt Finavialla!

Arto Satonen
Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja

———————-
Faktalaatikko
———————-

Tampere-Pirkkalan lentokenttä toteutuu yhteistyöllä

Valtion ensi vuoden budjettiin varataan 1,1 miljoonaa euroa Tampere-Pirkkalan lentokenttää varten.

Asiasta päätettiin alustavasti hallituspuolueiden kesken keskiviikkona 1.12.2010, valtiovarainvaliokunta teki asiasta lopullisen päätöksen torstaiaamuna 2.12.2010.

Lopullinen vahvistus asialle saadaan koko eduskunnan budjettiäänestyksissä juuri ennen joulua.

Lisätietoja:

Arto Satonen
kansanedustaja (kok)
Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja, 050-511 3110

artosatonen
Kokoomus Sastamala

Kansanedustaja Arto Satonen (kok)
Julkaisen valittuja - erityisesti työvoimaa ja taloutta koskevien - tekstejäni tässä Uuden Suomen blogissa.
Varsinainen blogini - jossa käsittelen myös muita aihepiiirejä - jatkaa edelleen omilla sivuillani osoitteessa www.satonen.fi/blogi.
Odotan innolla kommentteja ajatuksistani ja keskustelua eri paikoissa - ja totta kai myös rakentavaa kritiikkiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu